Hvordan sjekke om noen andre bruker WhatsApp-kontoen din

Som mange andre nettapplikasjoner gjør WhatsApp sitt beste for å holde brukernes data private og sikre. Plattformen er relativt trygg med funksjoner som én pålogging om gangen og tofaktorautentisering.

Men, som alt som er koblet til internett, er det sikkerhetssårbarheter som ondsinnede individer er så glade for å utforske. På grunn av WhatsApps natur er det viktig å handle raskt hvis du tror at kontoen din ble brutt.

Denne artikkelen vil lære deg hvordan du oppdager mistenkelig aktivitet i WhatsApp og lærer deg hvordan du sikrer kontoen din. La oss dykke inn!

1. Logg på Whats App-kontoen din

For bedre å forstå hvordan WhatsApp-sikkerhet fungerer, vil vi først lede deg gjennom å logge på kontoen din. WhatsApp gir to måter å få tilgang på; online og via iOS WhatsApp Messenger eller Android WhatsApp-app.

Å bruke WhatsApps nettversjon gjør det mye enklere å skrive, siden du kan gjøre det på et tastatur i stedet for å trykke på telefonskjermen. Du må imidlertid starte med mobilenheten din.

  • Åpne en WhatsApp Web-økt på nettbrettet eller telefonen ved å trykke på menyikonet «vertical allipsis» (tre vertikale prikker) i hovedvinduet i WhatsApp.
  • Velg «WhatsApp Web.» Dette åpner kameraet ditt for bruk i neste trinn.
  • Du vil bli henvist til å skanne en QR-kode, som du kan få ved å åpne WhatsApp Web i nettleseren din.
  • Åpne WhatsApp Web ved hjelp av en nettleser på din PC.
  • Skann QR-koden i nettleservinduet med enhetens kamera.
  •   Slik skjuler du nettstatusen din i WhatsApp

    Du kan nå skrive meldinger ved hjelp av PC-ens tastatur, og WhatsApp-vinduet på telefonen din skal samsvare med det du ser i nettleseren, slik at du kan chatte og samhandle som vanlig.

    2. Sjekk om noen bruker WhatsApp-kontoen din

    WhatsApp er relativt enkelt å bruke. Dessverre kan det være utfordrende å oppdage en inngriper hvis de ikke samhandler med applikasjonen. Dette scenariet vil mest sannsynlig være noen som bare ønsker å avlytte samtalene dine, men noen hackere vil også ta over kontoen din.

    Uavhengig av intensjonene deres, vil vi bruke denne delen til å informere deg om noen advarselstegn på at noen er på kontoen din.

  • Sjekk WhatsApp-aktiviteten din. Når du åpner WhatsApp, vil du først se en liste over meldinger. Se gjennom denne listen for meldinger du ikke har sendt og meldinger du har mottatt fra personer du ikke kjenner.
  • Sjekk kontaktinformasjonen din. Hvis inntrengeren prøver å kapre kontoen din, begynner de å endre kontaktinformasjonen din. På mobil trykker du på «vertikal ellipsis» (tre vertikale prikker) i øvre høyre hjørne.
  • Trykk på «Innstillinger».
  • Velg din «profil» øverst i menyen.
  • Se gjennom informasjonen og kontroller at den er nøyaktig og oppdatert.
  • Hvis noe endres, eller det er informasjon du ikke kjenner igjen, må du sikre kontoen din. Følg trinnene i neste avsnitt om bruk av totrinnsverifisering.
  • Se etter meldinger fra WhatsApp. Søk i meldingene dine ved å skrive «WhatsApp» i «søkefeltet» øverst på iPhone eller bruke «forstørrelsesglasset» på Android. Se etter meldinger om kontoendringer eller tilgang.
  • Se etter nye venner. Se gjennom kontaktene dine på WhatsApp ved å åpne appen og trykke på «chat»-ikonet i nedre høyre hjørne. Bekreft at ingen nye, ukjente venner vises i listen.
  • Sjekk de siste chat-øktene. Se den siste økten eller en hvilken som helst åpen økt ved å trykke på menyikonet «vertikal ellipsis» (tre vertikale prikker).
  • Velg «Koblede enheter.»
  • Gå gjennom «Sist aktive …»-listen for ukjente enheter.
  • Hvis du finner en ukjent enhet, trykker du på den og velger «Logg ut».
  •   Slik finner du vennene dine på WhatsApp

    I motsetning til andre tjenester, er trinnene ovenfor den eneste måten å se WhatsApp-påloggingsaktiviteten din.

    Sikring av WhatsApp-kontoen din

    Hvis du oppdager at noen andre bruker kontoen din, er det på tide å sikre den. Husk at hvis noen av situasjonene nevnt ovenfor er tilstede, må du handle raskt.

    Slik aktiverer du tofaktorautentisering i WhatsApp

    Hvis noen har brukt WhatsApp-kontoen din, må du låse den. Hvis du er heldig, er det et søsken eller en partner som spionerer på det du gjør. Hvis du ikke er så heldig, kan det være en hacker som stjeler kontaktene og dataene dine og ødelegger det sosiale livet ditt. Uansett må du låse den ved å slå på tofaktorautentisering.

      Slik bruker du WhatsApp fra skrivebordet

    WhatsApp bruker ikke passord. I stedet må du aktivere tofaktorautentisering. På den måten må alle som prøver å logge på oppgi en bekreftelseskode.

  • Åpne WhatsApp og velg menyikonet «vertikal ellipsis» (tre vertikale prikker) fra hovedvinduet.
  • Velg «Innstillinger -> Konto.»
  • Velg «To-trinns bekreftelse», og trykk deretter på «Aktiver.»
  • Skriv inn en «6-sifret PIN-kode», og trykk deretter på «Neste».
  • Når du er angitt, hver gang du åpner WhatsApp, må du skrive inn PIN-koden for å autentisere. Pass på at PIN-koden ikke er noe åpenbart som andre kan velge. Etter å ha fullført trinnene ovenfor, har du sikret WhatsApp-kontoen din ytterligere.

    WhatsApp er en veldig sikker app, men er bare så trygg som du beholder den. Å bruke tofaktorautentisering er en levedyktig måte å låse kontoen din på hvis noen har hatt tilgang til den.

    Vanlige spørsmål om WhatsApp hacket

    Hva kan jeg gjøre hvis jeg har mistet tilgangen til WhatsApp-kontoen min?

    Sjansen er stor for at en hacker har overtatt kontoen din. Når dette skjer, kan du ikke logge på, og all kontoinformasjon er i hendene på hackeren. Å få tilbake kontoen din kan være komplisert. Heldigvis kan du fortsatt kreve tilbake WhatsApp-kontoen din.

    Jeg mottok en tekstbekreftelseskode fra WhatsApp. Betyr det at noen bruker kontoen min?

    En av de mer beryktede måtene noen kan få tilgang til WhatsApp-kontoen din på, er å få tekstbekreftelseskoden. Hvis WhatsApp sender deg en tekstbekreftelseskode som du ikke påkalte, er det best å ignorere den.

    Du kan til og med motta flere koder rygg mot rygg. WhatsApp vil imidlertid bare sende så mange bekreftelseskoder innen en bestemt periode. Etterpå vil appen låse deg ute hvis du logger ut.