Slik aktiverer eller deaktiverer du sikker pålogging for Windows 10

Windows er det mest målrettede operativsystemet på planeten. Det betyr at du bør styrke PC-ens forsvar for å være trygg både online og offline. Denne veiledningen viser deg hvordan du aktiverer eller deaktiverer sikker pålogging for Windows 10.

Sikker pålogging er en tilleggskomponent på Windows 10-påloggingsskjermen. Det hindrer ikke noen fra å få tilgang til PC-en din hvis de har legitimasjonen din. I stedet fjerner Windows 10 påloggingsfeltene til du skriver inn en streng med nøkler. Etter det, skriv inn passordet eller PIN-koden som vanlig.

Denne funksjonen har som mål å hindre skadelig programvare. Skadelig kode kan ligge i bakgrunnen og forfalske Windows 10-påloggingsskjermen for å fange opp legitimasjonen din. Fordi apper og programmer vanligvis ikke har tilgang til Ctrl+At+Del-kommandoen, kan du omgå den falske påloggingsskjermen ved å bruke Sikker pålogging som aktiveres ved å skrive inn denne tretastskommandoen.

Aktiver eller deaktiver ved hjelp av Netplwiz-kommandoen

For å starte, start Kjør-kommandoen ved å trykke på «Windows» og «R»-tastene samtidig (Windows+R). Et lite popup-vindu vises. Skriv «netplwiz» (uten anførselstegn) i tekstfeltet og klikk deretter på «OK»-knappen (eller trykk på Enter-tasten) for å fortsette.

  Hvordan stoppe Microsoft Teams fra å starte automatisk på Windows 10

Alternativt kan du få tilgang til brukerkontopanelet ved å skrive «netplwiz» i oppgavelinjens søkefelt og velge den resulterende Kjør-kommandoen.

Brukerkontopanelet vises på skjermen. Klikk på «Avansert»-fanen (hvis den ikke er lastet inn som standard). Finn alternativet «Krev at brukere trykker Ctrl+Alt+Delete» oppført under «Sikker pålogging.» Merk av for å aktivere eller fjern merket for å deaktivere.

Klikk på «Bruk»-knappen og deretter «OK»-knappen for å fullføre.

Aktiver eller deaktiver ved å bruke den lokale sikkerhetspolicyen

Her er en annen metode som er noe travlere enn å følge instruksjonene for brukerkontoer. Bruk denne metoden hvis du vil ta den naturskjønne ruten, men unngå Windows-registeret.

  Slik fikser du YouTube-lagging på Windows 11

Start Kjør-kommandoen ved å trykke på «Windows» og «R»-tastene samtidig (Windows+R). Et lite popup-vindu vises. Skriv «secpol.msc» (uten anførselstegn) i tekstfeltet og klikk deretter på «OK»-knappen (eller trykk på Enter-tasten) for å fortsette.

Som før kan du også få tilgang til panelet Local Security Policy ved å skrive «secpol.msc» i oppgavelinjens søkefelt og velge den resulterende skrivebordsappen.

I vinduet Lokale retningslinjer utvider du «Lokale retningslinjer» som er oppført til venstre og velger undermappen «Sikkerhetsalternativer» under. Deretter ruller du ned til høyre og dobbeltklikker på «Interaktiv pålogging: Ikke kreve CTRL+ALT+DEL».

Oppføringens egenskapspanel vises på skjermen med fanen «Lokal sikkerhetsinnstilling» vist som standard. Klikk på en alternativknapp for å aktivere eller deaktivere denne funksjonen. Avslutt ved å klikke på «Bruk»-knappen og deretter på «OK».

Aktiver eller deaktiver ved hjelp av registeret

Hvis du vil ta hardcore-ruten, hvorfor ikke redigere registeret? Husk, trå lett: Alle endringer du gjør kan føre til ustabilitet i systemet. Dette alternativet er for erfarne personer som liker å grave dypt inn i Windows.

  Hvordan fikse OneDrive Sync-problemer på Windows 10

Start Kjør-kommandoen ved å trykke på «Windows» og «R»-tastene samtidig (Windows+R). Et lite popup-vindu vises. Skriv «regedit» (uten anførselstegn) i tekstfeltet og klikk deretter på «OK»-knappen (eller trykk på Enter-tasten) for å fortsette.

Du kan også få tilgang til Registerredigering ved å skrive «regedit» i oppgavelinjens søkefelt og velge den resulterende skrivebordsappen.

I Registerredigering utvider du følgende mapper i denne rekkefølgen:

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion

I CurrentVersion-mappen velger du «Winlogon»-oppføringen for å vise innstillingene i panelet til høyre. Dobbeltklikk på «DisableCad»-oppføringen for å redigere verdiene.

I popup-boksen «Rediger DWORD (32-biters) verdi» endrer du verdidataene med en av disse verdiene:

Aktiver = 0
Deaktiver = 1

Klikk på «OK»-knappen for å fullføre. Start PC-en på nytt for å lagre innstillingene.

Merk: Hvis du ikke ser en «DisableCad»-oppføring i «Winlogon»-innstillingene, høyreklikker du på «Winlogon», velger «Ny» i hurtigmenyen og klikker på «DWORD (32-bit) verdi » i neste liste. Navngi denne nye DWORD som «DisableCAD» (uten anførselstegn) og endre verdien.