Slik teller du kriterier for datamatching i Google Sheets

COUNTIF-funksjonen i Google Sheets lar deg analysere data i regnearket ditt og returnerer antallet ganger det vises i dokumentet ditt hvis det oppfyller et sett med spesifikke kriterier. Slik bruker du den.

Bruk COUNTIF for å matche på én type kriterier

Fyr opp Google Sheets og åpne et regneark med data du vil telle.

Klikk på en tom celle og skriv =COUNTIF(,) inn i cellen eller formelinntastingsfeltet, og erstatter og med utvalget av data som skal telles og mønsteret som skal testes, henholdsvis. Det skal se omtrent slik ut:

=COUNTIF(F2:I11,"

After you press the “Enter” key, the cell will contain the number of times the range matches the exact criteria specified.

If the range you want to count contains a string of text in it, it would look something like this:

=COUNTIF(C2:C11,"George")

Den funksjonen vil imidlertid returnere null resultater siden ingen av cellene i området inneholder den eksakte strengen "George."

I stedet må du bruke et jokertegn for å matche alle forekomster av regissører med fornavnet George. Du kan bruke jokertegn, for eksempel "?" og "*" for å matche henholdsvis et enkelt tegn og null eller flere sammenhengende tegn.

For å søke etter hver regissør med fornavnet «George», bør du bruke «*»-jokertegnet i funksjonen. Det ville sett slik ut:

=COUNTIF(C2:C11,"George*")

Hvis strengen du prøver å matche inneholder et faktisk spørsmålstegn eller stjerne, kan du prefiksere det med tilde (~) som et escape-tegn (dvs. ~? og ~*).

Bruk COUNTIFS for å matche flere kriterier

COUNTIF er utmerket hvis du bare trenger å matche avhengig av én type kriterier; hvis du har mer enn én, vil du bruke funksjonen COUNTIFS. Det fungerer nøyaktig det samme som COUNTIF, bortsett fra at det godtar mer enn ett område og/eller kriterium. Eventuelle tilleggsområder må ha samme antall rader og kolonner som det første området.

Bare legg til så mange områder og kriterier du vil telle med i funksjonen. Formatet er stort sett det samme som COUNTIF. Det skal se omtrent slik ut:

=COUNTIFS(C3:C11,"George*",D3:D11,">=1990")

Enten du ønsker å telle et enkelt sett med kriterier i et område eller flere, vil bruken av både COUNTIF og COUNTIFS hjelpe deg med å analysere dataene i regnearket ditt.

  Slik selger du Mac-en din