Slik sletter du en Telegram-konto

Telegram har vært på mottakersiden av mye kritikk fra sikkerhetseksperter fra hele verden i det siste. Hovedpoenget eksperter bruker for å snu forbrukernes hoder bort fra det, er oppdagelsen at Telegram ikke bruker ende-til-ende-kryptering som standard.

Vurderer du å forlate Telegram av den ovennevnte grunnen, eller bare fordi flere av vennene dine bruker en annen app? Uansett, du er på rett sted. Følg den detaljerte listen nedenfor, og du kan kutte bånd fra appen på kort tid.

Slik sletter du en Telegram-konto permanent fra en PC

Den vanlige sletteprosessen for Telegram-brukere – som krever en periode med appinaktivitet – kan vare i flere måneder. Men for alle som har det travelt, har utviklerne forlatt en nødutgang. Følg instruksjonene nedenfor for å slette Telegram-kontoen din over PC-en, og uten lang ventetid.

Åpne siden for kontodeaktivering.

Fyll ut det nødvendige feltet med telefonnummeret ditt (inkluder landskoden), og klikk på «Neste».

Gå tilbake til Telegram-appen din, du bør motta en melding som inneholder en kode.

  De beste Siri-snarveiene for å komme i gang

Skriv inn koden i det nødvendige feltet på siden.

Fortsett til «Slett konto» fra delen «Telegram Core».

Hvis du vil, kan du legge igjen en kommentar om hvorfor du forlater appen, men det er ikke obligatorisk. Klikk på «Slett min konto.» Appen vil spørre om du er sikker på at du vil fortsette. Klikk «Ja» og prosessen er fullført.

Etter å ha fullført dette trinnet, vil all informasjon, samtaler og kontakter bli permanent slettet fra Telegrams servere.

Slik sletter du en Telegram-konto permanent fra en iPhone

Brukere av mobilenheter har ikke muligheten til å slette Telegram-kontoen sin så raskt. Det er en deaktiveringsprosess som må følges. Det betyr at du må angi en sletteperiode der appen må gå ubrukt på telefonen din. Kontoen din vil da bli permanent slettet sammen med alle data, samtalehistorikk og kontakter når perioden utløper.

Her er trinnene for å slette Telegram-kontoen din fra en iPhone:

Åpne Telegram-appen og fortsett til «Innstillinger.»

Åpne «Personvern og sikkerhet.»

Finn alternativet «Hvis borte for …».

Velg en tidsperiode på rullegardinmenyen.

La kontoen din være inaktiv i den angitte tiden, og den vil automatisk bli slettet.

Slik sletter du en Telegram-konto permanent fra en Android-enhet

Prosessen er stort sett den samme for Android-brukere, og følger disse spesifikke trinnene:

  Slik slår du Mac-en på og av

Åpne «Innstillinger» ved å gå inn i appen.

Åpne «Personvern og sikkerhet.»

Velg alternativet «Hvis borte for ….»

Velg passende tidsperiode.

Lagre endringene dine.

Kontoen vil bli slettet hvis den står inaktiv i den angitte tidsperioden.

Hva er de «sikre» alternativene?

Sikker melding er ikke en myte. Moderne apper som Viber, Hva skjerog Signal bruk ende-til-ende-kryptering for å skjule dataene dine fra tredjeparter som kan være interessert i det du snakker om. Imidlertid har ikke alle apper samme beskyttelsesnivå. Noen apper er laget av ideelle organisasjoner, mens andre (som WhatsApp) eies av store selskaper (Facebook).

End-to-end-kryptering betyr at meldingene krypteres til uidentifiserbar kode som bare enheten som mottar meldingen kan dekryptere. Selv om en app kan ha det, er det noen ganger noe du må slå på.

Videre er de beste meldingsappene åpen kildekode, noe som betyr at koden deres er åpen for publikum for å se og rapportere feil.

Hvis du leter etter «sikre» alternativer, her er en liste over noen, hva vi vet om hvordan de behandler informasjonen din og tjenestene de tilbyr:

1. SIGNAL

Fordeler

Vurdert som den mest krypterte appen i 2021Gratis å brukeBruker avanserte krypteringsmetoder, gjør dataene dine trygge (innstilt til standard) Jobber på alle større plattformer (Android, IOS, Windows, etc.)Med den kan du: sende tekstmeldinger, dele (bilder, videoer og filer), ha video- og taleanrop og bli med i chattegrupper. Du kan angi at meldinger skal forsvinne etter en viss periode. Appen eies av en ideell organisasjon

  Hvordan organisere Google Disk

Ulemper

Den eneste ulempen er at den ikke er anonym; du må fortsatt skrive inn telefonnummeret ditt

2. WICKR

Fordeler

Dessuten er en av de mest krypterte appene i 2021. Standard ende-til-ende-kryptering Åpen kildekode, eies av en ideell organisasjon. Brukes på alle populære plattformer

Ulemper

Har gratis og betalte versjoner. Gratisversjonen inkluderer fildeling, én til én tale-/videosamtaler, tekstmeldinger og grupper på opptil 10 medlemmer. Den betalte versjonen har mulighet for krypterte video-/taleanrop for opptil 70 personer

3. VIBER

Fordeler

Gratis å bruke Ende-til-ende-kryptering på standard Har en funksjon for å fargekode hvor sikker samtalen din erKan brukes på alle større plattformer Grupper, tekstmeldinger, deling (bilder, videoer og filer), tale-/videochat

Ulemper

Ikke åpen kildekode, så mer utsatt for feil og mindre gjennomsiktig Eies av Rakuten, et stort e-handelsselskap basert i JapanGroup chat har ikke ende-til-ende-kryptering

Velg din skjebne

Nå som vi har hjulpet deg med å slette Telegram-kontoen din permanent, gjenstår det bare at du velger appen som passer dine behov best. Hvis du er noen som bryr seg om personvern og beskyttelse av informasjon, bør du vurdere alternativene vi ga deg, og selvfølgelig gjøre litt research på egen hånd før du bestemmer deg.

Bruker du allerede en annen app? Har du noe å legge til på listen vår? Har artikkelen lykkes med å svare på dine behov? Send oss ​​en linje i kommentarfeltet for å gi oss beskjed.