Hvordan telle fargede celler i Excel

Excel-regneark brukes til alt mulig. Uansett hva du bruker et regneark til, er sjansen stor for at du farger celler inn for å gjøre informasjonen lettere å forstå. Fargede celler legges også til når du bruker betinget formatering, men du står fritt til å bruke hvilken som helst farge for en celle for å fremheve verdier som har noe til felles.

Fargede celler i Excel

En farget celle i Excel oppfører seg ikke annerledes enn celler uten fyllfarge. Når det er sagt, ser de annerledes ut, og hvis du vil telle hvor mange ganger en bestemt farget celle vises i et ark, vil du finne at det ikke er noen enkel måte å gjøre det på. Du kan bruke datafiltre til å telle fargede celler i Excel.

  Nye funksjoner i OS X Yosemite

Tell fargede celler i Excel

Denne metoden lar deg telle celler av en bestemt farge i en gitt kolonne. Hvis du har samme farge som gjentar seg i forskjellige kolonner, må du telle cellene for hver kolonne separat og deretter legge dem sammen.

Åpne Excel-filen med fargede celler.
Velg en kolonne ved å klikke på kolonneoverskriften.
Når du er valgt, går du til fanen Data på båndet.
Klikk på Filter-knappen.
Åpne rullegardinmenyen øverst i den valgte kolonnen.
Velg Filtrer etter farge.
Velg fargen du vil telle celler for.
Når filteret er brukt, flyttes alle cellene med den valgte fargen til toppen.
Velg alle cellene med samme farge.
Se nederst til høyre for å se antall valgte celler.
Fjern filteret for å gjenopprette cellene til den opprinnelige rekkefølgen

  Slik låser du opp detaljert strømmestatistikk på Apple TV

Merk: Hvis selve cellen er tom og bare har farge utfylt, vil ikke Excel telle den.

Begrensninger

Denne metoden har sine begrensninger. For det første, hvis en celle er tom, telles den ikke. Du må legge til en slags nullverdi, f.eks. en null i cellen hvis du vil telle den.

Når et filter brukes, omorganiserer det cellene slik at de foretrukne cellene dine er øverst. Dette betyr at dataene dine vil se annerledes ut når du teller celler. For å få cellene tilbake til sin opprinnelige rekkefølge, må du angre filteret.

Du må gjenta dette for hver kolonne med fargede celler.

  Hvordan installere Gnome 40 i Ubuntu 21.04

Den første cellen telles ikke uansett. Sett inn en tom rad over alle de andre radene, og skriv inn et navn for kolonnen før du bruker filteret.

En alternativ metode

Hvis du har tid, og antallet celler du trenger å telle ikke er så mange, kan du velge dem manuelt. For å velge celler manuelt, Ctrl+klikk på cellene du vil telle og se nederst til høyre for å se antall valgte celler.