Slik bruker du Google Passordsjekk

Google har et verktøy utviklet for å sikkert analysere passordene dine mot en database med de som er kjent for å være kompromittert og brutt. Passordsjekk er tilgjengelig som en utvidelse eller en nettjeneste. Slik bruker du den.

Sjekk passordene dine med utvidelsen

Hvis du ikke bruker en tredjeparts passordbehandling eller ikke bruker sterke og sikre passord, hjelper Passordsjekk-utvidelsen fra Google deg å vite om et passord du bruker for nettsteder som ikke er fra Google, har blitt avslørt.

Hver gang du logger på en konto, sjekker utvidelsen passordet mot en database med kjente brudd – hash både og sammenligner resultatene. Hvis passordet du bruker er blant listen over kjente brudd, varsler det deg og foreslår at du tilbakestiller passordet.

  Slik aktiverer du tofaktorautentisering og sikrer ringekontoen din

Start Chrome og gå over til Chrome-nettbutikken for å Utvidelse for passordsjekk. Når du er der, klikker du på «Legg til Chrome» for å starte nedlastingen.

Klikk

Les utvidelsens tillatelser og klikk deretter på «Legg til utvidelse» for å legge den til i nettleseren din.

Les tillatelsene, og klikk deretter

Etter at utvidelsen er installert, vises ikonet på verktøylinjen eller Chrome-menyen. Ved å klikke på den vil du vise hvor mange passord som ble analysert den siste uken.

I tillegg er det et Chrome-flagg du kan aktivere, som i hovedsak gjør det samme. Forskjellen er at hele prosessen foregår i bakgrunnen, og varsler deg bare hvis den oppdager et brutt passord.

Du kan aktivere flagget ved å kopiere følgende adresse og lime den inn i Chromes søkefelt:

chrome://flags/#password-leak-detection

Velg «Aktivert» fra rullegardinboksen og klikk deretter på «Start på nytt» for å starte nettleseren på nytt.

  Hvordan lages CPUer egentlig?

For å aktivere flagget, klikk på rullegardinboksen for

Sjekk alle dine lagrede passord med passordsjekk på nettet

Hvis du bruker utvidelsen Password Checkup, men ønsker å kunne sjekke alle passordene du har lagret i Chromes passordbehandling, har Google et nettsted dedikert til akkurat det. Bruk i stedet det samme kontrollverktøyet til å analysere alle passordene du allerede har skrevet inn og synkronisert med Google-kontoen din samtidig.

Start nettleseren din, gå over til Google Password Managers nettstedog klikk deretter på «Sjekk passord»-knappen.

Klikk

Hvis du bruker en passordfrase for å kryptere passord i Google-kontoen din, vil du ikke kunne bruke denne funksjonen med mindre du fjerner den gjeldende passordfrasen.

Deretter klikker du på «Sjekk passord» for å komme i gang.

  Legg til komplette oppringingsfunksjoner til kontrollsenteret [Jailbreak]

Klikk

For å bekrefte at det er deg, skriv inn passordet for Google-kontoen din og klikk deretter på «Neste» for å fortsette.

Etter at kontrollen er fullført, vil siden vises hvis den har funnet noen kompromitterte, gjenbrukte eller svake passord nedenfor.

Hvis Passordsjekk fant noen konflikter med de lagrede passordene dine, vil en advarsel vises ved siden av området som trenger adressering. Klikk på nedoverpilen ved siden av varselet og klikk deretter på «Endre passord» for å bli omdirigert til kontoadministrasjonssiden for den kontoen.

Hvis det er noen advarsler/varsler, klikk på delen med varselet, og klikk

Etter at du har endret passordet til kontoen din, er du i gang. Hvis du bruker det samme passordet for andre kontoer som ikke er synkronisert med Google-kontoen din, tilbakestill disse passordene også.