Hvordan installere Oracle VirtualBox på Linux

Oracles VirtualBox-verktøy er utmerket for å emulere andre operativsystemer. Hvis du bruker Linux og trenger å kjøre noe som Microsoft Windows, Android x86, BSD og andre, vil du installere dette programmet på datamaskinen din. Slik gjør du det.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

På Ubuntu er Oracle VM VirtualBox-appen tilgjengelig i de offisielle programvarelagrene. Start med å åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet for å få det til å fungere på datamaskinen din.

Ikke sikker på hvordan du starter et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet? Trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten. Når den er åpen, bruk apt install-kommandoen for å sette opp den nyeste «virtualbox»-pakken.

Merk: i tillegg til «virtualbox»-pakken, må du også sette opp de nyeste Linux-kjernehodene. Disse overskriftene kreves for at VirtualBox skal fungere riktig på Ubuntu.

sudo apt install virtualbox linux-headers-$(uname -r)

Etter å ha skrevet inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet, skriv inn passordet for brukernavnet ditt. Trykk deretter på Y-tasten for å bekrefte at du ønsker å installere VirtualBox.

  Hvordan installere SolveSpace på Linux

Debian installasjonsinstruksjoner

VirtualBox er tilgjengelig for Debian Linux-brukere. Det kan imidlertid være litt utdatert. For å få det til å fungere på Debian-systemet ditt, åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kjør kommandoen apt-get install for å installere både «virtualbox»-pakken og de nyeste Linux-kjernehodene (hvis du ikke allerede har satt opp overskriftene på Debian.)

sudo apt-get install virtualbox linux-headers-$(uname -r)

Etter å ha skrevet inn kommandoen ovenfor, vil Debian be om passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet for brukerkontoen din. Deretter trykker du på Enter-tasten for å sende inn passordet. Til slutt trykker du på Y for å bekrefte at du ønsker å installere VirtualBox.

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Arch Linux har alltid den nyeste versjonen av VirtualBox rett i de offisielle programvarelagrene. For å få det til å fungere på Arch Linux-systemet ditt, start med å åpne et terminalvindu på skrivebordet.

  Hvordan spille Nintendo DS-spill på Linux med MelonDS

Med terminalvinduet åpent på Linux-skrivebordet, bruk pacman-kommandoen til å installere «virtualbox»-pakken. For å sikre at VirtualBox-modulene kompileres riktig, må du også installere «linux-headers»-pakken på Arch Linux.

sudo pacman -S virtualbox linux-headers

Når kommandoen ovenfor er angitt, vil Arch Linux be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å skrive inn passordet for brukernavnet ditt. Trykk deretter Enter-tasten for å bekrefte at du ønsker å installere pakkene.

Fedora installasjonsinstruksjoner

Oracle VM VirtualBox kommer ikke i de offisielle Fedora Linux-programvarelagerene. Det er imidlertid mulig å få appen til å fungere etter å ha aktivert RPM Fusion-programvarelagrene. Slik aktiverer du dem.

Først åpner du et terminalvindu på Fedora-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen. Når den er åpen, bruk kommandoene nedenfor for å aktivere RPM Fusion.

sudo dnf install 
https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

sudo dnf install 
https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

Etter å ha installert begge programvarelagrene på Fedora, vil du kunne installere VirtualBox ved å bruke følgende dnf install-kommando nedenfor.

sudo dnf install VirtualBox kernel-devel kernel-headers

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

Alle gjeldende versjoner av OpenSUSE Linux har VirtualBox tilgjengelig for installasjon. Men for å få appen til å fungere på OpenSUSE Linux-systemet ditt, trenger du en terminal. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

  Hvordan spille The Witness på Linux

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kjør kommandoen zypper install og installer «virtualbox»-pakken på datamaskinen din.

sudo zypper install virtualbox

Når du kjører kommandoen ovenfor, vil OpenSUSE be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet til brukerkontoen din. Med passordet ditt angitt, trykk på Y-knappen for å bekrefte at du ønsker å installere VirtualBox på din OpenSUSE-datamaskin.

Generiske Linux installasjonsinstruksjoner

Hvis du bruker et Linux-operativsystem som ikke har innebygde VirtualBox-pakker, er det slik du kan installere det. Start først et terminalvindu. Så, når terminalvinduet er åpent, bruk wget nedlastingskommandoen for å hente den nyeste VirtualBox-pakken.

wget https://download.virtualbox.org/virtualbox/6.1.30/VirtualBox-6.1.30-148432-Linux_amd64.run

Etter å ha lastet ned pakken, oppdater filens tillatelser ved å bruke chmod-kommandoen.

chmod +x VirtualBox-6.1.30-148432-Linux_amd64.run

For å installere VirtualBox, kjør kommandoen nedenfor.

sudo ./VirtualBox-6.1.30-148432-Linux_amd64.run