Google dreper Cloud Print på slutten av 2020

Google Cloud Print er den neste Google-tjenesten som forsvinner. Etter et tiår i beta, annonserte Google at Cloud Print «ikke lenger vil bli støttet» etter 2020. Google sier at det er på tide å migrere bort fra Cloud Print.

Googles skyutskriftstjeneste lar deg skrive ut fra hvor som helst – selv over internett. Når du skrev ut til en Cloud Print-skriver, lagres utskriftsjobbene i en kø i Google-kontoen din. De sendes deretter til en skriver som er koblet til kontoen din. Noen skrivere hadde innebygd Cloud Print-støtte, men Google gjorde også Cloud Print tilgjengelig i Google Chrome. Du kan installere Google Chrome på en PC, aktivere Cloud Print i innstillingene, og deretter skrive ut til en skriver koblet til den PC-en over internett.

  Memory Diag og Battery Diag er to enkle systemovervåkingsapper [Mac]

Cloud Print var en gang avgjørende for Google fordi Chromebooks ikke hadde innebygd utskriftsstøtte – de trengte Cloud Print for å skrive ut. Tidene har endret seg, og Chrome OS har nå gjort det støtte for opprinnelig utskrift. Google Cloud Print er ikke lenger avgjørende for Chrome OS. Det ser ut til at det ikke lenger er avgjørende for Google som selskap heller.

Denne kunngjøringen ble gravlagt i en Googles støttedokument:

Cloud Print, Googles skybaserte utskriftsløsning som har vært i beta siden 2010, vil ikke lenger støttes fra og med 31. desember 2020. Fra og med 1. januar 2021 vil enheter på tvers av alle operativsystemer ikke lenger kunne skrive ut med Google Cloud Skrive ut. Vi anbefaler at du i løpet av neste år identifiserer en alternativ løsning og gjennomfører en migrasjonsstrategi.

  Hvordan sette opp aliaser på Ubuntu

Googles alternative anbefalinger her er ment for bedriftsbrukere med Chrome OS-enheter. Administratorer kan bruke Chrome Enterprisesin administrasjonskonsoll for å administrere tusenvis av skrivere i en organisasjon. Administratorer vil også kunne konfigurere eksterne CUPS-utskriftsservere, slik at organisasjoner som trenger å rute utskriftsjobber fra Chromebook har alternativer.

Men hva med enheter som ikke er Chromebook? Googles anbefalinger er ikke mye hjelp:

For miljøer utenom Chrome OS, eller i scenarier med flere operativsystemer, oppfordrer vi deg til å bruke den respektive plattformens opprinnelige utskriftsinfrastruktur og/eller partner med en leverandør av utskriftsløsninger.

For hjemmebrukere gir Google ingen reelle anbefalinger her. Hvis du bruker Google Cloud Print til å skrive ut over internett – vel, kanskje du kan finne en erstatning i løpet av neste år. For utskrift i hjemmet ditt er det en god sjanse for at din Cloud Print-aktiverte skriver kan fungere som en standard nettverksskriver.

  Hva betyr Amazons "Project Zero" anti-forfalskningsplan for deg?

Uansett har både organisasjoner og hjemmebrukere ett år igjen. Cloud Print holder seg til slutten av 2020. 1. januar 2021 vil imidlertid Cloud Print slutte å fungere.