NordVPN anmeldelse 2022. Meninger, ulemper, fordeler, priser, test

En VPN kan beskytte nettrafikken din fra å bli snoket på av Internett-leverandøren din, samtidig som det gjør det mye vanskeligere for spioner og annonsører å spore deg på nettet. I motsetning til de fleste VPN-tjenester tilbyr NordVPN litt av hvert i tillegg til den grunnleggende beskyttelsen. Den har en stor og mangfoldig samling av servere, et imponerende arsenal av sjeldent sett verktøy, samt sterke personvern- og sikkerhetspraksis. Den bruker også den nyeste WireGuard-teknologien. Til tross for den høye prisen, imponerer den fortsatt, og den får vår Editors» Choice-pris.

SPESIFIKASJONER

Antall servere: 5100+

Serverplasseringer: 80+ i 59 land

Maksimalt antall enheter som støttes: 6

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

GRUNNER TIL Å KJØPE

Dobbel datakryptering

Meget god ytelse

Så mange servere

Hvor mye koster NordVPN?

NordVPN koster $11,95 per måned eller $119 årlig. Selskapet viser sin årlige plan til en rabattert pris på $59, men du betaler $119 når abonnementet skal fornyes. NordVPN tilbyr noen ganger andre planer til forskjellige introduksjonspriser. For eksempel kan du for øyeblikket kjøpe et $89 to-års abonnement som vil gå tilbake til et $119 årlig abonnement når det skal fornyes. Sørg for å lese det som står med liten skrift.

Du kan betale med kredittkort, ulike anonyme kryptovalutaer og PayPal, samt andre nettbaserte betalingsmetoder. VPN-selskaper tilbyr ofte kampanjer, så du kan se en annen pris når du går for å sjekke ut. Når dette skrives, er gjennomsnittskostnaden for en VPN-tjeneste vi har anmeldt omtrent $9,96 per måned og $73,02 per år.

Selv om det kan være fristende å gjøre det, anbefaler vi at du ikke umiddelbart legger opp til langsiktige planer. Bruk i stedet en gratisversjon eller et korttidsabonnement for å teste VPN-en i hjemmemiljøet ditt.

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $3,71 / måned

1 MÅNED = $11,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE NORDVPN

Hva får du for pengene?

For dine $11,95 per måned kan du bruke opptil seks enheter samtidig på NordVPN. De fleste VPN-tjenester begrenser deg også til fem slike tilkoblinger, men det begynner å endre seg.

NordVPN tilbyr kun ett abonnementstillegg: statiske IP-adresser for $5,83 per måned ($69,96 per år). Du kan velge en adresse for Frankrike, Tyskland, Nederland, Storbritannia eller USA. En statisk IP-adresse kan bidra til å forhindre at VPN-tilkoblingen din blir blokkert, spesielt hvis du kobler deg til samme region konsekvent.

Et utmerket aspekt ved NordVPN er mangfoldet av tilleggsverktøy det gir for å forbedre personvernet ditt. NordVPN, ProtonVPN og VPNArea er de eneste tre VPN-selskapene vi har testet som gir direkte tilgang til Tor-anonymiseringsnettverket. Dette gjør det enda vanskeligere å spore tilkoblingen din, og den lar deg få tilgang til skjulte nettsteder, men med sterkt reduserte hastigheter. Du kan imidlertid få tilgang til Tor gratis.

NordVPN støtter også multihop-tilkoblinger, som det kaller Double VPN. Dette ruter tilkoblingen din gjennom en andre VPN-server i stedet for bare én. På den måten, hvis den ene delen av tilkoblingen på en eller annen måte er kompromittert, kan du være trygg på at tilkoblingen fortsatt er sikker.

En ny funksjon for NordVPN er delt tunnelering. Dette lar deg angi hvilke apper som ruter trafikken deres gjennom VPN-tilkoblingen og hvilke som reiser i det fri. NordVPN har en interessant tilnærming med denne funksjonen, og lar deg enten kreve eller forby VPN-tilkoblinger for apper. NordVPN og ProtonVPN er de eneste produktene vi ennå har anmeldt som tilbyr delt tunnelering, tilgang til Tor via VPN-server og multihop-tilkoblinger.

Mange VPN-selskaper har begynt å utvide sine tilbud utover VPN-beskyttelse, og NordVPN er intet unntak. Mot en ekstra avgift kan du sikre passordene dine med NordPass passordbehandling. Du kan også kryptere filene dine med NordLocker.

  ExpressVPN-anmeldelse 2024. Meninger, ulemper, fordeler, test, priser

Selv om det er nyttig, kan ikke en VPN beskytte mot alle sykdommer. Vi anbefaler på det sterkeste å aktivere tofaktorautentisering der det er mulig, lage komplekse og unike passord for hvert nettsted og tjeneste med en passordbehandler og bruke antivirusprogramvare.

Hvilke VPN-protokoller tilbyr NordVPN?

NordVPN bruker NordLynx (en implementering av WireGuard) som standard i sine Android-, iOS-, macOS- og Windows-apper. OpenVPN er også tilgjengelig på alle disse plattformene som backup. IKEv2 er kun tilgjengelig for iOS- og macOS-apper.

OpenVPN og IKEv2 har lenge vært gullstandardene for VPN-er, men WireGuard blir stadig mer populært. Det er lett å se hvorfor: i likhet med OpenVPN er WireGuard åpen kildekode, men den bruker nyere krypteringsteknikker og gir bedre hastigheter.

NordVPNs servere og serverplasseringer

NordVPN skryter av servere i 59 land og gir godt geografisk mangfold med sine servere. Likevel overstråler andre VPN-selskaper det. ExpressVPN, for eksempel, dekker 94 land.

Hovedtyngden av NordVPNs servere er i USA og Storbritannia, noe som ikke er uvanlig for VPN-selskaper. Imidlertid har NordVPN også en betydelig blanding av servere over hele verden, med mange i Asia, Sør-Amerika og Europa, med en håndfull i India og Midtøsten. Selskapet tilbyr for tiden ett sted i Afrika (Sør-Afrika), et kontinent ignorert av de fleste andre VPN-tjenester.

Spesielt tilbyr NordVPN servere i Hong Kong, Tyrkia og Vietnam, som alle har restriktive internettregler. Vær oppmerksom på at vi ikke gir en spesifikk anbefaling for en VPN for å omgå myndighetenes sensur, fordi innsatsen for å ta feil rett og slett er for høy.

Til sammen gir NordVPNs samling opptil 5600 servere. Flere servere betyr ikke nødvendigvis bedre service, men å ha mange alternativer er generelt nyttig. Det er mer sannsynlig at du finner en i nærheten av deg, og den som er i nærheten av deg, er mindre sannsynlig å bli fastlåst av for mange brukere.

Når det gjelder selve maskinene, har NordVPN nylig lagt til flere 10Gbps-servere til flåten sin, og erstattet noen 1Gbps-maskiner. Selskapet sier at denne innsatsen vil bidra til å håndtere økningen i data som vil komme etter hvert som 5G-tjenesten rulles ut bredere. Jeg er interessert i å se hvordan dette utvikler seg.

Selskapet har også nylig fullført en overgang til diskløse servere. Dette er et manipulasjonssikkert tiltak; ingenting skrives til disken, så ingenting kan oppnås ved å beslaglegge serverne. ExpressVPN og noen få andre selskaper bruker også denne teknikken.

Ditt personvern med NordVPN

Hvis det ønsket, kan et VPN-selskap undersøke hver eneste bit av informasjon som passerer gjennom systemet. Vi har snakket med selskapet om innsatsen det gjør for å beskytte brukernes personvern og lest gjennom personvernreglene. Vi fant ikke noe bekymringsfullt.

NordVPN er innlemmet i og opererer under den juridiske jurisdiksjonen til Panama (selskapet har andre kontorer andre steder), der ingen lover krever at selskapet oppbevarer data for noen tidsperiode. Selskapet sier at dersom det skulle bli stevnet, ville det bare svare på en rettskjennelse eller stevning utstedt av en panamansk domstol.

NordVPN gjør det ikke enkelt å finne navnet på morselskapet, eller informasjon om bedriftsledelse, på nettsiden. En representant for selskapet fortalte meg at det eies av nordvpn sa (tidligere Tefincom SA). NordVPN utsteder ikke transparensrapporter om forespørsler om informasjon fra rettshåndhevelse, men den opprettholder en garantikanari som indikerer at den ikke har mottatt noen nasjonale sikkerhetsbrev, gag-ordrer eller myndighetsutstedte warrants.

NordVPNs personvernerklæring sier at selskapet ikke logger tilkoblingstidsstempler, øktinformasjon, brukt båndbredde, trafikklogger, IP-adresser eller nettlesingsdata. I stedet beholder NordVPN brukernavnet og klokkeslettet for den siste økten, men bare i 15 minutter etter at du koblet fra VPN. Det er bra. Dette ble nylig bekreftet av en tredjepartsrevisjon, skissert nedenfor. En representant fra NordVPN forsikret meg om at selskapet ikke tjener på salg av brukerdata. Selskapet genererer ikke inntekter fra andre kilder enn kundeabonnement.

  Beste Android VPN-er i 2024 (april)

2019 Én server hacket

I oktober 2019 kom det frem at en angriper fikk ekstern tilgang til en av NordVPNs servere. NordVPN sier at det ikke er bevis for at angriperen har skaffet seg noe vesentlig. Vi diskuterer angrepet, og dets konsekvenser, mye mer detaljert i en kronikk om bruddet. Selskapet har siden investert betydelig tid og kapital i å herde systemene og praksisene sine, inkludert flyttingen til egne serverklynger og diskløse servere.

NordVPN slo seg sammen med flere andre VPN-selskaper for å danne en handelsgruppe kalt VPN Trust Initiative. Initiativets mål er blant annet å sette standarder for industrien, og bringe litt klarhet til denne ugjennomsiktige verden. Vi ser frem til hva denne organisasjonen får til, men det har vært stort sett stille så langt. Selskapet har også opprettet et rådgivende styre for NordVPN.

NordVPN har også startet en bug-bounty-program, utbetaling av kontantbelønninger til forskere som finner feil i systemet. Disse programmene har som mål å gi et bedre insentiv for å finne og fikse feil, i stedet for at sårbarheter blir bevæpnet. I oktober 2021 kunngjorde NordVPN i en pressemelding at de hevet topputbetalingen til $50 000 eller høyere for kritiske feil, noe som ytterligere incentiverte etiske avsløringer. Det er bra, siden det er et reelt press for å utnytte eller selge nye sårbarheter.

NordVPN for Windows

Vi liker at NordVPNs app søker en mellomting mellom finkornet kontroll og enkelhet som kan settes og glemmes. Du kan bytte server ved å klikke på en plassering på kartet, eller du kan bruke søkefeltet øverst på skjermen – hvis dine geografikunnskaper er like mangelfulle som mine. Du kan koble til den raskeste serveren, den raskeste serveren i et bestemt land, eller til og med en bestemt server. Appen viser belastningen på hver, og dirigerer deg mot et ubelastet alternativ. Dette er flott for å forfalske posisjonen din, og den lar deg jakte rundt i tilfelle en server er blokkert. Vår eneste klage? Det hele gjøres gjennom en rekke små rullegardinmenyer. Jeg vil heller at appen overtar litt ekstra eiendom for å skåne våre stakkars øyne.

NordVPN-appen Kill Switch stenger tilgangen til internett for spesifikke applikasjoner, dersom datamaskinen din blir koblet fra VPN. Dette er et nyttig sikkerhetstiltak.

En annen nyttig funksjon er muligheten til å pause tilkoblingen. Dette kobler deg fra VPN og kobler deg deretter til igjen etter et intervall du velger. Det er mange situasjoner der å koble fra VPN er det eneste alternativet, og pausealternativet sparer deg for bryet med å huske å koble til på nytt.

Hastighet og ytelse

Når du bruker en VPN, vil det påvirke ytelsen til nettsurfingen din. For å få en følelse av hvor stor innvirkning en VPN har, gjennomfører vi en serie hastighetstester ved hjelp av Ookla Speedtest-verktøyet.

I vår 2022-testing presterte NordVPN veldig bra og var en av de 10 raskeste VPN-ene. Selv om det er for tidlig å si hvor det vil rangeres sammenlignet med alle de andre VPN-ene i år – dette er den første VPN-en vi har testet på nytt i 2022 – har den forbedret seg betraktelig i forhold til fjorårets statistikk.

VPN-hastighetstestresultater

NordVPN for MacOS

NordVPNs macOS-app er bemerkelsesverdig i sin enkelhet. Etter å ha logget inn og godtatt å gi tilgang til din Apple-nøkkelring, kan du hurtigkoble til en av NordVPNs mange servere rundt om i verden. Hvis du vil ha litt mer kontroll over opplevelsen din, kan du bla gjennom listen over land på venstre side av appvinduet, velge et land og åpne en rullegardinmeny som viser en liste over alle serverne i den. land. Det er lettere å bare velge et sted på kartet og bruke VPN-serveren som ligger der, men det er nyttig at macOS-versjonen gir deg et valg når det kommer til servere. Det er ikke tilfellet med iPhone-versjonen, som vi tester nå.

  Er en VPN virkelig verdt det? 2024 (april)

Som med iOS-appen ser det ikke ut til at macOS-appen lekker din sanne DNS-informasjon. Vi sjekket dette ut med en server i Sverige ved å besøke nettstedet for DNS-lekkasjetest og bruke dets utvidede testverktøy, og vi fant ingen lekkasjer.

Både hastigheten og ytelsen var utmerket med de to serverne vi prøvde mens vi testet. Vi var i stand til å bla gjennom Weverse og streame BTS-videoer og annet innhold uten avbrudd. Videoene lastet litt saktere enn de gjør på vår vanlige hjemmetilkobling, men ellers så vi liten eller ingen forskjell i vår online opplevelse når vi brukte NordVPN for macOS.

NordVPN for iPhone

NordVPNs iPhone-app har blå og grønne designelementer og et snodig verdenskart som Windows-versjonen. Appen viser en svart overskrift når VPN er frakoblet, og en lys grønn overskrift når VPN er tilkoblet. iOS-versjonen av tjenesten gir deg ikke så mye kontroll over serveren du kan velge, men den gjør unna de bittesmå rullegardinmenyene som finnes på Windows-versjonen. Du velger bare landet, og NordVPN finner den raskeste serveren for deg.

Fra Innstillinger-menyen kan du velge VPN-protokollen din, finne alternativer for automatisk tilkobling og sette opp VPN-profilen din. Det er også en «Verktøy»-meny, som lar deg slå på en blokkering av annonser og skadelig programvare, en «Dark Web Monitor» som forteller deg om informasjon relatert til e-postadressen din er inkludert i Dark Web-lekkasjer, og Siri-snarveier slik at du kan koble til og koble fra stemmen din.

NordVPN for Android

NordVPNs Android-app viser en grå overskrift når VPN-en er frakoblet, og en knallgrønn overskrift for å vise at VPN-en er tilkoblet. Når det kommer til funksjoner, er det der NordVPN virkelig skinner. Android-versjonen av appen tilbyr split-tunneling, en Kill Switch, tapjacking-beskyttelse, Dark Web Monitor, og den lar deg også lage et tilpasset DNS-oppsett.

Android-appen gir deg litt flere valgmuligheter når det kommer til servere enn iPhone-appen, men ikke like mye frihet som Windows-versjonen. Du kan velge byen der VPN-serveren din er plassert, men det er ikke en liste over servere å velge mellom. NordVPN vil koble deg til den raskeste serveren i den byen.

Ved å bruke en Xiaomi RedmiNote 10 som kjører Android 10, testet vi for DNS-lekkasjer ved å bruke DNS Leak Test Tool mens vi var koblet til en VPN-server i Melbourne, Australia. Serveren lekket ikke DNS-informasjonen vår og skjulte vår sanne IP-adresse.

Mens vi var koblet til serveren i Melbourne, var vi i stand til å spille av YouTube-videoer og streame live video fra Twitch.tv, men begge nettstedene tok noen sekunder å laste, og videoen var litt pikselert og ikke den beste kvaliteten. Det gir imidlertid full mening med tanke på avstandene som er involvert.

NordVPN på Linux og andre plattformer

NordVPN støtter også Linux. Du kan også konfigurere noen rutere til å koble til via NordVPN. Dette gir dekning for alle enhetene på nettverket ditt, inkludert smarthjemenheter som ikke kan kjøre VPN på egen hånd.

NordVPN tilbyr også plug-ins for Firefox og Chrome. Som alle proxy-nettleser-plugins, sikrer NordVPN-plugin-modulene bare trafikken til de respektive nettleserne.

NordVPN rullet nylig ut Dark Web Monitor, en funksjon som skanner mørke nettlager som handler med stjålet påloggingsinformasjon. Hvis NordVPN finner et treff, mottar du et varsel og kan proaktivt endre passordet ditt på den berørte tjenesten. Foreløpig er Dark Web Monitor bare tilgjengelig på iOS, selv om vi blir fortalt at den snart kommer til andre plattformer. Dark Web Monitor ser kun etter legitimasjon knyttet til e-postadressen du brukte til å registrere deg for NordVPN, noe som begrenser omfanget av denne beskyttelsen. Vi ser frem til å teste denne funksjonen i fremtiden.

En utmerket VPN

Det som imidlertid alltid har vært NordVPNs styrke, er at det tilbyr alle de beste egenskapene til konkurrentene i én pakke. Den kommanderer en enorm flåte av servere over hele verden, og den gjør alt det samtidig som den leverer en førsteklasses brukeropplevelse. Selskapet høster også fordelene av å inkorporere ny teknologi som WireGuard i sine kjerneprodukter. Med alt dette forblir NordVPN et utmerket produkt og fortsetter å være en Editors» Choice-vinner.

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $3,71 / måned

1 MÅNED = $11,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE NORDVPN