Hva skal jeg gjøre hvis Mac-en min fortsetter å starte på nytt? 10 tips for å fikse problemet

Det er forferdelig å finne at Mac-en starter på nytt gjentatte ganger. Det bringer ikke bare hele arbeidet ditt til start, men truer også med å gjøre datamaskinen din ubrukelig. Så, hva skal jeg gjøre hvis Mac-en fortsetter å starte på nytt? Vel, ikke bekymre deg, her er 10 tips for å fikse problemet.

10 Pro-tips for å fikse en Mac som fortsetter å starte på nytt (2022)

La oss først grave i de mulige årsakene til den uventede omstarten! Når det er gjort, vil vi prøve de ulike måtene og midlene for å bli kvitt problemet.

Hva får Macen til å starte på nytt igjen og igjen?

Det er så mange ting du må se på når Mac-en starter på nytt gjentatte ganger. Hvis macOS-enheten din er rotete for plass, er det den tilstoppede lagringen som kan få enheten til å starte på nytt. Og hvis du ikke har oppdatert Mac-en på en stund, er det en god sjanse for at den utdaterte versjonen av programvaren kan spille spoilsport.

Bortsett fra disse to vanlige mistenkte, bør du heller aldri overse muligheten for det utslitte batteriet, skjebnesvangre periferiutstyr og utdaterte apper. Tatt i betraktning at det er flere grunner til at en Mac starter på nytt uventet, skal vi prøve flere brukbare løsninger. Forhåpentligvis gjør en av dem susen for deg.

Tving avslutt alle åpne apper og hard tilbakestill Mac-en

Noen ganger kan du bli kvitt et tilfeldig problem ved å tvinge Mac-en på nytt. Med tanke på hvor pålitelig denne enkle, men effektive løsningen er, ville det være verdt å prøve den.

  • Klikk på Apple-menyen øverst til venstre på skjermen og velg Tving omstart.
  Slik angir du en utløpsdato når du deler filer på Google Disk

  • Etter det, velg alle åpne apper og trykk Tving omstart. Deretter trykker og holder du strømknappen i noen sekunder for å slå av Mac-en.
  • Deretter venter du noen sekunder og holder nede strømknappen igjen for å slå på Mac-en.

Når Mac-en har startet på nytt, bruk den en stund for å sjekke om problemet er borte.

Merk:

  • I noen sjeldne tilfeller kan Mac-en din stå overfor et maskinvare-/programvareproblem som krever at den starter på nytt. Når det skjer, vil et varsel vises på skjermen som sier noe sånt som «Datamaskinen din ble startet på nytt på grunn av et problem.»

Bilde med tillatelse: Apple

  • Du kan klikke på Rapporter i popup-vinduet for å sjekke mer detaljert informasjon og også sende en rapport til Apple.

Sjekk eksterne enheter

En annen ting du bør gjøre for å forhindre at Mac-en starter på nytt gjentatte ganger, er å sjekke de eksterne enhetene som skrivere, USB-huber og harddisker.

  • Slå av Mac-en og koble fra alle eksterne enheter. Hvis du bruker en stasjonær Mac, hold bare skjerm, tastatur og mus eller styreflate tilkoblet.
  • Slå nå på Mac-en og vent en stund for å sjekke om den uventede omstarten skjer. Hvis Mac-en ikke starter på nytt, slår du den av og kobler til én ekstern enhet om gangen.

Ved å koble til eksterne enheter på nytt én enhet om gangen, vil du kunne finne ut hvilket Mac-tilbehør som forårsaker omstarten.

Oppdater apper

Hvis Mac-en fortsatt starter tilfeldig på nytt, oppdater alle apper. Hvis du ikke har oppdatert apper på Mac-en på lenge, kan problemet skyldes de utdaterte appene.

  • Åpne App Store på Mac-en og klikk deretter på fanen Oppdateringer. Etter det oppdaterer du alle appene på én gang eller gjør det én etter én.

Slett de problematiske appene umiddelbart

Når Mac-en din mistenker at en app forårsaker omstart, kan du se en varselmelding, «X-appen kan ha fått enheten til å starte på nytt. Vil du flytte appen til papirkurven»

  Hvorfor Face ID er mye sikrere enn Androids ansiktslås

I slike tilfeller klikker du Flytt til papirkurven i popup-vinduet for å bli kvitt de problematiske appene. Du trenger ikke nødvendigvis å gjøre dette, spesielt hvis appen bare har forårsaket problemet én gang, og det er en veldig viktig app for deg. Men hvis appen får Mac-en til å starte på nytt ofte, bør du vurdere å avinstallere den tidligst.

Tilbakestill PRAM/NVRAM (Intel Mac)

Ingen løsning enda? Ingen bekymringer, siden vi fortsatt har noen levedyktige løsninger igjen for å fikse den tilfeldige omstarten av macOS-enheten din. Nå vil vi tilbakestille PRAM og NVRAM på din Mac. Siden det ikke skader media eller data, bør du ikke bekymre deg for å miste noe.

  • Slå av MacBook (Intel-basert MacBook) og slå den på.
  • Hold deretter nede Kommando, Tilvalg, P, R-tastene samtidig etter oppstartslyden.
  • Fortsett å holde nede disse tastene til Mac-en starter på nytt og du hører oppstartslyden igjen.

Merk: Vær oppmerksom på at det ikke er noe alternativ for å tilbakestille NVRAM/PRAM eller SMC på Mac-ene som følger med Apple-silisium. Mens du kan vise og tilpasse parameterminnet, er det ingen kommando for å tilbakestille NVRAM.

Sjekk RAM og tredjeparts maskinvare

Noen Mac-modeller (som Mac Pro) har brukeroppgraderbar RAM. Hvis du nylig har installert minne eller en harddisk (eller SSD) på macOS-enheten, må du kontrollere at den er fullstendig kompatibel og riktig installert.

Bruk sikkermodus for å isolere årsaken til problemet

Sikker modus har lenge vært en pålitelig løsning for å fikse programvarerelaterte problemer. Det som gjør det så nyttig er muligheten til å forhindre at macOS-enheten din laster inn bestemt programvare når den starter opp, inkludert unødvendige systemutvidelser, skrifter som ikke er installert av macOS og påloggingselementer. Bortsett fra å gjøre en grunnleggende sjekk av oppstartsdisken, sletter sikkermodus også noen systemcacher som kjernebuffer og fontbuffer.

Bruk sikkermodus på Mac med Apple Silicon

  • Først av, skru ned Mac-en. Etter det, trykk og hold inne strømknappen til du ser vinduet for oppstartsalternativer.
  • Velg nå oppstartsdisken og hold nede Shift-tasten mens du klikker på «Fortsett i sikkermodus». Logg deretter på Mac-en.
  Slik oppdager du ny musikk på Spotify

Bruk sikkermodus på Mac med Intel-prosessor

  • For å komme i gang, slå på eller start Mac-en på nytt. Hold deretter nede Shift-tasten umiddelbart når Mac-en starter opp. Sørg for å slippe nøkkelen når påloggingsvinduet vises. Etter det logger du på Mac-en din.
  • I det første eller andre påloggingsvinduet vil teksten «Sikker oppstart» vises i øvre høyre hjørne av vinduet.

Oppdater Mac-en din

Det anbefales generelt å holde Mac-en oppdatert til den nyeste versjonen av macOS som er tilgjengelig for enheten (bortsett fra under visse spesielle omstendigheter). Hvis du opplever konstante omstarter på Mac-en, og du ikke har oppdatert macOS på en stund, må du kontrollere at du har den siste stabile versjonen av operativsystemet.

  • Naviger til Systemvalg -> Programvareoppdatering. Etter det, last ned og installer den nyeste versjonen av macOS på enheten din.

Hold øye med advarselen om batteriservice

Når batteriet på MacBook-en din blir utslitt, klarer den ikke å levere topp ytelse, noe som resulterer i uventet treghet. Dessuten begynner den å tømmes mye raskere mellom ladere og har til og med en tendens til å få MacBook til å starte på nytt uventet. Vel, det gode er at når batteriet ikke klarer å leve opp til etterspørselen, kan den bærbare datamaskinen fortelle deg at den trenger et nytt batteri.

Bilde med tillatelse: CNET

  • Klikk på batteriikonet øverst til høyre for å få opp rullegardinmenyen. Nå vil TL;DR-versjonen av batteriets nåværende tilstand vises øverst i menyen.
  • Hvis batteriet er utslitt, bør du se «Bytt snart», «Bytt nå» eller «Servicebatteri».

Rydd opp Mac-en din

Tett lagring er mor til flere store problemer, inkludert overoppheting av MacBook, rask Mac-batteritømming, uventet treghet og omstart. Så hvis du ikke har renset Mac-en på en stund, bør du gå for en fullstendig oppryddingsstasjon før enn senere.

  • Klikk på Apple-logoen -> Om denne Mac-en -> Lagring-fanen -> Administrer lagring.
  • Sjekk nå ut hvordan lagringen har blitt brukt på enheten din. Sørg for å sjekke den totale lagringen som forbrukes av systemdata (tidligere Andre data). Etter det kan du rydde opp i alt som ikke lenger er nødvendig.

Tips for å forhindre at Mac starter på nytt uventet

Vel, det er de mange måtene du kan prøve å fikse problemet «Mac fortsetter å starte på nytt». Forhåpentligvis var du i stand til å stoppe Mac-en fra å starte på nytt ofte ved å bruke en av metodene nevnt ovenfor. Hvis ingenting fungerer, bør du kontakte Apple-tjenesten og be dem ta en titt på enheten din. Hvis vi har gått glipp av å inkludere andre feilsøkingstrinn for dette problemet, gi oss beskjed i kommentarene.