Hvordan installere Calligra Words på Linux

Calligra Words er en tekstbehandler fra KDE-prosjektet. Det gir mulighet for rammebasert redigering, dokumentinnbygging, tilpasning av brukergrensesnitt og andre utmerkede funksjoner. Slik setter du opp Calligra Words på Linux-systemet ditt.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

Siden Ubuntu 18.04 LTS har Calligra Words vært tilgjengelig for brukere å installere. Så hvis du er en Ubuntu-bruker og ønsker å installere denne appen på datamaskinen din, gjør du det her. Start et terminalvindu for å starte.

Usikker på hvordan du starter et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet? Trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt vil du kunne åpne et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent på Ubuntu-skrivebordet, bruk apt install-kommandoen og sett opp «calligrawords»-pakken.

sudo apt install calligrawords

Når du skriver kommandoen ovenfor i et terminalvindu, vil Ubuntu be deg om et passord. Bruk tastaturet til å skrive inn passordet for brukerkontoen din. Deretter trykker du på Enter-tasten for å sende den.

Med passordet ditt sendt inn, vil Ubuntu samle alle pakker relatert til Calligra Words. Deretter vil den be deg om å trykke på Y-knappen for å installere programvaren. Gjør det for å sette opp Calligra Words på Ubuntu.

  Hvordan lytte til YouTube Music på Linux med Ytmdesktop

Debian installasjonsinstruksjoner

Så lenge du bruker Debian 11 Bullseye, Debian 10 Buster eller Debian Sid (den rullende utviklingsversjonen) vil du kunne sette opp Calligra Words. For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu på skrivebordet.

For å starte et terminalvindu på Debian-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet for å åpne et terminalvindu. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet klart til bruk på Debian, kjør kommandoen apt-get install for å installere «calligrawords»-pakken på datamaskinen din.

sudo apt-get install calligrawords

Når du har brukt apt-get install-kommandoen ovenfor, vil Debian be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet til brukerkontoen din. Trykk på Enter-tasten på tastaturet for å fortsette.

Nå som du har skrevet inn passordet ditt, vil Debian samle alle pakker relatert til Calligra Words og gjøre dem klare for installasjon. Etter det vil Debian be deg om å trykke på Y-tasten for å bekrefte at du ønsker å installere Calligra Words.

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Dessverre er Calligra Words ikke tilgjengelig for installasjon på Arch Linux som en frittstående pakke. Imidlertid, hvis du installerer den komplette Calligra-pakken på Arch Linux via «calligra»-pakken, er Calligra Words-tekstbehandleren inkludert.

  Hvordan legge til en GUI til Linux Shell Scripts

For å installere Calligra-pakken på Arch Linux-systemet ditt, start med å åpne et terminalvindu på skrivebordet. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, kjør kommandoen pacman -S for å installere «calligra»-pakken.

sudo pacman -S calligra

Etter å ha skrevet kommandoen ovenfor, vil Arch Linux be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet til brukerkontoen din. Deretter trykker du på Enter-tasten for å sende den.

Arch Linux vil be deg om å trykke Y for å bekrefte at du ønsker å installere programvaren på datamaskinen din for å få Calligra Words til å fungere med passordet ditt sendt inn.

Fedora installasjonsinstruksjoner

Calligra Words-applikasjonen er tilgjengelig for Fedora 35 og 34 og Rawhide. For å få appen til å fungere på Fedora-systemet ditt, start med å starte et terminalvindu på Fedora-skrivebordet. Du kan for eksempel starte en terminal ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Bruk dnf install-kommandoen nedenfor for å installere «calligra-words»-pakken på ditt Fedora-system med terminalvinduet.

sudo dnf install calligra-words

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Fedora be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet til brukerkontoen din. Deretter trykker du på Enter-tasten for å sende den.

  Slik bruker du AuthPass passordbehandling på Linux

Når du har sendt inn passordet ditt, vil Fedora samle alle pakker relatert til installasjonen. Den vil da be deg om å trykke på Y-tasten for å bekrefte at du ønsker å installere Calligra Words. Gjør det for å få appen til å fungere.

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

De på OpenSUSE Tumbleweed og OpenSUSE Leap 15.3 vil kunne få Calligra Words-applikasjonen opp og kjøre relativt raskt. Du må åpne et terminalvindu for å starte installasjonsprosessen.

På OpenSUSE vil du kunne starte et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

Med terminalvinduet åpent kan installasjonen av Calligra Words begynne. Bruk zypper install-kommandoen, sett opp «calligra-words»-pakken på datamaskinen din.

sudo zypper install calligra-words

Når du skriver inn installeringskommandoen ovenfor, vil OpenSUSE Linux be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å skrive ut passordet til brukerkontoen din. Deretter trykker du på Enter-tasten for å sende den.

Nå som passordet ditt er angitt, vil OpenSUSE be deg om å trykke på Y-tasten for å bekrefte at du ønsker å installere Calligra Words. Gjør det for å få appen satt opp på datamaskinen din.

Innlegget Hvordan installere Calligra Words på Linux dukket først opp på wdzwdz.