Hvordan batch endre navn på filer i Windows 10

Anta at du må endre navn på to eller tre filer i Windows. Du vil ikke ha noe imot å klikke et par ganger og skrive inn lignende eller identisk informasjon, ikke sant? Men hvis du må gjøre dette ti ganger eller mer, eller har en haug med filer du må endre navn på, vil det fort bli kjedelig.

Du har sikkert lurt på om det er en rask måte å gi nytt navn til flere filer i Windows 10. Vel, svaret er ja. Det er faktisk en rekke måter å gjøre det på.

Denne artikkelen viser deg hvordan du endrer navn på filer ved hjelp av kommandoprompt og filutforsker. La oss komme i gang.

Slik endrer du navn på filer med kommandoprompt

Kommandoprompt er et unikt verktøy i Windows som lar deg utføre kommandoer, reparere filer, kjøre batchfiler og starte skript i Windows. Så lenge du vet de riktige kommandoene og hva du gjør, kan du gjøre noen kule ting, som å administrere/reparere diskpartisjoner, kjøre programmer og til og med gi nytt navn til filer i grupper. Slik bruker du ledeteksten til å gi flere navn på filer i Windows.

Merk: PowerShell er ikke det samme som ledetekst, og noen kommandoer fungerer ikke. Sitater brukt for mellomrom i filnavn er ett eksempel som ikke fungerer i Powershell. Denne delen er kun for ledetekst, med mindre du skriver «cmd» og trykker «Enter» mens du er i PowerShell. Flere detaljer om masseomdøpning av filer i PowerShell kan bli funnet senere.

Endre navn på flere filer: Legg til mer tekst og færre tegn ved å bruke ledeteksten

Denne prosessen bruker «?» for å bestemme hvor mange tegn du vil beholde i den opprinnelige delen av navnet. Den bruker også «*» som jokertegn for filnavnet slik at den inkluderer alle som har den spesifiserte filtypen (.jpg eller hva du angir).

  • Start «Ledetekst», og skriv deretter «cmd» i Cortana-søkefeltet. Du kan også trykke «
  • I ledeteksten, naviger til ønsket mappe som inneholder filene du vil gi nytt navn. Skriv cd [drive letter]:[folder 1][folder2] eller hvilket antall mapper banen krever. Bytt ut parentesene med de riktige navnene, for eksempel cd c:tester.
  • Skriv inn dir for å vise alle filene på den angitte plasseringen slik at du kan bekrefte hva du vil gi nytt navn.
  • Deretter skriver du ren *.[file extension] ???[add-on text here].* men bytt ut parentesene og velg hvor mange «?» å legge til. Ved hjelp av «???» beholder de tre første originale karakterene, «????» beholder de fire første osv.
      Slik angir du en utløpsdato for passord i Windows 10

    Legg til så mange «?» som du liker. Du kan gå over for å matche det lengste filnavnet, så ti spørsmålstegn beholder alle tegn som faller under ti i hvert filnavn.

    Eksempel: ren *.docx ??????-Windows-Notes.* gir nytt navn til alle «.docx»-filer, beholder de første seks tegnene og legger til «-Windows-Notes» til slutten.

  • Skriv dir en gang til for å se gjennom og bekrefte endringene. Siden eksemplet inkluderte seks «?», gjenstår de seks første tegnene. Dessuten vises tilleggsteksten på slutten av hver fil.
  • Trim flere navn

    Du vil kanskje gjøre filnavnene kortere og gjøre ligningen mer enkel. Her er hvordan du trimmer flere navn samtidig.

    Du kan for eksempel ha .jpg-filer som må beskjæres med navn som allerede er tilpasset. Inne i målkatalogen kan du legge til funksjonen «ren*.* ??????.*». Denne funksjonen vil trimme de originale bildene til antall tegn angitt av spørsmålstegnene.

    Dette eksemplet vil gjøre en fil med navnet «mountain_trip.jpg» til «mounta.jpg». Selvfølgelig, hvis filnavnet er seks tegn eller mindre, vil det forbli det samme. Dette er nyttig der korte filnavn er et bedre alternativ enn lange.

    Endre flere navn

    Hvis du vil gi nytt navn til en bestemt del av flere filnavn med lignende navn, gjør du det her.

    Igjen, naviger til den aktuelle katalogen ved å bruke kommandoprompt. Nå, for å gi nytt navn til flere filnavn som alle starter med «ferie_2019» slik at de starter med «vacay_19», er dette kommandoen du må bruke: «ren vacation_2019*.* vacay_19*.*»

    Dette er en praktisk kommando for å forkorte filnavn.

    Endre filer med spesifikke utvidelser

    Anta at du har ulike filtyper i en mappe og at du vil gi nytt navn til de med filtypen .jpg. Kommandoprompt gjør dette veldig enkelt. La oss si at du vil endre navn på alle filene med tittelen «vacation_2019» til «vacay_19», men bare de med filtypen .jpg.

  • Start med å navigere til den aktuelle banen.
  • Deretter skriver du «ren vacation_2019*.jpg vacay_19*.jpg».
  •   Slik deaktiverer du den første påloggingsanimasjonen på Windows 10

    Denne kommandoen vil gi nytt navn til alle nevnte filnavn, som den ovenfor, men den vil bare gjøre det for .jpg-filer.

    Endre utvidelser

    Noen ganger vil du kanskje endre filtypene for flere filer. Du kan gjøre dette ved å bruke den ovennevnte funksjonen som lar deg endre navnedeler, men det er en enklere måte å gå frem på her.

    Når du er i ønsket katalog, skriv inn «ren *.jpg *.png» for å endre alle .jpg-filer til .png-filer, for eksempel. Du kan gjøre dette for alle tilgjengelige utvidelser.

    Batch endre navn på filer ved hjelp av filutforsker

    Filutforskeren i Windows 10 tilbyr en kul funksjon som lar deg gi nytt navn til flere filer. Det er veldig enkelt og tilgjengelig. Den eneste ulempen med denne metoden er at den legger til «(#)» på slutten av hvert filnavn der «#» representerer tall, for eksempel «2021 Summer Vacation (1), 2021 Summer Vacation (2), osv. Du kan bare legg til «(#)» og ikke endre navnet. Derfor bør du endre en av dem til det du liker, og deretter bruke denne prosessen. La oss anta at du vet hvordan du endrer navn på en enkelt fil og kommer i gang med flere filer umiddelbart.

    Gi nytt navn til flere filer samtidig

  • Start med å navigere til mappen der du vil endre navn på flere filer. Hvis du er i denne mappen, er du sikker på at du vil gi nytt navn til alle filene, kan du enten bruke Høyreklikk+Dra-kommandoen for å velge dem alle eller bare bruke Ctrl+A-snarveien for å få dem alle valgt automatisk. Alternativt, hvis du trenger å velge spesifikke filer, holder du nede Ctrl-tasten og klikker på filene du vil velge separat. Hvis det er mange filer på listen, og svært få av dem du ikke vil gi nytt navn, velger du dem alle, holder nede Ctrl-tasten og klikker på filene du vil fjerne markeringen av. På samme måte kan du bruke Shift-tasten til å velge en rekke filer.
  • Når du har valgt hver enkelt fil du vil gi nytt navn på en gang, høyreklikker du på en av de valgte filene og klikker på Gi nytt navn fra menyen som dukker opp.
  • Skriv inn ønsket navn som du vil skal vises på alle filene og trykk Enter. Du vil legge merke til at hver enkelt av filene du har valgt har blitt omdøpt til navnet du har valgt, den eneste avviket mellom dem, er den ekstra nummereringen, for eksempel (01), (02), etc.
  •   Hvordan laste ned Windows 11 beta

    Hvis dette ikke er det du ønsket å gjøre, eller du er misfornøyd med resultatene og ønsker å prøve kommandoprompt-løsningen, trykker du ganske enkelt Ctrl+Z for å angre navneskiftet. Dette vil umiddelbart tilbakestille filene til deres tidligere navn.

    Selv om det er raskt, enkelt og brukervennlig å gi nytt navn til flere filer via filutforskeren, tilbyr det ikke et stort utvalg av alternativer. Hvis du går for mangfold, fortsett og bruk kommandoprompt. Det kan virke altfor komplisert, men det blir enkelt når du først får taket på det.

    Ytterligere vanlige spørsmål

    1. Kan jeg angre Batch Rename hvis jeg ikke liker resultatene?

    Hvis du bruker Filutforsker-metoden, kan du. Kommandoprompt og PowerShell har ikke unu-funksjonalitet. Bare trykk Ctrl+Z før du berører noe annet på tastaturet, og endringene vil bli angret. Noen brukere rapporterer at det er en kort tidsbegrensning, så angre den så raskt som mulig.

    2. Er det noen risiko forbundet med batch-navning?

    I seg selv er ikke batch-navning risikabelt. Hvis du endrer et filnavn eller en utvidelse av en fil som er avgjørende for et programs funksjonalitet, eller for operativsystemet, kan du virkelig rote til ting.

    Batch-døp gir en større risiko enn vanlig omdøp i den forstand at det er flere ting du kan overse.

    3. Anbefaler du noen tredjepartsverktøy for å endre navn på filer?

    Med begrensningene til filutforsker og kompleksiteten til kommandoprompt-filen endret navn, har tredjepartsverktøy og apper utviklet seg som kombinerer det beste fra begge verdener. Den eneste tingen du trenger å vite om disse programmene, er imidlertid at de ikke alltid er spesifikke for nytt navn. Masseomdøpingen introduseres ofte som bare en funksjon.

    Likevel finner du ulike verktøy, som f.eks Bulk Rename Utility, Advanced Renamerog ReNamersom spesialiserer seg på å endre navn på filer.

    Likevel er det et godt utgangspunkt å gi nytt navn til flere filer ved å bruke kommandoprompt. Bruken av kommandoprompt strekker seg langt utover bare å gi nytt navn, så det er alltid ønskelig å kjenne deg rundt det. I tillegg er det i utgangspunktet et springbrett for koding, hvis du er interessert i det.

    Til slutt kommer både filutforsker og kommandoprompt med sine egne ulemper og resultater. Hvis du leter etter en enkel metode for å gi nytt navn uten for mye tilpasning, bruk Filutforsker – det er enklere og raskere. Hvis du trenger avansert bulk omdøping, bør kommandoprompt være ditt gå-til-verktøy, med mindre du vil håndtere tredjepartsapper og -verktøy.

    Forhåpentligvis hjelper denne veiledningen deg med å lære mer om batch-endringer og gir ttols for å bedre organisere filene dine. Å gi nytt navn til filer én etter én er kjedelig og tidkrevende. Bulk renaimg-filer er definitivt en tidsbesparende, spesielt med travelheten i dagens verden.

    Hvis du har spørsmål eller ønsker å legge til emnet for batch-døping, ikke avstå fra å trykke på kommentarfeltet under teksten. Vi hjelper deg mer enn gjerne.