Kontroller Windows-opasitet og størrelse med musehjulet

Hovedgrunnen til at jeg liker Windows er at den har et bredt utvalg av nyttige applikasjoner tilgjengelig for den. Fra de ikke-så populære Windows Store-appene til de konvensjonelle skrivebordsverktøyene, henvender den seg til alle typer databrukere. Feel The Wheel, for eksempel, er et lite gratisprogram for Windows-operativsystemet som du kan bruke til å legge til en gjennomsiktighetseffekt til vinduet, samt enkelt endre størrelsen på det via hurtigtast. Ved å bruke denne applikasjonen kan du smertefritt kontrollere et vindus generelle opasitet på skrivebordet, slik at du umiddelbart kan forhåndsvise et hvilket som helst åpnet vindu ved siden av det og endre størrelsen på det ved hjelp av musens rullehjul.

  Slik fikser du en Windows-oppdatering som venter på installasjon (LØST)

Feel the Wheel er et bærbart program, og du kan laste det ned til datamaskinen din direkte fra utviklerens nettside. Den må utføres først for at den skal tre i kraft. Når programmet først er startet, viser ikke noe systemstatusikon, og begynner å kjøre i bakgrunnen.

Applikasjonen gir to hovedfunksjoner; kontroller vinduets gjennomsiktighet og endre størrelsen på det med rullehjulet på musen. Alternativet for å endre størrelse er ganske enkelt å bruke. For å gjøre det, åpne et vindu og flytt musepekeren til tittellinjen (som vist i skjermbildet nedenfor) og bruk deretter rullehjulet til å justere størrelsen etter din smak. Hvis du ruller musehjulet nedover, reduseres vindusstørrelsen mens du beveger deg oppover vil øke den. En stor mangel er at du ikke kan spesifisere nøyaktighetsnivå for tilpasset størrelse.

  Slik får du Windows 10 File Explorer-båndet på Windows 11

Den andre funksjonen Feel The Wheel kan skryte av er muligheten til å kontrollere opasiteten til vinduet. Dette kan også gjøres ganske enkelt; flytt ganske enkelt musepekeren til tittellinjen igjen, trykk Shift-tasten på tastaturet og rull deretter for å justere gjennomsiktigheten. Å rulle opp vil gjøre vinduet mer ugjennomsiktig, mens rulling ned vil bringe inn gjennomsiktighetseffekten avhengig av hvor langt du går. Alternativet for åpenhet kan vise seg å være nyttig når du raskt vil se bak et vindu uten å minimere det.

Alt i alt en veldig fin liten applikasjon som fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Testing ble utført på Windows 8.1 Pro, 64-bit.

  Slik fikser du 0x80240fff-feil på Windows 10-oppdatering

Last ned Feel The Wheel