Hvordan fortelle hvem som så din Instagram-historie først

Instagrams algoritme fungerer på mystiske måter. Mange mennesker har prøvd å avdekke dens mange hemmeligheter med svært liten suksess. Selv om det er noen interessante teorier, er det veldig vanskelig å si sikkert hvordan enkelte funksjoner fungerer.

Historier er et perfekt eksempel. Innrøm det – du kan ikke slutte å sjekke etter å ha lagt ut en historie for å se hvem og hvor mange som har sett den før den utløper. Hele poenget med å legge ut en historie er å få folk til å se den, og spesielt kan det hende du har den spesielle personen som du håper vil sjekke ut historien din.

Så hvordan vet du hvem som var den første personen som så på historien din? La oss grave i hvordan dette visstnok fungerer.

Kan du se hvem som så historien din først?

Ja og nei. Alt avhenger av hvor rask du er. Du skjønner, det er mer enn én faktor som Instagram bruker for å bestille Story-seerne dine. Så lenge det er færre enn 50 personer på listen, er den i omvendt kronologisk rekkefølge. Så hvis du blar til bunnen, vil den siste personen på listen være personen som så historien din først.

  Slik logger du ut av Instagram-kontoen på alle enheter

På en måte er dette ganske enkelt, og det er ingen hemmelighet for hvordan det fungerer. Men hva skjer etter at du har gått over 50 seere? Vel, dette er når ting blir litt mer komplisert.

Hvordan rangerer eller bestiller Instagram dine historieseere

Med en gang skal det sies at det ikke er noe klart svar på dette. Instagram har ikke avslørt hemmeligheten bak algoritmen deres, og ikke engang de fleste som jobber der vet det fullstendige svaret (det kan hende de bare kjenner en liten del av algoritmen).

Imidlertid er det noen teorier rundt som kan gi oss noen form for svar. Den rådende teorien kan skuffe mange mennesker.

Som historien går (ingen ordspill ment), er den dominerende faktoren som påvirker hvordan folk i listen din rangeres, interaksjon. Mer spesifikt, din interaksjon med profilen deres. Instagram kjenner hvert trykk. Det er slik Instagram vet hvem og hva som betyr mest for deg. Mange anerkjente kilder mener at dette bestemmer rekkefølgen til Story-seerne dine.

  Slik sletter du forslag på Instagram

Nå tenker du kanskje – «Men jeg liker ikke engang eller kommenterer profilen deres». Faktum er at du ikke trenger det. Bare det å besøke profilen deres teller som en interaksjon.

Frykt ikke, det er mer i denne historien.

Reddit-eksperimenter

For en stund tilbake var det en rekke Reddit-brukere som utførte eksperimenter med det formål å finne ut hvordan Instagram Story-seere er rangert. De ville opprette falske profiler og bruke dem til å besøke de virkelige for å se hva som ville skje.

Resultatene var det stikk motsatte av det mange hevder å være sant. De falske profilene begynte å dukke opp nær toppen av Story-seerlisten. For noen skjedde dette etter noen dager, mens for andre kan det ta opptil en uke eller så. Likevel er det trygt å anta at hvor lang tid noen bruker på å se på profilen din, påvirker deres plassering på listen.

  Last ned Instagram-bilder og -videoer til din PC

Hvordan sørge for at noen ser på historien din

Hvis du har den ene personen du desperat ønsker skal se historien din, er det et hack som kan få dette til. Det kan virke litt rart, men mange brukere har funnet ut at det fungerte for dem. Her er hva du må gjøre:

  • Gå til historien din og trykk på Mer-ikonet med tre prikker nederst i høyre hjørne.
  • Gå til Historieinnstillinger > Skjul historie fra og velg personen du vil skjule den for.
  • Gå tilbake til historien din og fra samme meny, vis historien fra den personen.
  • Dette vil sikre at du er først i historielinjen øverst i hjemmefeeden. Det spiller ingen rolle hvor mange personer du velger å gjøre dette for. Du vises først på startskjermen deres.

    Den siste titten

    For å oppsummere, må du være rask for å se hvem som så historien din først, spesielt hvis du har et stort antall følgere. Hvis du kommer dit før listen går over 50 personer, bla helt ned og du får svaret ditt. Og hvis du vil være sikker på at noen ikke går glipp av historien din, vet du nå hvordan du gjør det.

    Så, har du noe å dele om Instagrams Story-algoritme? Ikke nøl med å dele dem med oss ​​i kommentarene nedenfor.