Slik gjør du Apple Watch lydløs

Som standard vibrerer Apple Watch og lager en liten lyd når du får et varsel. Men hva om du ikke vil det? Du har noen få alternativer, avhengig av situasjonen din, for å dempe den bærbare.

Stillemodus

Silent Mode er ganske grei og fungerer på samme linje som iPhone. Når du slår på stille modus, vil ikke lenger Apple Watch lage lyd når du får et varsel, men du vil fortsatt føle den subtile vibrasjonen fra Taptic Engine.

Med funksjonen aktivert, er det ditt valg om du vil snu håndleddet for å se varselet. Den lette vibrasjonen vil være nok til å varsle deg om et varsel eller anrop.

Du kan aktivere stille modus fra kontrollsenteret. Når du ser på urskiven, sveiper du opp fra bunnen av skjermen for å vise kontrollsenteret.

  Hvordan administrere og slette kontakter på iPhone eller iPad

Trykk her på «Silent Mode» (klokkeformet)-ikonet for å aktivere funksjonen.

Du kan også deaktivere vibrasjonsvarsler fra Innstillinger-menyen. Få tilgang til dette ved å trykke på Digital Crown mens du ser på urskiven og velge «Innstillinger» fra apprutenettet eller listen. Deretter går du til delen «Lyder og haptics». Her, deaktiver «Haptic Alerts»-funksjonen.

Dekk for å dempe

Hvis du ønsker å slå lyden på Apple Watch for bare ett tilfelle, er alt du trenger å gjøre å legge hånden over skjermen til den bærbare enheten. Dette vil sette Apple Watch-skjermen i dvale og stoppe lyden eller vibrasjonen.

Hvis du mottar et anrop, trykker du på Digital Crown for å dempe varselet.

Teatermodus

Hvis du er et sted der du ikke vil at Apple Watch skal lyse når du får et varsel eller når du ved et uhell løfter opp håndleddet, slår du på teatermodus. Klokken din vil fortsatt vibrere, men den vil ikke pinge eller lyse. Du kan trykke på skjermen for å vekke skjermen.

  Spor, slett og sikre sendte Gmail-vedlegg med docTrackr

Sveip opp fra urskiven for å avsløre kontrollsenteret. Herfra trykker du på «Tragedie/Komedie»-ikonet for å aktivere teatermodus (eller kinomodus).

Ikke forstyrr

iPhones Ikke forstyrr-funksjon er også tilgjengelig på Apple Watch. Som standard er funksjonen koblet mellom de to enhetene.

Sveip opp fra urskiven for å få tilgang til kontrollsenteret, og trykk deretter på Cresent Moon-ikonet. Du kan nå velge å slå på Ikke forstyrr-modus på ubestemt tid, eller du kan velge fra et av de foreslåtte alternativene.

Alternativet «På i 1 time» slår på Ikke forstyrr-funksjonen i en time. «På til jeg forlater»-alternativet vil slå av Ikke forstyrr-modus når du forlater det gjeldende området.

  Hvordan lage et godt levende bakgrunnsbilde for iPhone

«På til i morgen tidlig» vil la Ikke forstyrr-modus være på til neste morgen. Alarmer vil fortsatt høres mens funksjonen er aktiv.

For å deaktivere Ikke forstyrr-modus, gå tilbake til kontrollsenteret og trykk på Cresent Moon-ikonet igjen.

Hvis du ikke vil at Ikke forstyrr-funksjonen skal kobles mellom Apple Watch og iPhone, kan du deaktivere «Speil iPhone»-funksjonen fra Watch-appen.

Åpne Watch-appen på iPhone og gå til delen «Min klokke». Her velger du alternativet «Generelt».

Velg nå «Ikke forstyrr» fra listen.

Fra denne delen trykker du på bryteren ved siden av «Speil iPhone» for å deaktivere funksjonen. Nå kan du konfigurere Ikke forstyrr-innstillingene individuelt på hver enhet.

Hvis du nettopp har oppdatert til watchOS 6, ta en titt på den nye App Store. Du kan nå laste ned og oppdatere apper direkte på Apple Watch.