Hvordan justere tekst vertikalt eller horisontalt i Microsoft Word

Microsoft Word er utstyrt med et verktøy som lar brukere justere tekst både vertikalt og horisontalt, noe som gir deg full frihet til å bestemme plasseringen av tekst i et Word-dokument. Her er hvordan det hele fungerer.

Justere tekst horisontalt i Word

Horisontal justering, også kjent som sentrert justering, plasserer teksten jevnt mellom margene på hver side av siden. Dette verktøyet lar deg også være selektiv med teksten du justerer horisontalt, noe som gir deg mer kontroll over hva du kan gjøre med dokumentet ditt.

For å justere tekst horisontalt på en side, uthev teksten du vil sentrere. Deretter klikker du på «Center Alignment»-ikonet i «Paragraph»-gruppen i «Hjem»-fanen. Alternativt kan du bruke Ctrl+E hurtigtasten.

  Hvordan "skjule" en app på iPhone eller iPad

Teksten din vil nå bli horisontalt justert. Hvis du ikke allerede har skrevet inn tekst, er det også et alternativ å velge senterjusteringsalternativet før du skriver inn teksten. Det er helt opp til deg.

Justere tekst vertikalt i Word

Som du sikkert har gjettet, plasserer vertikal justering teksten jevnt mellom øvre og nedre marger på siden. Du vil ikke merke noen forskjell i tekstjusteringen hvis du bruker den på en side som allerede er full av tekst.

For å se noen reell forskjell, prøv å aktivere det horisontale tekstalternativet før du skriver inn teksten i dokumentet.

  Slik bruker du Google Assistant med Roku

For å justere tekst vertikalt på en side, gå over til «Layout»-fanen og velg det lille ikonet nederst til høyre i «Sideoppsett»-gruppen.

Dette åpner «Sideoppsett»-dialogboksen. Velg «Layout»-fanen og klikk deretter på pilen ved siden av «Vertikal justering» i «Side»-delen. Et utvalg vertikale justeringsalternativer vises. Gå videre og klikk «Senter» (eller velg et annet alternativ som passer bedre til dine behov).

Teksten din vil nå gjenspeile det valgte alternativet for vertikal justering.

Hva om du bare vil justere spesifikk tekst i dokumentet vertikalt? Det er også en enkel måte å få dette til.

Først markerer du teksten du vil justere vertikalt. Når du er valgt, gå tilbake til «Layout»-fanen i «Sideoppsett»-dialogboksen. Velg deretter ønsket vertikal justering, åpne rullegardinmenyen ved siden av «Bruk på», velg «Valgt tekst» og klikk deretter på «OK»-knappen.

  Slik bruker du Google Lens på iPhone

Den valgte teksten vil nå gjenspeile det valgte alternativet for vertikal justering.