Virtru lar deg sende sikre e-poster fra Gmail, Outlook og Yahoo Mail

E-postkontoen din er en viktig komponent i din online identitet, og likevel er det ofte den som er fullstendig ubevoktet av folk flest. En e-postmelding kan bare være virtuell, men hvis den faller i feil hender, kan konsekvensene og skadene være svært fatale. Hvis du er noe som meg, kan du ha kommet over situasjoner der du trengte å sende noe veldig konfidensielt, men lurte på om e-post er en sikker nok kanal. Hvis du ønsker å gjøre e-postmeldingen din mye sikrere, kan Virtru hjelpe deg. Det er et lite nettlesertillegg og mobilapp som lar deg sende sikre e-poster ved å bruke din eksisterende e-postkonto og støtter Outlook, Yahoo Mail, Gmail og andre store e-postleverandører. Alle meldinger du sender via e-postadressen din kan bare sees av tiltenkte mottakere. Detaljer etter hoppet.

  Slik endrer du Outlook.com-snarveiene dine for å matche Gmail eller Yahoo!

Virtru er en multiplattformtjeneste. Den støtter for øyeblikket Firefox og Chrome, mens Internet Explorer- og Safari-versjoner også er på vei. Apper er tilgjengelige for Android og iOS, som begge gir deg mange av de samme alternativene som nettleseren deres. Å få den i gang er også en veldig enkel prosess, siden du kan begynne å laste ned direkte fra Virtrus nettside.

Jeg tok Virtrus Chrome-app for en prøvetur, og den fungerte som en sjarm. Etter å ha hentet den fra Chrome Nettmarked, og etter å ha logget på Gmail-kontoen min, ba Virtru meg umiddelbart om å aktivere tjenesten når jeg skrev en ny melding. Når du klikker på aktiveringsknappen, krever den tillatelse fra Google-appen, og deretter kan du begynne å bruke den. Det som er bra er at du kan slå Virtru på og av med en gang fra skrivingsvinduet.

  iTunes-datamaskin ikke autorisert feil

Når du sender e-post gjennom Virtru, krypterer den automatisk e-postmeldingen din og overfører den via sin egen server i stedet for e-postleverandørens. Den opprinnelige e-postmeldingen er erstattet med en lenke til Virtru-nettstedet hvor meldingen kan nås.

Virtru har få tilleggsalternativer i ermene. Den mest interessante av dem er muligheten til å angi en utløpsdato for meldingen. Den lar deg spesifisere utløpstid i minutter eller timer osv., hvoretter meldingen ikke lenger forblir tilgjengelig for noen. Videre kan du deaktivere videresending av meldinger som hindrer brukeren i å sende meldingen til ytterligere mottaker(e).

Når Virtru er aktivert, vil «Send»-knappen i Gmail bli erstattet av «Sikker sending», noe som indikerer at tjenesten for øyeblikket er aktiv. Dette er også nyttig i den forstand at du kan spesifisere hvilke meldinger som skal sendes sikkert via Virtru.

  Hvordan "skjule" en app på iPhone eller iPad

Ved å klikke «Sikker sending» begynner kryptering av meldingen og leverer den til den tiltenkte mottakeren.

Du kan besøke Virtru via lenken nedenfor og installere den til ønsket plattform. Og hvis du har noe å si om denne anmeldelsen, gi tilbakemelding i kommentarfeltet.

Besøk Virtru