Slik tilpasser du Gmail-adressen din på farten

Visste du at du kan tilpasse Gmail-adressen din og gjøre den enklere å lese? Det kan også hjelpe deg med å spore hvem som sender deg meldinger. Vi vil lede deg gjennom prosessen.

Legg til perioder til e-postadressen din

Du kan sette et punktum (.) mellom alle tegnene i e-postadressens brukernavn. Gmail godkjenner det ikke som et tegn i brukernavnet; den ignorerer det fullstendig.

Det kan være nyttig å bruke dette tegnet i lange e-postadresser med flere ord. Den skiller tegnstrengen og gjør adressen lettere å lese.

For eksempel hvis e-posten din er [email protected]kan du skrive det som [email protected], og Gmail ser den fortsatt som den opprinnelige adressen. Hvis du vil, kan du også skrive, [email protected]men det er litt overdrevent.

  Slik blokkerer du avsendere i Mail-appen på iPhone og iPad

Husk imidlertid at du ikke kan skrive en punktum på begynnelsen eller slutten av brukernavnet ditt, eller bruke dem fortløpende.

Legg til med et plusstegn

Du kan også bruke et plusstegn (+) for å legge til et hvilket som helst antall ord eller tall på slutten av brukernavnet ditt. Akkurat som punktum ignorerer Gmail plusstegnet og alt som følger etter det, slik at du kan tilpasse og lage en endeløs tilførsel av e-postadresser.

Dette trikset er spesielt flott for nyhetsbrev og nettsteder som krever en e-postadresse for å registrere deg, fordi du kan legge til nettstedsnavnet for å organisere innboksen din.

For eksempel, hvis du ønsker å registrere deg for How-To Geek-nyhetsbrevet, [email protected] blir til [email protected] Nyhetsbrevet kommer fortsatt til innboksen din som normalt, men det ser ut til å ha blitt sendt til «[email protected]”

  Alle de beste Google Slides-tastatursnarveiene

Du kan også bruke plusstegnet mellom flere ord som dette: [email protected]

Det kan være lurt å bruke plusstegnet i adressen din hvis du mistenker at en organisasjon kan selge informasjonen din. Fordi dette trikset setter navnet på selskapet du registrerte deg med etter brukernavnet ditt, vil du vite hvor spam-e-posten kommer fra hvis den inneholder det søkeordet.

Organiser innboksen din med egendefinerte e-postadresser

Nå kommer den morsomme delen – organisere innboksen din med de tilpassede e-postene du brukte til å registrere deg for forskjellige nyhetsbrev eller abonnementer. Egentlig, alt du gjør er å sette opp et filter som ser etter den tilpassede e-posten, og deretter setter en etikett på den slik at du kan finne den lettere.

Start nettleseren din, gå til din Gmail-innboksklikk på Innstillinger-tannhjulet og klikk deretter på «Innstillinger».

  Hvordan lage et flytskjema i PowerPoint

Klikk på tannhjulet Innstillinger, og klikk deretter

Klikk deretter «Filtre og blokkerte adresser», og velg deretter «Opprett et nytt filter.»

Klikk

Skriv inn den tilpassede e-postadressen din i «Til»-delen, og klikk deretter på «Opprett filter» for å fortsette.

Skriv inn e-postadressen din i

Klikk på avmerkingsboksen ved siden av «Bruk etiketten», klikk på «Velg etikett» og velg deretter «Ny etikett» fra rullegardinmenyen.

Klikk på avmerkingsboksen ved siden av

Skriv inn et navn for etiketten, og klikk deretter på «Opprett».

Skriv inn et navn for etiketten, og klikk deretter

Etiketten du skriver inn her vil hjelpe deg å skille den fra de andre e-postene i innboksen din. Du kan se alle de merkede e-postene i sidepanelet i innboksen din.

Til slutt legger du til andre filtre du vil bruke, og klikker deretter på «Opprett filter.»

Klikk i avmerkingsboksen ved siden av eventuelle andre filtre du vil bruke, og klikk deretter

Eventuelle filtre du bruker på innkommende e-poster vises her. For å redigere eller slette et filter, klikk på den aktuelle lenken ved siden av det.

Klikk

Nå kan du opprette et filter for hver av dine egendefinerte e-postadresser, slik at e-posten din automatisk blir merket, arkivert, slettet osv., i henhold til valgene dine.