Hvordan høyreklikke på hvilken som helst Mac ved hjelp av en styreflate, mus eller tastatur

Hvis du går fra Windows til Mac, lurer du kanskje på hvordan du høyreklikker på en Mac. Windows-maskiner kommer vanligvis med karakteristiske knapper på musen. På en Mac er ting litt mer skjult.

Hvordan høyreklikke på en styreflate

Styreflaten på en Macbook (eller Magic Trackpad) er et enkelt stykke børstet aluminium. De nyere MacBook-ene kommer med en Force Trackpad som emulerer et klikk og gir haptisk tilbakemelding (de tidligere generasjoner ville faktisk klikke).

  Slik kopierer du Google Disk-mapper

Uansett hvilken styreflate du bruker, er det enkelt å høyreklikke på en MacBook. Bare trykk eller klikk (trykk ned) med to fingre.

Hvis to-fingers trykk ikke fungerer for deg, eller hvis du vil endre handlingen, kan du gjøre det fra Systemvalg.

Klikk på «Apple»-knappen fra menylinjen og velg deretter alternativet «System Preferences».

Velg «Styreflate»-knappen.

I «Pekk og klikk»-delen klikker du på rullegardinmenyen under alternativet «Sekundært klikk». Hvis du vil, kan du bytte til alternativet «Klikk i nedre høyre hjørne» eller «Klikk nederst i venstre hjørne».

Mens du er her, kan du også utforske delen for å tilpasse styreflatebevegelser.

  Hvordan lagre et Word-dokument som en JPEG

Hvordan høyreklikke på en mus

Hvis du bruker Apples Magic Mouse, kan du bruke de samme bevegelsene som styreflaten for å bytte mellom mellomrom og for å rulle.

Magic Mouse har ikke en egen høyreklikkknapp. I stedet er hele den øvre delen av musen klikkbar. Hvis du klikker på venstre side av musen, vil den registreres som et venstreklikk. På samme måte klikker du bare øverst til høyre på Magic Mouse for å høyreklikke.

Det samme gjelder for enhver tredjeparts mus du bruker. Hvis den er koblet til din Mac ved hjelp av Bluetooth eller en kablet tilkobling, klikker du bare på knappen på høyre side for å gjøre et høyreklikk.

  De beste nettstedene for å lære et nytt språk

Slik høyreklikker du med et tastatur

Hvis høyreklikkknappen på musen eller styreflaten din er ødelagt, kan du bruke tastaturet som en erstatning.

Bare trykk og hold inne «Control»-tasten (må ikke forveksles med Kommando-tasten) mens du trykker på venstreklikkknappen på musen for å registrere deg som et høyreklikk.

Ta en titt på guiden vår for å bytte fra Windows til Mac for å gjøre deg mer hjemme med den nye maskinen.