Slik deler du Apple Maps Live ETA på iPhone

Oppdateringen av Maps-appen i iOS 13 gir betydelige forbedringer. Kartdataene er mye bedre, det er en Look Around-funksjon, og du kan nå dele en Live ETA fra Maps-appnavigering på iPhone med venner og familie.

Neste gang du er på vei for å møte en venn, eller hvis du vil at foreldrene dine skal vite hvor lang tid det vil ta å komme hjem, er det bare å bruke denne Live ETA-funksjonen i Maps-appen. Når den er aktivert, vil appen dele posisjonen din og din beregnede ankomsttid med kontakten din.

Sørg for at du kjører iOS 13.1 eller nyere på iPhone og start Maps-appen. Deretter søker du etter og velger en destinasjon. Når destinasjonen er valgt, trykk på «Veibeskrivelse»-knappen.

  Slik aktiverer du tillegg og koblinger i Outlook

Fra neste skjermbilde, velg transportmåte og trykk deretter på «Go»-knappen.

Du er nå på navigasjonsskjermen. Herfra vil du se en «Del ETA»-knapp nederst på skjermen, under detaljene for ankomsttid.

Del ETA-panelet forsvinner etter noen sekunder. Hvis du gikk glipp av knappen, kan du fortsatt få tilgang til funksjonen ved å sveipe opp på bunnpanelet og trykke på «Del ETA»-ikonet nederst til venstre på skjermen.

Hvis du trykker på den, vises et panel med de hyppige kontaktene dine. Du kan trykke på en kontakt for raskt å dele ETA ved hjelp av Meldinger-appen.

  Sett inn tilpasset antall rader i Excel med denne enkle makroen

Du kan også trykke på «Kontakter»-knappen for å søke etter og legge til en kontakt.

Hvis du ser et «Maps»-ikon ved siden av profilbildet deres, betyr det at de også bruker iOS 13.1 og at de får rike varsler. Det betyr også at de vil kunne følge med på fremgangen din i Maps-appen.

Hvis du ser et «Meldinger»-ikon ved siden av profilbildet deres, betyr det at de bare får SMS-oppdateringer fordi de ikke bruker iOS 13 eller de ikke har iMessage.

Når du avviser dette panelet, vil det fortelle deg hvor mange kontakter du deler posisjonen med. Når du ankommer destinasjonen, stopper posisjonsdelingen automatisk.

  Hvordan generere en filsjekksum

Du kan også slutte å dele posisjonen din når som helst ved å trykke på «Deling ETA med X People»-knappen.

Fra popup-vinduet trykker du på profilbildet til personene du vil slutte å dele posisjonen din med.

Dette er bare en av de mange nye fantastiske funksjonene i iOS 13. Når du har oppdatert, sørg for å prøve mørk modus.