Hvordan legge til bildetekster til Instagram-historier

En av Instagrams nyeste funksjoner er muligheten til å legge til bildetekster til Instagram-historiene dine. Denne funksjonen tolker det du eller noen andre sier og genererer tekst slik at følgerne dine kan lese den. Så praktisk som dette alternativet kan være for noen brukere, er det fortsatt ikke tilgjengelig i alle regioner.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du legger til bildetekster til Instagram Stories på forskjellige enheter. Vi viser deg også en løsning for å gjøre dette på din PC.

Slik legger du til bildetekster til Instagram-historier på en iPhone

Nå som Instagram har rullet ut bildetekstfunksjonen, vil det gi følgerne dine en sjanse til å lese eller bedre lytte til det du sier. Ikke bare er bildetekstfunksjonen nyttig i situasjoner der du ikke kan slå på lyden, men den gjør Instagram mer brukervennlig for de som er tunghørte. Når du har aktivert det, vil Instagram automatisk generere bildetekster som registrerer hva du eller noen andre sier i videoen.

Merk at denne funksjonen bare er tilgjengelig når Instagram Story er en video. Det fungerer ikke med bilder. Du kan bruke den på forhåndsinnspilte videoer eller lage en video ved hjelp av Instagram Stories og legge til bildetekstene etterpå. Husk at det for øyeblikket bare fungerer for det engelske språket, så det er kun tilgjengelig i engelsktalende land. Dette kan imidlertid endre seg snart.

Hvis du vil legge til bildetekster til Instagram-historien din på iPhone, er dette hva du trenger å gjøre:

Åpne Instagram på iPhone.

  Hyperlapse Ta opp Time Lapse-videoer og del på Facebook og Instagram

Trykk på «Din historie»-boblen øverst til venstre, eller bare sveip til venstre på startsiden din.

Ta opp en video eller last opp en fra galleriet ditt. Trykk på klistremerkeikonet på toppmenyen.

Velg «Teksting» fra listen over alternativer.

Bestem deg for et tekstformat.

Rediger tekstens format slik du vil. Velg «Ferdig» i øvre høyre hjørne.

Trykk på «Din historie»-fanen nederst til venstre for å legge den ut.

Ikke bare lar Instagram deg legge til bildetekster i historien din, men du kan også redigere tekstens format. Du kan for eksempel endre størrelsen, fargen og plasseringen av teksten. Dessuten har du fire forskjellige tekstfonter å velge mellom. Det er alltid en sjanse for at talen din ikke ble nøyaktig transkribert, og dessverre er det for øyeblikket ikke mulig å redigere selve teksten. Derfor bør du snakke så tydelig som mulig når du spiller inn videoen.

Bildetekstfunksjonaliteten er foreløpig bare tilgjengelig for Instagram Stories, men det kan også være mulig med Instagram Reels i nær fremtid.

Slik legger du til bildetekster til Instagram-historier på en Android-enhet

Tekstingsfunksjonen er også tilgjengelig på Instagram for Android-enheter. Dessuten vil det bare ta deg et minutt eller så å aktivere den. Følg trinnene nedenfor for å legge til bildetekster til Instagram-historien din på Android:

Start Instagram-appen på Android-enheten din.

Gå til profilbildet ditt i øverste venstre hjørne eller sveip til venstre side av skjermen.

Lag en video eller last opp en du tidligere har spilt inn. Fortsett til toppmenyen og trykk på klistremerkeikonet.

Velg «Teksting».

Velg skrifttype, farge, størrelse og plassering for bildetekstene dine. Fortsett til «Ferdig» øverst til høyre på skjermen.

Legg ut historien din ved å trykke på «Din historie»-fanen.

Det er alt som skal til. Nå vil følgerne dine eller noen andre som ser på historien din kunne lese bildetekstene dine.

  Slik sletter du Instagram-kontoen din

Hvis du ikke finner bildetekstfunksjonen i klistremerkemenyen din, er det mulig at Instagram Story-teksting fortsatt ikke er tilgjengelig i landet ditt. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av appen. Som nevnt før, hvis du ikke snakker engelsk, vil ikke bildetekstfunksjonen være tilgjengelig for Instagram-historien din.

Hvis videoen din er relativt kort, og du bare sier noen få setninger, kan du fortsatt legge til tekst i Instagram-historien din; du må bare skrive det inn selv. Slik gjøres det:

Åpne «Din historie» på Instagram-appen din.

Last opp videoen eller filmen du vil bruke. Trykk på «Aa»-knappen på toppmenyen.

Skriv inn det du sa i videoen manuelt.

Velg tekstens font, farge, størrelse, justering, overgang osv.

Trykk på «Ferdig» øverst til høyre.

Legg ut historien din.

Selv om den vanlige tekstfunksjonen ikke er som bildetekstfunksjonen, er den et utmerket alternativ for kortere videoer.

Hvordan legge til bildetekster til Instagram-historier på en PC

Siden det ikke er noen direkte måte å legge ut en Instagram-historie på PC-en din, er heller ikke bildetekstfunksjonen tilgjengelig. Du kan imidlertid bruke en to-trinns løsning for å legge til bildetekster til Instagram-historien din og legge den ut fra PC-en din. For det første må du legge til bildetekster til videoen din med en tredjepartsapp på datamaskinen din. Derfra kan du enten overføre videoen til telefonen eller legge den ut fra nettleseren din.

La oss gå gjennom hvordan du legger til teksting i videoen din først. Selv om det er mange tredjepartsapper du kan bruke, anbefaler vi å bruke Google Disk.

For denne metoden må du ha videoen lastet opp til Google Disk-kontoen din. Deretter må bildetekstene skrives i et SRT-format, som skal lagres på datamaskinen eller Google Disk. Her er hva du må gjøre videre:

  Slik bruker du Instagram-effekter på iPhone og Android

Åpne Google Disk i nettleseren din.

Finn videofilen du nettopp lastet opp og høyreklikk på den.

Velg «Administrer bildetekstspor» fra rullegardinmenyen.

Klikk på «Legg til nye tekstspor» på høyre side av videoen.

Gå til «Last opp»-fanen i det nye vinduet.

Dra filen til vinduet eller klikk på «Velg en fil fra enheten»-knappen.

Finn SRT-filen og velg «Åpne.»

Velg språket for bildetekstene dine.

Skriv inn tittelen til bildetekstsporet.

Velg «Last opp».

Nå som du har lagt til bildeteksten til videoen, last den ned til datamaskinen. Det er på tide å legge det ut på Instagram. Følg trinnene nedenfor for å gjøre nettopp det:

Åpne Google Chrome eller din foretrukne nettleser på PC-en.

Trykk på disse tastene «Ctrl + Shift + J» samtidig. Dette åpner utviklerkonsollvinduet på venstre side av nettleseren din.

Naviger til telefonikonet på den øverste verktøylinjen. Det skal være på venstre side av «Elementer»-fanen.

Velg fanen «Dimensjoner: Responsive». Når du gjør dette, vil skjermen din bli minimert, og ligne en telefon.

Oppdater siden din.

Gå til Instagram.

Klikk på historieboblen.

Last opp videoen fra datamaskinen din. Rediger videoen slik du vil. Legg ut Instagram-historien din.

Denne metoden kan virke mer komplisert, men det lønner seg hvis du ikke kan bruke mobilenheten din for øyeblikket. Det er også mer robust siden du kompilerer bildetekstene selv. Du vil kunne skrive ned bildetekstene nøyaktig, og de trenger ikke være på engelsk.

Gjør Instagram-historiene dine enda bedre med bildetekster

Selv om det alltid har vært en hendig funksjon å legge til tekst i Instagram-historiene dine, er automatisk genererte bildetekster enda bedre. De lar følgerne dine lese hva du snakker om når de ikke kan høre deg. Selv om denne funksjonen ikke er tilgjengelig over hele verden ennå, er det ting du kan gjøre for å legge til bildetekster manuelt.

Har du noen gang lagt til bildetekster til Instagram-historien din før? Hvordan gjorde du det? Fulgte du metoden fra denne veiledningen? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.