Slik avinstallerer du Chromium Windows 10

Chromium er en åpen kildekode-nettleser utviklet av Google. Mange Windows 10-brukere stoler på denne applikasjonen. Du kan stole på Chromium for en effektiv nettleseropplevelse med minimalistiske funksjoner. Men når du prøver å avinstallere Chromium av en eller annen grunn, kan du oppleve noen feil under prosessen, eller du kan ikke avinstallere det helt fra PC-en. Dette vil få deg til å tro at Chromium er et virus. Du vil få svar på dette spørsmålet. Denne veiledningen om hvordan du avinstallerer Chromium Windows 10 vil også hjelpe deg med å møte denne utfordrende oppsettet som løser problemet med Chromium vil ikke avinstallere. Så fortsett å lese.

Slik avinstallerer du Chromium Windows 10

Chromium er nesten lik Chrome, med noen få tilleggsfunksjoner. Nettleserens kildekode kan lastes ned fra internett, modifiseres og improviseres til en velutviklet nettleser. Følgende er noen punkter du bør vite om Chromium.

  • Kodebasen til Chromium er mye brukt av mange nettlesere som Edge, Opera, Samsung Internet og andre lignende nettlesere som har aktive brukere og webutviklere.
  • Hovedmålet med Chromium-nettleseren er å gi kildekode for ikke-åpen kildekode-nettlesere som Google.
  • En ren Chromium-pakke vil ikke starte automatisk på PC-en din, og den har bare en begrenset programvarekombinasjon knyttet til seg. Men hackere prøver å bruke denne plattformen for å trenge inn i systemet ditt.
  • Det er flere symptomer når Chromium viser seg å være skadelig programvare. Hvis du møter dem også, bør du avinstallere dem fra din Windows 10-PC. Først må du vurdere å erklære at Chromium er et virus og følge de riktige trinnene for å avinstallere det helt fra PC-en.

Er Chromium et virus?

Chromium er ikke et virus med mindre du installerer det fra det offesiell nettside. Det er helt ufarlig, og du bør ikke betrakte det som en trussel. Skadevareutviklere bruker Chromium som et medium for å komme inn på PC-en din med malware-infiserte versjoner av den. Dette lurer deg til å installere dem på datamaskinen din. Når du installerer feil eller infisert versjon av Chromium på PC-en, vil datamaskinen bli dumpet med adware. Du vil bli omdirigert til andre irrelevante lenker for å laste ned skadelig programvare. Denne skadelige programvaren vil kontinuerlig overvåke atferden din på nettet, og du vil bli foreslått noe infisert programvare som annonser som overbeviser deg om å installere den på PC-en din. Hvis du har infisert Chromium på PC-en din, kan du møte et av følgende symptomer.

  • Du vil plutselig ha en Chromium-nettleser installert på PC-en din hvis du ikke har installert den før. Hvis du installerer dem utilsiktet, vil du få infisert Chromium installert i Windows 10 PC.
  • Standardnettleseren din endres til Chromium uten din viten og tillatelse.
  • Når du prøver å avinstallere Chromium på Windows 10 PC, finner du det ikke i kontrollpanelet eller innstillingene.
  • PC-en din kan kjøre for sakte eller kan bli dumpet med massevis av oppstartsprogrammer som bruker for mye CPU-ressurser.
  • Du vil alltid bli irritert over uønskede popup-vinduer og varsler som utløser deg til å installere tilleggsprogramvare. Disse popup-vinduene og varslene kan ikke blokkeres, noe som indikerer tilstedeværelsen av infisert Chromium-malware.
  • Søkeportalen i fanen Ny vil bli endret.
  • Du kan få problemer med å kjøre installerte applikasjoner og programmer.
  Slik søker du i alle PC-ens filer i Windows 10s startmeny

Hvis du finner noen av disse tegnene på PC-en din, kan det hende du har skadelig programvare-infisert Chromium. Å ignorere disse tegnene er ikke tilrådelig siden de forårsaker store problemer. Noen Chromium-baserte nettlesere infisert med malware-angrep er BoBrowser, Tortuga, eFast, BrowseAir, MyBrowser, Palikan, WebDiscover Browser, Olcinium, Chedot, Qword. I tillegg er det mange Chromium-kloner som ligner på symboler, navn og funksjoner. Du må være veldig forsiktig mens du arbeider med Chromium-baserte nettlesere for å holde PC-en din unna malware-angrep.

Hvordan bekrefte at Chromium er et virus?

En annen potensiell måte å bekrefte tilstedeværelsen av Chromium malware er ved å identifisere flere Chromium-prosesser i Task Manager.

1. Åpne Oppgavebehandling ved å trykke Ctrl + Shift + Esc-tastene samtidig.

2. I fanen Prosesser, sjekk om det er to eller flere forekomster av Chromium.

3A. Hvis du har mange Chromium-oppgaver som kjører i bakgrunnen, må du avinstallere det fra PC-en.

3B. Hvis bare noen få oppgaver kjører i bakgrunnen, er det ikke en trussel. Men hvis du vil, kan du enkelt avinstallere dem fra PC-en.

Denne veiledningen har samlet vellykkede metoder for å avinstallere Chromium fra din Windows 10 PC.

Hvis du har bekreftet at Chromium har blitt infisert med skadelig programvare, må du avinstallere det fra PC-en din ved å følge en av metodene nedenfor. I denne delen har vi satt sammen en liste over metoder for å vise hvordan du avinstallerer Chromium på Windows 10 PC. Følg dem i samme rekkefølge for å fikse Chromium vil ikke avinstallere problemet.

Metode 1: Gjennom kontrollpanelet

Den mest typiske måten å avinstallere Chromium fra PC-en på er å gjøre det fra kontrollpanelet. Hvis du finner Chromium i kontrollpanellisten, kan du avinstallere det fra PC-en din ved å følge trinnene nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten. Skriv inn Kontrollpanel og klikk på Åpne.

2. Angi Vis etter som kategori. Velg Avinstaller et program.

3. Søk etter Chromium i vinduet Programmer og funksjoner.

4. Klikk nå på Chromium og velg alternativet Avinstaller.

Merk: Vi har vist Chrome som et eksempel.

  Hva er Patch Tuesday for Windows, og når er det?

5. Bekreft nå ledeteksten. Er du sikker på at du vil avinstallere Chromium? ved å klikke Ja.

6. Start PC-en på nytt. Sjekk om du har løst problemet med Chromium vil ikke avinstallere.

Metode 2: Gjennom innstillinger

Hvis du ikke finner Chromium i kontrollpanellisten, prøv å avinstallere det via Innstillinger. Her er noen instruksjoner for å avinstallere nettleseren via Innstillinger.

1. Trykk Windows + I-tastene samtidig for å åpne Innstillinger i systemet.

2. Klikk Apper.

3. Skriv inn og søk Chromium i listen og velg det.

Merk: Vi har vist Chrome som et eksempel.

4. Klikk til slutt på Avinstaller.

5. Klikk på Avinstaller igjen for å bekrefte popup-vinduet.

6. Hvis programmene er slettet fra systemet, kan du bekrefte ved å søke på nytt. Du vil motta en melding, vi kunne ikke finne noe å vise her. Dobbeltsjekk søkekriteriene dine.

Metode 3: Bruk Microsoft Program Install and Uninstall Troubleshooter

Hvis du vil slette Chromium-nettleseren permanent eller opplever problemer under avinstalleringen, vil det hjelpe å bruke feilsøkingsprogramvare for programinstallering og avinstallering.

1. Last ned Microsoft Program Installer og Avinstaller feilsøking fra offesiell nettside.

2. Naviger til Mine nedlastinger og dobbeltklikk på den installerte filen.

3. Klikk nå på Neste for å installere den nedlastede filen.

4. Her velger du Avinstallerer i ledeteksten.

5A. Deretter velger du programmet du vil avinstallere og klikker på Neste. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere programvaren.

5B. Hvis du ikke ser programmet, velg Ikke oppført og klikk Neste.

6. Hvis du ikke finner programmet, skriv inn den forespurte produktkoden og klikk Neste. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere programvaren.

Merk: Du finner produktkoden din i egenskapstabellen til MSI-filen.

Metode 4: Slett Chromium-brukerdatamapper

Hver applikasjon på PC-en din vil lagre individuelle data i form av cache, AppData og Local AppData. Hvis du får problemer med å avinstallere Chromium, prøv å fjerne alle AppData og Local AppData som instruert nedenfor og avinstaller programvaren på nytt ved å følge de tre metodene ovenfor.

1. Klikk på Windows-søkeboksen. Skriv inn %appdata% og åpne den.

2. Velg Chromium-mappen og klikk på Slett øverst, som vist.

3. Klikk på Windows-søkeboksen igjen. Skriv inn %LocalAppData% og åpne den.

4. Finn Chromium-mappen ved å bruke søkemenyen og slett den.

5. Sørg også for å tømme papirkurven for å bli kvitt disse filene helt. Nå har du slettet korrupte konfigurasjonsfiler av Chromium fra PC-en.

Metode 5: Slett registeroppføringer

Det er sjanser for at registeroppføringer forblir i systemet selv etter at du har slettet filene og avinstallert Chromium. Følg trinnene nedenfor for å slette disse oppføringene. Hvis du ikke finner disse strengene, kan du gå videre til følgende metode og fikse Chromium vil ikke avinstallere problemet.

1. Trykk og hold Windows + R-tastene sammen for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv nå regedit i Kjør-dialogboksen og trykk Enter.

  Moo0 File Monitor viser filendringer i sanntid og logger dem [Windows]

3. Naviger nå til følgende sti

ComputerHKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

4. Slett GoogleChromeAutoLaunch-strengen.

Merk: Hvis du ikke finner denne strengen, se og slett etter en streng med verdien C:users{username}AppDataLocalChromiumApplicationchrome.exe.

Metode 6: Kjør Malware Scan

Det er bedre å kjøre en antivirusskanning for å fjerne spor av Chromium selv om du har slettet Chromium-mappen på grunn av de regenerative egenskapene til skadelig programvare. Hvis du ikke klarer å fjerne dem, kan filene lastes ned på nytt fra det siste manglende sporet av skadelig programvare. Kjør derfor en virusskanning for å fjerne eventuelle skadelige programmer fra PC-en. Følg deretter trinnene nedenfor for å gjøre det og fikse problemet med Chromium vil ikke avinstallere.

1. Trykk på Windows + I-tastene samtidig for å starte Innstillinger.

2. Klikk her på Oppdater og sikkerhetsinnstillinger som vist.

3. Gå til Windows-sikkerhet i venstre rute.

4. Klikk på alternativet Virus- og trusselbeskyttelse i høyre rute.

5. Klikk på Quick Scan-knappen for å søke etter skadelig programvare.

6A. Når skanningen er ferdig, vil alle truslene vises. Klikk på Start handlinger under Gjeldende trusler.

6B. Hvis det ikke er noen trussel på enheten din, vil enheten vise varselet Ingen nåværende trusler.

Sjekk nå om du har fikset problemet med chromium vil ikke avinstallere.

Hva gjør jeg hvis nettleserinnstillingene er endret etter installasjon av Chromium?

Hvis du finner ut at standard nettleserinnstillingene dine endres etter at du har installert Chromium, må du følge metodene nedenfor for å bringe nettleserne tilbake til det opprinnelige stadiet. Her er Google Chrome tatt som eksempel for demonstrasjon.

Alternativ I: Tøm buffer og informasjonskapsler

Buffer og informasjonskapsler forbedrer nettleseropplevelsen din. Informasjonskapsler er filene som lagrer nettleserdata når du besøker et nettsted. Cachen fungerer som et midlertidig minne som beholder nettsidene du besøker og fester surfeopplevelsen din ved neste besøk. Å tømme dem vil bidra til å gjenopprette nettleseren til standardinnstillingene.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Chrome og klikk på Åpne.

2. Klikk deretter på ikonet med tre prikker > Flere verktøy > Slett nettleserdata… som illustrert nedenfor.

3. Sjekk følgende alternativer.

  • Informasjonskapsler og andre nettsteddata
  • Bufret bilder og filer

4. Velg nå alternativet All time for Tidsområde.

5. Klikk til slutt på Fjern data.

Alternativ II: Deaktiver utvidelser (hvis aktuelt)

Følg instruksjonene nedenfor for å slette utvidelsene fra Google Chrome.

1. Start Chrome og skriv inn chrome://extensions i URL-linjen. Trykk Enter-tasten for å få listen over alle installerte utvidelser.

2. Slå av bryteren for utvidelsen (f.eks. Grammarly for Chrome) for å deaktivere den.

3. Oppdater nettleseren og se om feilen vises igjen eller ikke.

4. Gjenta trinnene ovenfor for å deaktivere utvidelsene én etter én for å sjekke om feilen er rettet eller ikke.

Alternativ III: Tilbakestill Chrome

Tilbakestilling av Chrome vil gjenopprette nettleseren til standardinnstillingene. Følg trinnene nedenfor for å tilbakestille Google Chrome.

1. Åpne Google Chrome og gå til chrome://settings/reset

2. Klikk på alternativet Gjenopprett innstillinger til de opprinnelige standardinnstillingene, vist uthevet.

3. Bekreft nå handlingen ved å klikke på Tilbakestill innstillinger-knappen.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du har lært at Chromium er et virus og hvordan du avinstallerer Chromium Windows 10. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Også, hvis du har spørsmål eller forslag angående denne artikkelen, kan du gjerne slippe dem i kommentarfeltet.