Slik installerer du apper direkte på Apple Watch

Med watchOS 6 kommer Apple Watch stadig nærmere å være en frittstående enhet. Selv om du fortsatt ikke kan sette opp en Apple Watch uten en iPhone, kan du nå installere og slette apper uten å berøre smarttelefonen.

Slik installerer du apper på Apple Watch

Når du åpner Watch-appen på iPhone og går til App Store-fanen, vil du oppdage at den er tom. App Store har nå flyttet til håndleddet ditt i watchOS 6-oppdateringen.

For å installere apper på Apple Watch, trykk på Digital Crown for å åpne appskjermen. Her, finn det nye «App Store»-ikonet og trykk på det.

Du vil se at hele Apple Watch-appbutikken er her på håndleddet ditt, og viser alle de watchOS-spesifikke appene.

  Hvordan finne ut hvilken Apple Watch du har

App Stores landingsside inkluderer en søkefelt øverst og en kurert liste over apper nedenfor. Du kan bla gjennom hele skjermen og finne interessante apper du vil installere.

Hvis du leter etter noe spesifikt, trykker du på «Søk»-linjen øverst. Du vil se to måter å søke etter en app på. Trykk på «Skrible» for å skrive ord på klokkens skjerm med fingeren. Du kan også trykke på «Diktering»-funksjonen for å bruke Siri-diktering for å se etter apper.

Trykk på en app fra listen for å se den detaljerte visningen. Herfra kan du lese appens beskrivelse og se skjermbildene.

Velg «Hent»-knappen for å laste ned appen. Hvis det er en betalt app, vil du se prisen i nedlastingsknappen.

Hvis dette er første gang du laster ned en app fra App Store på Apple Watch, må du skrive inn Apple ID-passordet ditt. Du kan skrive det på Apple Watch-skjermen, eller du kan skrive det på iPhone, noe som blir enklere.

  Hvordan endre eieren av en fil i Google Disk

Trykk på «Passord»-knappen og deretter på tastaturknappen for å få en tekstmelding på din iPhone.

Skriv inn Apple ID-passordet på iPhone.

Når du har skrevet inn passordet, vil App Store-appen på Apple Watch gå tilbake til appens side, og du vil se at nedlastingen har begynt.

Når den er lastet ned, kan du trykke på «Åpne»-knappen for å starte appen. Du kan også finne appen oppført på appskjermen.

iPhone-apper med Apple Watch Companion-apper

Når det gjelder andre Apple Watch-apper, er det business as usual. Hvis du har installert en iPhone-app som følger med en tilhørende Apple Watch-app, installeres den automatisk på Apple Watch.

  Hva er Minecraft Bedrock-versjonen?

Du kan deaktivere denne funksjonen i Watch-appen. Gå til «Generelt»-delen fra fanen «Min klokke». Deretter trykker du på bryteren ved siden av «Automatisk appinstallasjon.»

Du kan også fjerne en app individuelt fra Watch-appen. Fra «Min klokke»-fanen finner du delen «Installert på Apple Watch» og velger en app.

Fra neste skjerm, trykk på «Vis app på Apple Watch.»

Slik sletter du apper på Apple Watch

Å slette en app fra Apple Watch er like enkelt. Gå til appskjermen ved å trykke på Digital Crown og trykk og hold på en app.

Her vil du se et lite «X»-ikon øverst til venstre på apper som du kan slette. Du kan også slette noen aksjeapper som Breathe og Stocks hvis du vil.

Trykk på «X»-ikonet og trykk deretter på «Slett app.»

Hvis du ikke har oppgradert til watchOS 6, er det verdt det for den nye App Store og de nye tilpassbare urskivene.