Hvordan kjøre Windows-programvare på Linux enklere med flasker

Å kjøre Windows-programmer på Linux kan være forvirrende og komplisert. Det er her Bottles kommer inn. Dette programmet kan gjøre det mye enklere å kjøre Windows-programmer. Slik bruker du flasker på din Linux-PC.

Installere flasker på Linux

Før vi kan gå gjennom hvordan du bruker Bottles-appen på Linux, må appen være installert. For å sette opp Bottles på Linux, åpne et terminalvindu på skrivebordet. Ikke sikker på hvordan du starter en terminal? Trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet, eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent kan installasjonen begynne. Ved å bruke installasjonsinstruksjonene nedenfor, få Bottles til å fungere på din Linux-PC.

Ubuntu

Bottles-appen har en offisiell DEB-pakke som Ubuntu-brukere kan laste ned fra Github og installere ved å bruke Apt-pakkeadministrasjonsverktøyet. For å få tak i denne DEB-pakken, bruk følgende wget nedlastingskommando.

wget https://github.com/bottlesdevs/Bottles/releases/download/2021.12.28-treviso/com.usebottles.bottles_2021.12.28-treviso_amd64.deb

Installer appen ved å bruke apt install-kommandoen etter at du har lastet ned DEB-pakken til din Ubuntu-PC.

sudo apt install ./com.usebottles.bottles_2021.12.28-treviso_amd64.deb

Debian

Debian-brukere kan få Bottles-applikasjonen til å fungere takket være DEB-pakken som er tilgjengelig på prosjektets Github-side. Hvis du bruker Debian, vil du kunne laste ned pakken ved å bruke wget-kommandoen nedenfor.

wget https://github.com/bottlesdevs/Bottles/releases/download/2021.12.28-treviso/com.usebottles.bottles_2021.12.28-treviso_amd64.deb

Arch Linux

Bottles-applikasjonen er tilgjengelig i Arch Linux User Repository. For å få det til å fungere på systemet ditt, må du først installere Trizen AUR-hjelpeverktøyet. Installer deretter Trizen med kommandoene nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel
git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen-applikasjonen oppe og kjører, bruk trizen -S-kommandoen for å installere den nyeste versjonen av Bottles på datamaskinen.

trizen -S bottles

Fedora

Det er en uoffisiell RPM-pakke for flasker på Fedora. Det er imidlertid en bedre idé å følge installasjonsinstruksjonene for Flatpak eller AppImage for å få Bottles-appen til å fungere på Fedora.

  Hvordan enkelt laste ned og installere apper på Linux med AppImage Pool

OpenSUSE

Anta at du ønsker å bruke flasker på OpenSUSE. I så fall må du følge installasjonsinstruksjonene for Flatpak eller AppImage, siden det ikke er en offisiell (eller uoffisiell) RPM-pakke tilgjengelig for operativsystemet.

Flatpak

Flasker er tilgjengelig som en Flatpak på Flathub. For å få det til å fungere på systemet ditt, må du installere den nyeste Flatpak runtime på datamaskinen. Følg guiden vår for å sette opp med Flatpak.

Når Flatpak-kjøretiden er konfigurert på systemet ditt, skriv inn de to kommandoene nedenfor for å få den nyeste Bottles-appen til å fungere.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.usebottles.bottles

AppImage

For å installere Bottles som en Flatpak, gå over til vår guide om AppImageLauncher og sett den opp. Når AppImageLauncher er installert, gå over til AppImage nedlastingssidelast ned AppImage-filen og åpne den med AppImageLauncher for å installere den på Linux-systemet.

  Slik bruker du kalenderen din fra Windows 10s oppgavelinje

Hvordan bruke flasker

Start Bottles ved å søke etter det i appmenyen. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Når Bottles-appen er åpen, vil du se en «Velkommen til Bottles»-melding. Finn «Neste»-knappen og klikk på den med musen for å gå til neste side.

Trinn 2: Etter å ha klikket på «Neste»-knappen, vil du bli introdusert for «Runners.» Klikk på «Neste»-knappen etter å ha lest om «Runners.»

Trinn 3: Når du har lest meldingen om «Runners», vil Bottles fortelle deg at den må laste ned omtrent 70 MB med data. Disse dataene kreves for å bruke appen. Klikk på «Installer»-knappen for å starte installasjonen.

  Hvordan fikse en filsystemfeil i Windows 10 (fullstendig veiledning)

Trinn 4: Finn knappen «Opprett en ny flaske». Etter å ha klikket på «Opprett en ny flaske»-knappen, vil du bli presentert med forskjellige typer flasker. Disse typene er «Gaming», «Programvare» og «Egendefinert».

Velg din type flaske. Skriv deretter inn navnet på flasken i «Navn»-boksen. Klikk «Opprett» når du er ferdig.

Trinn 5: Når flasken er opprettet, velg den fra listen for å få tilgang til den. Finn deretter «Kjør kjørbar»-knappen. Ved å velge denne knappen vil et popup-vindu vises. Bruk popup-vinduet til å søke etter Windows EXE-filen.

Alternativt, hvis du ønsker å installere et program direkte på flasken, klikker du på «Programmer» på sidefeltet. Klikk deretter på «+»-knappen og bla etter EXE-filen. Når filen er lagt til, klikker du på «Spill»-knappen for å starte EXE.

Trinn 6: Programmet ditt skal fungere ut av esken når det er lansert med flasker. Hvis den ikke gjør det, velg «Dependencies» og klikk på den. Installer deretter avhengighetene som EXE-programmet ditt trenger for å kjøre riktig.

Merk: Hvis du ikke vet hvilke avhengigheter du skal installere med Bottles-appen, kan du slå opp programmet på WineHQ.org.