Slik deler du bilder og videoer fra din iPhone

Vil du dele noen feriebilder eller videoer med venner og familie? Det er flere måter du kan dele mediefiler i full oppløsning med folk i nærheten eller over internett.

Del filer med AirDrop

Hvis du er rett ved siden av personen du vil dele bilder eller videoer med, og de har en iPhone eller iPad, er den enkleste metoden AirDrop.

Hvis du aldri har brukt det før, er AirDrop Apples sikre peer-to-peer trådløse overføringsmetode for deling av bilder og data. Det krever ikke en ekstra app, og du trenger heller ikke en aktiv internettforbindelse.

For å aktivere AirDrop åpner du kontrollsenteret på iPhone, og trykker og holder nede bryterdelen.

Her, trykk og hold «AirDrop.»

Trykk og hold

Velg «Alle» og be vennen din om å gjøre det samme på sin iPhone.

Trykk på

Åpne nå Bilder-appen på iPhone og naviger til albumet med bildene du vil dele.

Trykk på «Velg» øverst, og velg deretter bildene du vil dele.

Trykk på

Trykk på Del-knappen for å åpne Del-arket. Du vil se alle AirDrop-kontakter i nærheten øverst på listen.

Trykk på en kontakt eller enhet.

Etter at forespørselen din er akseptert, begynner overføringen.

En AirDrop-forespørsel om å dele bilder;  kontakten din må trykke

Del via meldinger, e-post eller andre apper

Hvis du vil dele bilder med en kontakt som ikke er i nærheten, kan du bruke Apple-apper, som Meldinger eller Mail. Du kan også dele via tredjepartsapper, som WhatsApp og Messenger.

Med disse metodene avhenger kvaliteten på bildeoverføringen av appen. Hvis du sender bilder i meldinger, sendes de i høyoppløselig format. I Mail-appen kan du velge filstørrelse.

Apper som WhatsApp bruker kraftig komprimering på bilder. Hvis du vil sende bilder i full oppløsning, er Mail-appen etterfulgt av Meldinger de beste alternativene (vi dekker imidlertid en annen nettjeneste nedenfor).

  Hvordan lage animerte kakediagrammer i PowerPoint

For å komme i gang, åpne Bilder-appen på iPhone, trykk på «Velg» og velg bildene du vil dele.

Trykk på

Deretter trykker du på Del-knappen.

I den andre raden ser du en liste over apper du kan bruke til å dele bildet ditt. Trykk på «Meldinger», «Mail» eller «WhatsApp». I dette eksemplet vil vi dekke både meldinger og e-post-appene.

For å sende bildene til noen andre med en iPhone via iMessage, trykk på «Meldinger».

Trykk på

I topplinjen trykker du på «Til:»-feltet, søk etter iMessage-kontakten din, og trykk deretter på navnet hans på listen. Du kan legge til mer enn én kontakt hvis du vil.

Trykk på

Du vil se at bildene allerede er i tekstfeltet; bare trykk på Send-knappen. Bildene dine sendes til personen(e) du valgte, og du returneres til Del-arket. For å være sikker på at bildene dine ble sendt, bare gå til samtalen i Meldinger-appen.

For å sende bilder i Mail-appen, trykk på «Mail».

Trykk på

Compose-vinduet vises med bildene som vedlegg.

Trykk på «Til:»-feltet, og skriv deretter inn e-postadressen du vil sende bildene til. For å legge til flere mottakere, trykk på plusstegnet (+). Skriv inn et emne og en melding hvis du vil, og trykk deretter på Send-knappen.

Trykk på

Et popup-vindu spør om du vil skalere bildene ned for å redusere meldingsstørrelsen. Det er best å trykke på «Faktisk størrelse», da det sender bildene i full oppløsning. Hvis du synes den er litt for stor, kan du trykke på «Liten», «Middels» eller «Stor».

Trykk på

«Large»-alternativet er det beste fordi det reduserer filstørrelsen betydelig samtidig som det meste av bildekvaliteten holdes intakt.

  Hvordan fungerer 3D-utskrift?

Del en iCloud-kobling

Meldinger-appen lar deg bare dele bilder av høy kvalitet med andre iMessage-brukere. Så, hva om du vil dele dem med en Android-bruker? Hvis enheten din kjører iOS 12 eller høyere, kan du gjøre det via iCloud-lenkedelingsfunksjonen.

For å gjøre dette, åpne Bilder-appen, trykk på «Velg» og trykk deretter på bildene du vil dele.

Trykk på

Trykk på Del-knappen.

Deretter trykker du på «Kopier iCloud Link.»

  Trykk på

En unik iCloud-kobling for alle bildene og videoene du har valgt, kopieres til utklippstavlen.

Åpne en meldingsapp og trykk og hold i tekstboksen. Trykk på «Lim inn» for å lime inn iCloud-koblingen, og trykk deretter på Send-knappen for å dele koblingen.

Når mottakeren trykker på lenken, kan hun se og laste ned alle bildene og videoene i full oppløsning. iCloud-lenker er gyldige i én måned.

Bruk funksjonen for delingsforslag

I iOS 12 ble «Delingsforslag»-funksjonen lagt til Bilder-appen, og den fungerer via Meldinger-appen. Det fungerer også via iCloud-lenkedelingssystemet vi dekket ovenfor.

Den analyserer automatisk bildebiblioteket ditt og gir deg album med bilder du kan dele med kontaktene dine. Hvis du nylig tok en tur eller gikk ut for å spise middag, vil du sannsynligvis se et forslag i denne delen (du kan også få et varsel om det).

For å bruke denne funksjonen, åpne Bilder-appen og trykk på «For deg»-fanen. Rull ned til delen «Delingsforslag», og sveip deretter gjennom filene.

Et bilde i

Trykk på et forslag for å utvide det. Du kan da se alle bildene i samlingen. Trykk på «Velg», og velg deretter individuelle bilder hvis du bare vil dele noen få av de som er inkludert i listen.

Navn er foreslått for personene på bildene; Når du er ferdig, trykker du på «Neste».

Trykk på

Deretter velger du hvem du vil dele bildene med. Trykk på «Legg til personer» for å søke etter og legge til en annen kontakt.

  Slik konfigurerer du iCloud på Macen din

Trykk på alternativknappen ved siden av hver kontakt;  trykk

Trykk på «Del i meldinger».

Trykk på

Dette viser «New iMessage»-skjermen i Meldinger-appen. Meldingen inneholder iCloud-koblingen til bildene dine, med kontaktene du valgte øverst. Trykk på Del-knappen for å sende lenken.

Bruk WeTransfer

Hvis du trenger å dele mer enn 10 bilder i full oppløsning over internett, er det best å bruke en gratis tjeneste, som WeTransfer (du kan også bruke en Dropbox- eller Google Drive-konto).

WeTransfer gjør prosessen litt enklere fordi du ikke trenger en konto eller app. Du velger bare bildene dine, laster dem opp, og det genererer en lenke som vil være aktiv i en uke.

For å dele medier på denne måten, åpne Safari på iPhone og gå til WeTransfer. Trykk på «Send en fil?»

Trykk på

På neste skjerm trykker du på plusstegnet (+).

Trykk på «Fotobibliotek» i popup-vinduet.

Trykk på

Deretter velger du bildene du vil laste opp. Trykk på «Velg bildestørrelse» nederst på skjermen.

Trykk på

Standard er «Full størrelse», men du kan trykke på en av de andre størrelsene for å endre den.

De

Etter at du har valgt en filstørrelse, trykker du på «Ferdig.»

Trykk på

Trykk på «Neste» for å gå til neste skjermbilde.

Trykk på

Her kan du velge å få en lenke til bildene dine eller sende en e-post med lenken. For dette eksemplet trykket vi på «Få en kobling.»

Trykk på

Trykk på «Overfør».

Trykk på

Bildene dine laster opp, og du ser en lenke. Trykk på «Kopier lenke» for å kopiere koblingen til utklippstavlen, og del den deretter.

Trykk på

Når mottakerne åpner lenken, vil de se alle vedlagte bilder og filstørrelsene deres. De kan laste ned bildene som en ZIP-fil hvis de vil beholde dem.

Hvis du vil samarbeide med eller samle bilder fra andre med iPhone, kan du dele fotoalbum i Bilder-appen.