Hvordan bruke Kodi webgrensesnitt

Kodi er en suveren åpen kildekode og gratis mediespiller. Mange mennesker er uvitende om Kodis nettgrensesnitt, et fantastisk verktøy. Kodi Web Interface er en lite kjent funksjon som lar deg få tilgang til videosamlingen din hvor som helst. Chorus2, som nettopp ble oppdatert til en ny versjon, er en utmerket måte å kontrollere videoavspilling på Kodi-systemet fra et eksternt sted. Kodi-fjerntilgangen gjør det enkelt og krever ingen programvareinstallasjon hvis du har Kodi på smart-TV-en din og vil kontrollere den fra den bærbare datamaskinen, eller hvis du har Kodi på skrivebordet og vil bla gjennom filene dine fra telefonen. Fortsett å lese for å lære hvordan du installerer og bruker denne funksjonaliteten slik at du kan lære hvordan du betjener Kodi gjennom nettgrensesnittet.

Hvordan bruke Kodi webgrensesnitt

Et nettgrensesnitt kan åpnes på så mange enheter du ønsker. Dette er nyttig når du har gjester rundt og ønsker å gi dem tilgang til Kodi for å lytte til musikk eller se filmer. Bare inviter vennene dine til å bli med i Wi-Fi-nettverket ditt og gi dem nettgrensesnittadressen, så kan de også bruke Kodi. Det ville være best å godta Kodi-systemets fjernkontroll før du bruker nettgrensesnittet. Her er hvordan du kan gjøre det.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Kodi og klikk på Åpne.

2. Klikk på Innstillinger-ikonet.

3. Gå til siden Tjenesteinnstillinger.

4. Gå nå til Kontroll og slå på innstillingen for Tillat fjernkontroll via HTTP.

5. Angi et brukernavn og passord.

6. Sørg for at Kodi webgrensesnitt – Chorus2 er valgt i webgrensesnittdelen.

Etter det er alt du trenger å gjøre å oppdage Kodi-systemets IP-adresse. Slik finner du ut IP-adressen din hvis du ikke vet den:

  Hvordan kontrollere marginer i Google Dokumenter

1. Begynn med å gå til Kodi-hjemmeskjermen.

2. Naviger til Innstillinger.

3. Gå til delen Systeminformasjon.

4. Gå til delen Nettverk.

5. Noter IP-adressen din.

6. Merk også at 8080 er standard portnummer.

Du har nå alt du trenger for å betjene Kodi fra nettleseren din. Følg disse trinnene for å få tilgang til nettgrensesnittet i et nettleservindu.

1. Trykk på Windows-tasten. Skriv inn Chrome og start den.

Merk: Det spiller ingen rolle hvilken nettleser du bruker. Her er Google tatt som eksempel.

2. Skriv inn din IP-adresse og portnummer i formatet IP-adresse:port i adressefeltet. Vanligvis vil adressen din være noe sånt som 192.168.1.16:8080. Trykk Enter.

3. Skriv inn brukernavnet og passordet du har angitt tidligere.

4. Klikk Logg på.

Nettgrensesnittet vil nå vises. Du kan lagre nettstedet som et bokmerke for å gjøre det enklere å bruke nettgrensesnittet senere.

Merk: Du kan også logge på hvilken som helst enhet som er koblet til det samme nettverket med formatet localhost:8080.

Slik får du tilgang til Kodi-nettgrensesnittet

Følg trinnene nedenfor for Kodi fjerntilgang i enklere trinn.

1. Åpne Chrome på den sekundære enheten.

Merknad 1: Den sekundære enheten kan være en mobil eller en PC. Sørg for at begge enhetene er koblet til samme nettverk.

Merknad 2: Du kan bruke hvilken som helst nettleser du vil. Her er Google tatt som eksempel.

2. Skriv localhost:8080 i adressefeltet og trykk Enter.

Hvordan spille en ny musikk eller video

Følg disse trinnene for å spille av en ny musikk eller video på Kodi web.

1. Klikk på fanen Lokal på venstre side av skjermen.

2. Klikk på musikkikonet i høyre rute. Kodi-ikonet på høyre side av skjermen blir rosa.

3. Nå, bla gjennom og velg musikken du vil spille. Klikk på Play-ikonet på sangen du vil spille av.

  Hvorfor Face ID er mye sikrere enn Androids ansiktslås

Nå vil musikken spilles av på den sekundære enheten. Vær først og fremst oppmerksom på den grå linjen nederst på skjermen. Det er her du kan få mer informasjon om materialet som spilles av. Bruk tilbake-, forover- og spill/pause-knappene til venstre for å kontrollere hva som nå spilles. Volum-, repeterings- og tilfeldig rekkefølge er plassert til høyre. Et miniatyrbilde og beskrivelse av media som spilles for øyeblikket kan sees i midten.

Du kan gjøre det samme for å begynne å se filmer eller TV-serier.

Hva er elementene i Kodi Web?

Det er noen flere nyttige elementer i Kodi-nettgrensesnittet som du bør være oppmerksom på.

  • En søkelinje kan bli funnet i øvre høyre hjørne. Du kan søke gjennom video- og lydfilene dine når som helst, så det er en fantastisk metode for å oppdage alt raskt.
  • En mørk boks viser din nåværende kø med kommende ting som skal spilles helt til høyre. Denne køen kan manipuleres ved å bruke de tre prikkene på toppen av hverandres ikon, som kan tømme eller oppdatere spillelisten.
  • Du kan til og med lagre spillelisten for å lytte til senere hvis du vil. Festmodus lar deg blande et tilfeldig utvalg av musikken din.
  • Til slutt kan du tilpasse nettgrensesnittet og endre mange innstillinger for både brukergrensesnittet og Kodi-systemet ditt ved å velge innstillingsikonet helt til venstre. Dette vil åpne hele innstillingsmenyen for deg å se over.

Hva kan jeg gjøre med nettgrensesnittet?

Du har lært hvordan du installerer og bruker Kodi nettgrensesnitt, og du lurer sikkert på hva du kan gjøre med det nå. Her er fem anbefalinger for å komme i gang.

1. Fjernkontroll

  • Du kan bruke ikonene nederst på skjermen for å spille/pause, hoppe fremover og hoppe bakover for grunnleggende kontroller mens du bruker det elektroniske grensesnittet.
  • Du kan også bruke gjenta, blande og endre volumet.
  Alle de beste Google Sheets-tastatursnarveiene

På den annen side kan webgrensesnittet brukes som full fjernkontroll. For å aktivere hele fjernkontrollen, se etter den svarte linjen nederst i nettgrensesnittet. En miniatyrreplika av miniatyrbildet for filmen, TV-programmet eller platen du ser på, vises.

2. Administrer spillelister

  • Muligheten til å legge til filer i en spilleliste og omorganisere den eksisterende spillelisten er en av de mest nyttige funksjonene i Kodi-nettgrensesnittet.
  • Den gjeldende spillelisten vises på høyre panel i nettgrensesnittet, hvor du kan dra og slippe filer for å omorganisere dem eller slette dem ved å trykke på X på høyre side.
  • Det er også et festalternativ, som lar deg og vennene dine lage en spilleliste sammen.

3. Lagre Kodi-filer

  • Ved å bruke det elektroniske grensesnittet kan du søke på tvers av alle de forskjellige filformatene dine.
  • På toppen av grensesnittet er en grå boks med et forstørrelsesglassemblem. Bare legg inn søkeordet ditt i dette feltet.
  • Dette vil returnere alle filer som oppfyller søkekriteriene dine, inkludert filmer, TV-programepisoder og musikk. Deretter kan du spille av filen ved å klikke på kunstverket.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. På Kodi, hvordan går jeg på nettet?

Ans. Kodi nettgrensesnitt er enkelt å bruke. Hvis du bruker grensesnittet på samme enhet som Kodi, åpner du bare nettleseren din. Skriv deretter localhost:8080 i adressefeltet. Nettgrensesnittet åpnes som et resultat av dette.

Q2. Må jeg passordbeskytte Kodi-nettgrensesnittet mitt?

Ans. Ja, du må passordbeskytte Kodi-nettgrensesnittet ditt. Hvis du ikke angir et passord, vil Kodi-kontrollene dine være tilgjengelige offentlig på Internett slik at alle kan få tilgang til Kodi.

Q3. Kan jeg bruke andre nettgrensesnitt for Kodi i stedet for Chrous2?

Ans. Ja, du kan bruke andre nettgrensesnitt som Arch, Tex og chorus. Du kan velge hvilket som helst av disse nettgrensesnittene på Tjenester-siden mens du konfigurerer tilgang til nettgrensesnittet.

***

Vi håper du fant denne informasjonen nyttig og at du kunne eksternt få tilgang til Kodi ved å bruke Kodi-nettgrensesnittet. Vennligst bruk skjemaet nedenfor hvis du har spørsmål eller kommentarer. Fortell oss hva du vil lære videre.