Slik sletter du apper på en iPhone eller iPad med iOS 13

Apple endret måten din iPhone og iPads startskjerm fungerer på i iOS 13. Nå, når du trykker lenge på ikonet for en app, vil du først se en kontekstuell meny i stedet for de vanlige jiggling-ikonene med «x»-knapper.

Dette er alt fordi Apple kvitter seg med 3D Touch. I stedet for å trykke ekstra hardt på skjermen for å åpne den kontekstuelle menyen, må du bare trykke lenge på et ikon, og menyen vises. Det er nå et ekstra skritt før disse appikonene begynner å riste rundt.

Slett apper fra startskjermen

For å bruke den nye kontekstmenyen, trykk lenge på et appikon til menyen vises og trykk på «Omorganiser apper.» Appikoner vil begynne å jiggle, og du kan flytte dem rundt eller slette dem.

  Ta opp, rediger, gjengi og last opp videoer fra en iOS-enhet

Du kan også trykke lenge på appikonet og fortsette å trykke lenge uten å løfte fingeren, selv etter at kontekstmenyen vises. Hvis du venter et øyeblikk til, forsvinner menyen, og appikonene begynner å jiggle.

Trykk på «x»-knappen for et appikon og trykk på «Slett» for å bekrefte. Trykk på «Ferdig» øverst til høyre på skjermen når du er ferdig.

Avinstaller apper fra innstillinger

Du kan også avinstallere apper fra Innstillinger. Gå til Innstillinger> Generelt> iPhone-lagring eller iPad-lagring. Denne skjermen viser deg en liste over installerte apper sammen med hvor mye lokal lagring de bruker. Trykk på en app i denne listen og trykk på «Slett app» for å slette den.

  Fjern eventuelle uønskede elementer fra iOS 7-grensesnittet med HideMe7

Fjern apper fra App Store

Fra og med iOS 13 kan du også slette apper fra oppdateringslisten i App Store. Åpne App Store og trykk på profilikonet ditt for å få tilgang til oppdateringslisten. Under Kommende automatiske oppdateringer eller Nylig oppdatert, sveip til venstre på en app og trykk deretter på «Slett» for å fjerne den.

Hvis en app er i ferd med å oppdatere seg selv – eller nettopp har oppdatert, og du innså at du ikke lenger vil ha den installert – er det nå enkelt å fjerne den herfra uten å lete etter den andre steder.

  Narwhal for reddit er perfekt for lurkere og GIF-hatere [iOS]

Avinstallering av apper tar bare et trykk til eller et litt lengre trykk nå som iOS 13 er ute. Det er ikke en stor sak – men det er litt overraskende når du først trykker lenge på et appikon og ser den nye kontekstmenyen.