Slik lagrer du favorittsteder i Windows 10 Maps

Med offline kart og trafikkdata er Windows 10 Maps den perfekte følgesvennen for å kartlegge lange reiser. For å hjelpe deg med å komme deg fra punkt A til B, kan du lagre favorittstedene dine for raskt å få frem veibeskrivelser. Dette er hvordan.

Kart-appen i Windows 10 er forhåndsinstallert, klar til bruk. For å åpne den, klikk på Start-knappen og søk etter «Maps», finn og klikk på Maps-ikonet i Windows Start-menyflis, eller se etter «Maps» i listen over installerte programmer.

Legge til hjemme-, jobb- og bilposisjoner

Du kan få tilgang til favorittstedene dine i Windows Maps ved å klikke på «Lagrede steder»-knappen i kartvinduet. Knappen ligner et stjernelignende ikon øverst til høyre.

  Hvordan fikse feil 0x800705b4 (Windows Update)

Popup-menyen som vises har to faner: «Favoritter» og «Samlinger». Når du velger kategorien Favoritter, vil du bli vist tre vanlige steder.

«Hjem» og «Arbeid»-plasseringer er ganske selvforklarende, mens «Bil» lar deg lagre plasseringen der du parkerte. Dette kan være nyttig hvis du for eksempel har parkert bilen på et midlertidig sted.

Under hver av fanene er en «Legg til»-knapp. Klikk på denne knappen for å begynne å legge til steder til disse vanlige stedene.

Når du klikker på «Legg til»-knappen, vises en søkelinje. Bruk denne til å velge ønsket plassering. For eksempel, for «Hjem»-posisjonen din, søk etter hjemmeadressen din og trykk deretter på «Enter»-tasten.

Så snart du trykker på «Enter»-tasten, vil din nye plassering bli lagret. Du kan deretter raskt referere til det igjen i «Favoritter»-fanen i «Lagrede steder»-menyen.

  Ultimate Settings Panel Ett klikk tilgang til Windows og Outlook-innstillinger

Hvis du raskt trenger å henvise deg til «Hjem»-posisjonen din, kan du klikke på «Veibeskrivelse»-koblingen som vises under elementet. Dette vil gi deg veibeskrivelse fra din nåværende plassering eller fra et sted du velger.

Du kan også søke etter «Hjem», «Arbeid» eller «Bil» i søkefeltet i Maps. Dette vil vise disse stedene som en oppføring du kan dele, skrive ut eller vise veibeskrivelse til.

Legge til et favorittsted

Windows Maps lar deg lagre mer enn bare de tre viktigste stedene. Du kan lagre flere steder i «Favoritter»-fanen ved å klikke på «Legg til et sted»-knappen.

Du har to alternativer for å legge til et favorittsted. Du kan søke etter et sted ved å bruke søkefeltet, eller du kan klikke på «Velg plassering» for å manuelt plassere kartet til det valgte stedet.

  Slik sjekker du den trykte dokumenthistorikken i Windows 10

Hvis du velger å posisjonere kartet manuelt, flytt det til riktig plassering og klikk deretter på «Angi»-knappen.

Når den er angitt, vil den nylig lagt til plasseringen vises som en oppføring i «Lagrede steder»-fanen under de fremtredende «Hjem», «Arbeid» og «Bil»-plasseringer.

Ved å klikke på en av disse oppføringene kommer du til oppføringen, hvor du kan dele den, legge til notater, se hva som er i nærheten eller fjerne den fra favorittlisten din helt.

Du kan legge til så mange oppføringer du vil i listen din. For rask veibeskrivelse, klikk på koblingen «Veibeskrivelse» under navnet på hver oppføring.

Opprette en samling

Hvis du er noen