Slik deler du en Google Docs-, Sheets- eller Slides-fil som en nettside

Med Google Disk kan du dele hvilken som helst Google-fil (fra Docs, Sheets eller Slides) på nettet som en nettside som alle kan se. Du kan til og med dele enkle HTML-filer for å fungere som nettstedets landingsside. Slik gjør du det.

Å dele en Google-fil som en nettside er en fin måte å publisere informasjon på Internett for et stort publikum. Alt du deler er helt offentlig, og – hvis du bruker riktig søkestreng – kan det bli funnet via en hvilken som helst søkemotor som en lettvektsside på nettet.

Når du deler en fil på nettet, oppretter Disk en kopi av den med en unik URL. Dette lar deg gjøre endringer og publisere endringer når du vil, og det hindrer også seerne fra å se noe kildemateriale.

Husk: alt du publiserer på nettet er tilgjengelig for alle å se, så du bør aldri inkludere sensitiv eller privat informasjon i filene dine.

Hvordan dele en Google Docs-fil

Start nettleseren din, gå til google Dokumenter, og åpne deretter filen du vil dele. Klikk på Fil > Publiser på nettet.

Klikk

Klikk deretter på «Publiser» for å gjøre filen synlig på Internett.

Klikk

Klikk «OK» for å bekrefte at du vil publisere filen på nettet.

Klikk

Du kan nå kopiere koblingen (Ctrl+C på Windows/Chrome OS eller Cmd+C på macOS), bygge den inn på nettstedet ditt eller dele den via Gmail, Facebook eller Twitter.

  Sette opp Mac-en for produktivitet uten tredjepartsapper

Hvis du ikke vil at siden skal oppdateres automatisk hver gang du gjør endringer på den, klikker du på pilen ved siden av «Publisert innhold og innstillinger». Klikk deretter på boksen ved siden av «Publiser automatisk på nytt når endringer er gjort» for å fjerne merket.

Klikk på pilen ved siden av

Når du vil fjerne filen fra nettet, går du tilbake til Fil > Publiser på nettet. Utvid «Publisert innhold og innstillinger», og klikk deretter på «Stopp publisering.»

Klikk

Slik deler du en Google Sheets-fil

Gå til Google Sheets nettstedåpne filen du vil dele, og klikk deretter Fil > Publiser på nettet.

Klikk

Hvis du ikke vil dele hele dokumentet, kan du velge et enkelt ark å publisere på nettet. For å gjøre dette, klikk på «Hele dokumentet», og velg deretter arket fra rullegardinmenyen.

Klikk

Klikk «Publiser.»

Klikk

Klikk «OK» for å bekrefte at du vil publisere filen på nettet.

Klikk

Igjen kan du kopiere koblingen (Ctrl+C på Windows/Chrome OS eller Cmd+C på macOS), bygge den inn på nettstedet ditt eller dele den via Gmail, Facebook eller Twitter.

Hvis du ikke vil at siden skal oppdateres automatisk hver gang du gjør endringer i den, klikker du på «Publisert innhold og innstillinger» og fjerner avmerkingen ved siden av «Publiser automatisk på nytt når endringer er gjort».

Klikk

For å slutte å publisere siden helt, gå tilbake til Fil > Publiser på nettet, og klikk deretter «Stopp publisering.»

Klikk

Slik deler du en Google Slides-fil

Når du deler en Slides-fil på nettet, fungerer Google Disk som en spiller og lar besøkende se presentasjonen din på siden din. Du kan stille inn lysbilder til automatisk fremføring på 1, 2, 3, 5, 10, 15, 30 eller 60 sekunder.

  5 Xposed-moduler Tweak Google Music, varsler, låseskjermen din

For å dele Slides-filen din på nettet, gå til din Hjemmesiden for Google Slidesåpne en presentasjon og klikk deretter Fil > Publiser på nettet.

Klikk

Klikk på rullegardinmenyen i delen «Auto-Advance Slides:» og velg intervallet du vil at lysbildene skal gå videre med. Klikk i avmerkingsboksene hvis du vil at presentasjonen skal starte så snart spilleren lastes inn, og hvis du vil at den skal starte på nytt etter siste lysbilde. Klikk på «Publiser» etter at du har valgt.

Klikk

Klikk «OK» for å bekrefte at du vil publisere filen på nettet.

Klikk

Du kan deretter kopiere koblingen (Ctrl+C på Windows/Chrome OS eller Cmd+C på macOS), bygge den inn på nettstedet ditt eller dele den via Gmail, Facebook eller Twitter.

Når du vil fjerne filen fra nettet, går du tilbake til Fil > Publiser på nettet, utvider «Publisert innhold og innstillinger»-menyen og klikker på «Stopp publisering».

Klikk

Hvordan dele en HTML-fil

Denne delen ligner på Google Docs-metoden. Du deler fra en Docs-fil, men du kan bruke HTML og noen grunnleggende CSS for å style alt. Dette lar deg lage en pseudo-nettside uten å måtte kjøpe et domene eller hosting.

Først oppretter du en HTML-fil med koden for nettstedets hjemmeside og lagrer den på datamaskinen din.

Gå deretter til din Google Disk, og last deretter opp HTML-filen. Du kan også dra og slippe den direkte fra datamaskinen til Disk-nettsiden for å laste den opp.

  Slik fjerner du "Fortsett å se" på Netflix

Høyreklikk filen, og klikk deretter Åpne med > Google Dokumenter.

Klikk

Google Dokumenter åpner filen og formaterer HTML-en din i dokumentfilen. Klikk på Fil > Publiser på nettet, akkurat som du gjorde før.

Klikk

Klikk deretter på «Publiser» for å gjøre filen synlig på Internett.

Klikk

Når du blir spurt om du er sikker på at du vil publisere filen på nettet, klikker du «OK».

Klikk

Nok en gang kan du kopiere koblingen (Ctrl+C på Windows/Chrome OS eller Cmd+C på macOS), bygge den inn på nettstedet ditt eller dele den via Gmail, Facebook eller Twitter.

Vær oppmerksom på at eventuelle endringer du gjør i Dokumenter-filen vises umiddelbart på nettsiden. Men hvis du vil legge til mer HTML-kode, må du redigere den originale filen og deretter gjøre om opplastings- og delingsprosessen.

I tillegg ser Dokumenter eventuelle tagger som bokstavelig tekst og vil ikke formatere dem riktig.

Hvis du ikke vil at siden skal oppdateres automatisk hver gang du gjør endringer, klikker du på «Publisert innhold og innstillinger», og fjerner deretter merket for «Publiser automatisk på nytt når endringer er gjort».

Klikk

Når du vil fjerne filen fra nettet, går du tilbake til Fil > Publiser på nettet. Utvid «Publisert innhold og innstillinger», og klikk deretter på «Stopp publisering.»

Utvide

Mens deling av dokumenter, regneark og presentasjoner fra Google Disk fungerer fantastisk, er det noen få problemer når det gjelder å publisere HTML-filer som en nettside.

Hvis du bruker Google Disk til å være vert for nettstedet ditt, er mengden funksjonalitet og formateringsfunksjoner som er tilgjengelig drastisk begrenset sammenlignet med konvensjonell webhotell. Det er sannsynligvis bedre å bruke Google Disk bare som en grunnleggende destinasjonsside for personlig bruk.