Still deg selv disse spørsmålene før du setter opp et smarthjem

Vurderer du å starte opp smarthjem? Flott! Men ikke hopp direkte inn uten en plan. Det er slik du ender opp med å gjøre vanlige smarthome-nybegynnerfeil. I stedet, før du kjøper noe, bør du stille deg selv noen fornuftige spørsmål.

Hvilke endringer kan du gjøre i hjemmet ditt?

Å lage et smarthjem innebærer ulike nivåer av installasjon av ny teknologi. Noen dingser, som smarte plugger og taleassistenthøyttalere, er like enkle som å koble enheten til en stikkontakt. Andre innebærer å gjøre en fysisk endring i hjemmet ditt, som å bytte låser eller ringeklokker.

Men avhengig av hjemmesituasjonen din, kan det hende du ikke kan gjøre disse endringene. Leier du for eksempel, kan det hende du ikke får lov til å skifte låsene uten tillatelse. I noen tilfeller kan svaret alltid være nei.

I andre tilfeller kan installasjon av teknologi kreve en spesiell ekspertise. Er du komfortabel med elektroarbeid? Hva med å jobbe med rørleggerarbeid i hjemmet ditt? Hvis du ikke er det, begrenser det deg fra å installere enheter som er koblet direkte til hjemmet ditt eller koblet til rørene dine. Du må betale en profesjonell for å fullføre installasjonen, noe som øker prisen.

Hva ønsker du å oppnå?

Vil du ha smarte lys du kan styre med stemmen?

Når du vet hva slags endringer du kan gjøre, er det på tide å spørre deg selv hva du ønsker å oppnå. I disse dager ser det ut til at produsenter er villige til å slå en radio på nesten hva som helst bare for å kalle det smart og selge det til deg. Bare av den grunn er det alle slags smarthjemenheter du bør unngå.

  Slik legger du til personer og selskaper i kontakter på Mac

Men for å finne ut hvilke som passer for deg, bør du ha en god ide om hva du vil at smarthjemmet ditt skal gjøre for deg. Hvis din største bekymring er å kutte ned på strømforbruket, da smarte pærer, pluggerog en termostat er utgangspunktet ditt.

På den annen side, hvis sikkerhet er målet ditt, vil du investere i smarte låser, videoringeklokker og andre kameraer. Smarthomes-teknologi kan møte en rekke behov og ønsker, og i de fleste tilfeller løser de til og med mer enn ett problem. Men start enkelt. Velg ett mål å oppnå og gå etter det først. Utvid deretter.

Vil du gjøre det selv?

Vi fokuserer ofte på gjør-det-selv smarthome-teknologi hos How-To Geek, men du trenger ikke å gjøre det selv. Ulike selskaper som Kontroll4 og Savant tilby tilpassede smarthome-systemer du kan kjøpe. Vanligvis kjøper du en sentralisert hub (noen ganger en tradisjonell smarthome-hub, men oftere en full datamaskin som en Mac Mini) og en rekke enheter som smartplugger, pærer og til og med smarte solskjermer for hjemmet ditt.

Control4, Savant og andre tilbyr én enkelt app-løsning for å kontrollere smarthjemmet ditt. Og de jobber vanligvis med eksterne tjenester som Google Home og Alexa. Disse selskapene gjør alt det harde arbeidet for deg, men til en høy kostnad.

  Hver støy på en gang lar deg lytte til musikk fra alle sjangere som finnes

Hvis du heller vil spare penger, kan du gå DIY-ruten, som betyr å velge hub, enheter og administrere dem selv.

Hvor mye vil du bruke?

Når du har bestemt deg for et komplett system eller en gjør-det-selv-rute, må du bestemme hvor mye du vil bruke. Komplette systemer tilbyr vanligvis pakker, så det er DIY-ruten som involverer mer plukking og valg.

Du kan bygge en god starter smarthome for ca $400, men du trenger ikke å begynne med alle disse enhetene med en gang. Hvis du kjenner målet ditt stemmestyrte lys, og du vil bruke mindre enn $40, da Wyze pærer er et godt valg. På den annen side, hvis du har et større budsjett, kan du oppgradere til Philips Hue-pærer.

Dette spørsmålet er ikke et enkelt spørscenario. Du bør planlegge stadier: «Hvor mye vil jeg bruke nå? Om seks måneder? På et år?» Å rulle ut smarthjemmet ditt i etapper vil bidra til å spre kostnadene.

Hvilken stemmeassistent bør du få?

Selv om automatisering er et smarthjems virkelige superkraft, er sannheten at de fleste gjennomsnittlige mennesker kontrollerer smarthjemmet sitt med en stemmeassistent. Hvis du er villig til å slippe skyen inn i hjemmet ditt, kan Alexa eller Google Assistant være den mest intuitive og kraftige komponenten blant smartenhetene dine.

Men de er ikke like. Amazon Echo-enheter kommer i et bredere utvalg av formfaktorer, for eksempel, mens Google er bedre på naturlig tale og nettsøk.

Noen smartenheter støtter bare Alexa eller Google Assistant, mens andre støtter begge deler. Selv blant de som støtter begge deler, er funksjonene ikke alltid like. Schlage Encode Wi-Fi-låsen støtter stemmeopplåsing med pin og rutiner på Alexa, men ikke Google, for eksempel.

  Hvordan stoppe Disney+-kontoen din fra å bli hacket

Det er mye som å velge Android eller iPhone. Begge er dyktige systemer som sannsynligvis vil dekke de fleste behovene dine. Men små detaljer gjør en forskjell. Enten det er en manglende app bare på iPhone, eller en manglende integrasjon bare funnet på Google Assistant.

Vil familien din og gjestene like smarthjemmet ditt?

Bor du alene? Hvis ikke (og til en viss grad, selv om du gjør det), vil andre samhandle med smarthjemmet ditt. Hvis familien, vennene eller romkameratene som bor hos deg hater smarthjemmet ditt og ikke er villige til å bruke det, vil du finne det vanskeligere å bruke deg selv.

Det er sant når gjester kommer over også. Hvis du ikke forbereder dem på en smarthjem-virkelighet, kan de føle seg ukomfortable i den og bli uvillige til å komme over i fremtiden. Du kan redusere disse problemene med noen få trinn for å gjøre smarthjemmet ditt enklere å bruke for venner og familie. Men det hele starter med en samtale om fordelene med et smarthjem.

Til syvende og sist, hvis du har en ektefelle eller barn som hater ideen om et smarthjem, bør du kanskje tenke deg om to ganger før du investerer i smarte dingser. I det minste bør du ta opp disse problemene på meningsfulle måter, slik at alle føler seg komfortable i hjemmet.

Ikke gjør den feilen å dykke rett inn i den første smarte dingsen som fanger deg. Riktig planlegging av smarthjemmet ditt vil forhindre behovet for å angre feil og gjenkjøpe gadgets i fremtiden. Og du vil ha mer glede av smarthjemmet ditt for det.