Hvordan lagre Gmail-vedlegg til Google Disk

Selv om du kan få tilgang til Gmail-vedlegg ved å åpne den relaterte meldingen dypt inne i Googles klient, er det ikke veldig praktisk. Du trenger en sentral plassering for å få tilgang til lagrede dokumenter og bilder. Denne veiledningen viser deg hvordan du lagrer Gmail-vedlegg på Google Disk.

Et eksempel på bruk av dette er hvis du jobber med et byggefirma og e-postutveksling inkluderer flere plantegninger og kontrakter. Det kan være vanskelig å finne en bestemt fil i disse e-postene. Hvis de er lagret i Google Disk, trenger du imidlertid ikke å filtrere gjennom hundrevis av meldinger for å finne dokumentet/dokumentene du trenger.

  Nei, smartmålere er ikke helsefarlige

Gmail i skrivebordsnettlesere

Bruk denne metoden mens du åpner Gmail i en stasjonær nettleser installert på Windows, macOS, Linux eller Chrome OS.

Først, åpne Gmail i hvilken som helst nettleser og finn e-posten som inneholder vedlegget du vil lagre. Hold deretter musepekeren over vedlegget og klikk på «Lagre til Drive»-ikonet. I dette eksemplet lagrer vi bilder via e-post til Google Disk.

Hvis e-posten har mer enn ett vedlegg du vil lagre i Google Disk, klikker du på «Lagre alt på Disk»-ikonet helt til høyre for elementene.

Hvis du for øyeblikket ser på et vedlegg og ønsker å lagre det i Google Disk, klikker du på «Legg til i Min stasjon»-ikonet øverst til høyre.

  Hvordan lage et Google-skjema med forgreningslogikk

For å bekrefte at vedleggene nå ligger i Google Disk, åpne siden i nettleseren din. De lagrede filene dine skal vises under kategoriene «Rask tilgang» og «Filer». Husk å lese veiledningen vår om hvordan du organiserer Google Disk.

Googles Gmail-mobilapp

Bruk denne metoden hvis du bruker Gmail via Googles app for Android, iPhone eller iPad. Skjermbildene nedenfor er fra et Android 9 Pie-nettbrett.

Først åpner du Gmail-appen på mobilenheten din og finn e-posten som inneholder vedlegget du vil lagre. Deretter ruller du nedover e-posten og trykker på «Lagre til Disk»-ikonet som er oppført under vedleggets miniatyrbilde.

  Hvordan bruke Microsoft Teams-kommandoer

Du må gjenta dette trinnet for hvert vedlegg hvis det er mer enn ett du vil lagre.

Hvis du for øyeblikket ser på et vedlegg du vil lagre på Google Disk, trykker du på ikonet med tre prikker øverst til høyre. Hvis det ikke er synlig, trykker du på skjermen og ikonet vises.

Deretter velger du «Lagre til Drive»-alternativet i hurtigmenyen.

For mer informasjon om Google Disk har vi en hendig veiledning for hvordan du raskt søker etter filer. Vi har også en guide som forklarer hvordan du synkroniserer din stasjonære PC med Googles tjeneste.