Slik legger du til og leser RSS-feeder i den nye Firefox for Android

Firefox 30 for både desktop og Android er ute og en av de nye funksjonene i Android-varianten er en måte å lese RSS-feeds fra hjemmesiden din. Det er den perfekte måten å gjøre Firefox på Android-enheten din til en ganske enkel feedleser. Funksjonen er knyttet til et tillegg kalt Home Feeds som er utviklet av en Mozilla-utvikler, men som ikke bærer firmanavnet av en eller annen merkelig grunn. I tillegg til at du kan lese en feed fra hjemmesiden din, gjør den det også superenkelt å legge til feeden på siden. Siden den er grunnleggende, har den ingen knapper for å merke et element som lest eller ulest. Du får de tolv nyeste varene i feeden.

  Stopp automatisk avspilling i Chrome, Firefox, Opera, Safari og IE

Installer Home Feed-tillegget og naviger deretter til nettstedet du vil abonnere på. Du vil se en RSS-knapp i URL-linjen hvis Firefox oppdager at det er en feedlink på siden. På skjermbildet nedenfor kan du se RSS-knappen ved siden av leseliste-knappen, og «Abonner»-knappen på selve nettsiden indikerer at Firefox har oppdaget en side som du kan abonnere på feeds på.

Trykk på RSS-knappen og velg hvilken feed du vil legge til (hvis det er mer enn én på siden). Firefox vil da be deg velge hvordan du vil abonnere på feeden. Velg Firefox-hjemmesidealternativet. Åpne en ny fane og sveip forbi bokmerkene og leselisten for å se elementer fra feeden du nettopp la til. Feeden vises under navnet på nettsiden den er fra.

  Sidebar Launcher legger til et utskyvbart multitasking-panel til Android

For å fjerne en feed du har lagt til, gå til Firefoxs innstillinger og åpne alternativet Hjem-paneler. Du finner den under Innstillinger>Tilpass>Hjem. Trykk på feeden du vil fjerne og velg Fjern fra alternativene. Du kan også angi feeden som standard feed, noe som betyr at hver gang du åpner en ny fane, i stedet for hurtigvalg eller nylige sider, vil du se feeden du angir som standard.

Siden det er en grunnleggende feed-leser, vil den sannsynligvis ikke erstatte standard feed-appen du kan ha installert på enheten din, og du vil neppe legge til alle favorittnettstedene dine på den. Du kan imidlertid bruke den til å abonnere på en omfattende nyhetskilde slik at du hver gang du åpner Firefox får en rask titt på dagens toppnyheter.

  Her er hvordan du kan spille det skjulte spillet i Android Lollipop

Installer Home Feed for Firefox Android