Hvordan installere Jellyfin Media Player på Linux

Jellyfin Media Player er et verktøy som brukere kan installere på Linux for å se innhold som ligger på Jellyfin Media Server. Dette programmet støttes på Ubuntu, Debian, Arch Linux, OpenSUSE og Flatpak. Slik får du det til å fungere på systemet ditt.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

På Ubuntu kan brukere installere Jellyfin Media Player ved å laste ned den nyeste DEB-pakken fra utgivelsessiden på prosjektets Github. For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu på skrivebordet.

Usikker på hvordan du åpner et terminalvindu på skrivebordet? Trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten. Når terminalvinduet er åpent, bruk wget-nedlastingskommandoen for å hente den nyeste versjonen av Jellyfin Media Player.

Ubuntu 20.04 LTS

wget https://github.com/jellyfin/jellyfin-media-player/releases/download/v1.6.1/jellyfin-media-player_1.6.1-1_amd64-focal.deb

Ubuntu 21.10 og nyere

wget https://github.com/jellyfin/jellyfin-media-player/releases/download/v1.6.1/jellyfin-media-player_1.6.1-1_amd64-groovy.deb

Installasjonen kan begynne nå som du har lastet ned den nyeste DEB-pakken til datamaskinen. Sett opp Jellyfin Media Player på Ubuntu-systemet ditt ved å bruke apt install-kommandoen.

sudo apt install ./jellyfin-media-player_1.6.1-1_amd64-*.deb

Etter å ha kjørt kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å skrive inn brukerens passord. Når du gjør det, vil Jellyfin Media Player bli installert.

  Slik sletter du en bruker på Linux (og fjerner alle spor)

Debian installasjonsinstruksjoner

Hvis du trenger å få Jellyfin Media Player for Debian Linux, vil du gjerne vite at utviklerne støtter Debian via nedlastbare DEB-pakker. Så åpne opp et terminalvindu på skrivebordet for å få tak i den nyeste Jellyfin Media Player DEB-pakken.

For å åpne et terminalvindu på Debian Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent, bruk wget-kommandoen for å laste ned den siste versjonen av Jellyfin Media Player for Debian.

Debian Buster

wget https://github.com/jellyfin/jellyfin-media-player/releases/download/v1.6.1/jellyfin-media-player_1.6.1-1_amd64-buster.deb

Debian Bullseye

wget https://github.com/jellyfin/jellyfin-media-player/releases/download/v1.6.1/jellyfin-media-player_1.6.1-1_amd64-bullseye.deb

Installasjonen kan starte etter å ha lastet ned den nyeste DEB-pakken for Jellyfin Media Player til datamaskinen din. Deretter, bruk dpkg-kommandoen nedenfor, still inn Jellyfin Media Player.

sudo dpkg -i jellyfin-media-player_1.6.1-1_amd64-*.deb

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, må du skrive inn passordet ditt. Gjør det ved å bruke tastaturet. Du må også kjøre kommandoen apt-get install -f for å rette opp eventuelle avhengighetsproblemer.

sudo apt-get install -f

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Jellyfin Media Player er tilgjengelig på Arch Linux, men bare gjennom Arch Linux AUR. For å få appen til å fungere på systemet ditt, åpne et terminalvindu på skrivebordet. Når terminalvinduet er åpent, bruk pacman -S-kommandoen for å installere «git» og «base-devel»-pakkene.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha installert de to pakkene, bruk kommandoene nedenfor for å sette opp den nyeste versjonen av Trizen AUR-hjelpeverktøyet. Dette programmet vil gjøre oppsett av Jellyfin Media Player mye enklere.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Til slutt, installer Jellyfin Media Player ved å bruke trizen -S-kommandoen.

trizen -S jellyfin-media-player

Fedora installasjonsinstruksjoner

Dessverre er ikke Jellyfin Media Player-applikasjonen pakket for Fedora på Github-utgivelsessiden. I tillegg er det ikke i de offisielle programvarelagrene. Heldigvis er Jellyfin Media Player tilgjengelig i Flathub-appbutikken som en Flatpak. Følg Flatpak-instruksjonene for å få appen til å fungere på Fedora.

  Hvordan få størrelsen på en fil eller katalog i Linux

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

På OpenSUSE Linux er Jellyfin Media Player tilgjengelig for installasjon på Tumbleweed og Leap 15.3. Start med å starte et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet for å få appen til å fungere. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk zipper addrepo-kommandoen for å legge til Jellyfin Media Player-repoen til OpenSUSE-systemet.

Tumbleweed

sudo zypper addrepo https://download.opensuse.org/repositories/home:playablepliable/openSUSE_Tumbleweed/home:playablepliable.repo

Sprang 15.3

sudo zypper addrepo https://download.opensuse.org/repositories/home:playablepliable/openSUSE_Tumbleweed/home:playablepliable.repo

Med repoen lagt til systemet ditt, bruk zypper refresh-kommandoen for å oppdatere OpenSUSEs programvarekilder.

sudo zypper refresh

Etter å ha konfigurert alt, kan Jellyfin Media Player installeres på ditt OpenSUSE Linux-system ved å bruke zypper installeringskommandoen nedenfor.

sudo zypper install jellyfin-media-player

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

Hvis du bruker Fedora Linux eller et annet Linux-operativsystem som ikke har Jellyfin Media Player tilgjengelig, er Flatpak det beste alternativet for å få det til å fungere. Du må sette opp Flatpak runtime på datamaskinen din for å starte.

  Hvordan bruke halekommandoen på Linux

Flatpak-kjøretiden er enkel å sette opp. Start et terminalvindu på skrivebordet. Du kan starte et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent, følg veiledningen vår for å sette opp Flatpak-runtime på datamaskinen. Deretter bruker du de to kommandoene for å få Jellyfin Media Player til å fungere på datamaskinen din.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.github.iwalton3.jellyfin-media-player