Slik får du fart på Windows 11

Windows 11 kjører raskere enn tidligere Microsoft-operativsystemer. Det betyr imidlertid ikke at datamaskinen din alltid vil utføre oppgaver så raskt som den burde. I livet er det få ting som er mer frustrerende enn å prøve å få arbeidet gjort på en maskin som henger etter.

Heldigvis er det noen tips og triks du kan bruke for å få fart på Windows 11. Her er hva du skal gjøre hvis PC-en bestemmer seg for å teste grensene for tålmodigheten din.

Endre strøminnstillingene

Mange bruker et strømsparingsalternativ som kan bremse PC-en. Denne funksjonen kan endres for å redusere systemets strømforbruk, og dermed løse hastighetsproblemene du opplever. Å endre denne funksjonen til en mer ytelsesorientert strømplan kan gjøre susen.

Slik gjøres det:

  • Åpne kontrollpanelet og trykk på «System og sikkerhet.»
  • Velg «Strømalternativer» og klikk på rullegardinpilen som vises.
  • Trykk på «Vis flere planer», velg deretter «Høy ytelse».
  • Deaktiver oppstartsprogrammer

    En måte å forbedre ytelsen til Windows 11 på er å fjerne de forhåndsinstallerte oppstartsprogrammene. Hvis du gjør det, forhindrer du at disse fullt operative programmene reduserer datamaskinen. Du bør finne programmer du sjelden bruker og avinstallere dem fra PC-en.

    Disse trinnene viser deg hvordan du gjør det:

  • Åpne Oppgavebehandling ved å trykke Ctrl + Shift + Esc samtidig.
  • Klikk på «Oppstart»-fanen i vinduet som åpnes.
  • Rull nedover listen over programmer og høyreklikk på de du vil ha deaktivert.
  • Trykk på «Deaktiver»-knappen.
  • Disse programmene vil ikke lenger startes når du starter datamaskinen.

    Slå av Windows Tips og triks

    Mange som bruker Windows 11 regelmessig blir bombardert med forslag om å få mest mulig ut av systemet. Selv om disse tipsene kan bidra til å forbedre systemet, kan de også påvirke driftshastigheten til enheten din. Å slå av Tips og triks vil hjelpe datamaskinen til å kjøre raskere.

      Hvordan fikse AMD Catalyst Control Center vil ikke åpne i Windows 10
  • Fra Start-menyen klikker du på «Innstillinger».
  • Naviger til «Systemer», og trykk deretter på «Varsler og handlinger.»
  • Rull til «Få tips, triks og forslag mens du bruker Windows» og bytt glidebryteren til AV-posisjon.
  • Hindre at OneDrive synkroniserer

    One Drive er et skybasert lagringsverktøy fra Microsoft som brukes på de fleste datamaskiner som kjører på Windows. Det sikrer at filene i systemet ditt er oppdatert og alltid er synkronisert. Det er også et godt sikkerhetskopieringsverktøy i tilfelle maskinvareskade. OneDrive synkroniserer hele tiden i bakgrunnen, en handling som kan redusere hastigheten på enheten din.

    Følg disse trinnene for å forhindre at dette skjer:

  • Gå til OneDrive og høyreklikk på ikonet.
  • Fra menyen som dukker opp, trykk på «Koble fra systemet.»
  • Det er viktig å merke seg at å hindre OneDrive i å synkronisere med PC-en din betyr at filene dine ikke lenger lagres automatisk i skylagringen.

    Slå av søkeindeksering

    En av de mange funksjonene som Windows 11 har, er indekseringsfunksjonen. Det hjelper deg å finne filer på en rask og effektiv måte. Det kan imidlertid også påvirke PC-ens hastighet. Følg disse trinnene for å slå av indeksering:

  • Gå til søkeboksen på Start-menyen og skriv inn «services.msc.»
  • Naviger til Service-appen som vises, og dobbeltklikk på Windows-søke- eller indekseringstjenesteikonet. Det ser ut som en åpen nettside med en pil som peker mot venstre.
  • Trykk på «Stopp»-knappen.
  • Du må starte enheten på nytt for at endringene skal tre i kraft.

      Slik ser du alle dine lagrede Wi-Fi-passord på Windows 10

    Kjør Diskopprydding

    En rotete harddisk kan påvirke ytelsen til Windows 11. En av de enkleste måtene å løse dette problemet på er å fjerne uønskede filer. Denne prosessen kan oppnås ved å kjøre en systemoppryddingsprosedyre.

  • Åpne «Innstillinger», klikk deretter «Systemer» og deretter «Lagring».
  • Rull til «Storage Sense» og sett bryteren til PÅ-posisjon.
  • Filer som ikke har vært brukt på mer enn en måned og dokumentene i papirkurven din slettes automatisk.

    Windows lar deg også velge hvordan plass skal frigjøres på datamaskinen. Denne innstillingen vil spare deg for bryet med å manuelt slette disse uønskede filene. For å gjøre dette valget, rull til delen «Endre hvordan du frigjør plass» som ligger rett under «Storage Sense». Du kan velge om du vil at oppryddingen skal utføres daglig, ukentlig eller månedlig.

    Sletting av den gamle versjonen av Windows vil også frigjøre plass på enheten din, noe som bidrar til å øke hastigheten på systemet. Alt du trenger å gjøre er å klikke på boksen nederst på lagringsskjermen merket «Slett forrige Windows-versjon.»

    Rydd opp i registeret

    Registeret er en enhetskomponent som vanligvis brukes til å holde styr på alle systemets aktiviteter. Den fungerer også som en viktig informasjonsbank for lagring av alle viktige filer og plasseringer.

    Det er viktig å rydde opp i registeret regelmessig, siden det inneholder innstillingene til de tidligere slettede programmene fra PC-en. Disse programmene kan være borte, men innstillingene deres er fortsatt lagret på enheten din. Den enkleste måten å rense registeret på er ved å laste ned en registerrenser. Men før du gjør det, sørg for at du har sikkerhetskopiert alle filer og innstillinger som du kanskje fortsatt bruker.

    For å sikkerhetskopiere registeret, skriv inn «Regedit.ext» i søkeboksen og trykk «Enter.» Dette vil åpne registerets editor. Høyreklikk på en mappe du vil lagre og trykk på «Eksporter».

      HP bærbar datamaskin kobler ikke til WiFi på Windows 10 (LØST)

    Når dataene dine har blitt sikkerhetskopiert, kan du laste ned og installere en Registry Cleaner som Restoro PC-reparasjonsverktøy. Følg instruksjonene beskrevet i programmet for å rydde opp i registeret. Datamaskinen din skal kjøre mer effektivt når oppryddingen er fullført.

    Deaktiver spesialeffekter

    En metode for å øke hastigheten på Windows 11 er å helt eller delvis deaktivere de ulike spesialeffektene som er lagt til operativsystemet. Disse effektene kan gi en hyggelig brukeropplevelse, men de kan påvirke den generelle ytelsen til PC-en din.

    Slik kan du slå av spesialeffekter i Windows 11:

  • Gå til søkeboksen, skriv inn «sysdm.cpl», og trykk deretter «Enter.»
  • I vinduet «Systemegenskaper» som åpnes, trykk på «Avansert».
  • Rull til delen «Ytelse» og klikk på «Innstillinger».
  • Velg «Juster for best ytelse», og trykk deretter «OK».
  • Windows slår automatisk av spesialeffektene som kan redusere hastigheten på PCen.

    Rådfør deg med ytelsesmonitoren

    Ytelsesovervåkingsverktøyet kan hjelpe deg med å overvåke og forbedre ytelsen til din Windows 11-PC. Den vil gi deg detaljert informasjon om de ulike problemene som påvirker systemet ditt.

    For å få tilgang til rapporten, gå til søkeboksen og skriv inn «Perfmon/rapport», og trykk deretter «Enter.» Se etter problemer med et advarselsikon og følg instruksjonene gitt av ytelsesmonitoren for å rette opp problemet.

    La oss fikse problemet

    Det kan være mange grunner til at Windows 11-applikasjonen din kanskje ikke fungerer så bra som den burde. Å kjenne til noen enkle og effektive rettelser kan hjelpe deg med å bli kvitt disse problemene og forbedre den generelle ytelsen til PC-en din. Med noen få justeringer her og der, kan du igjen bruke datamaskinen uten å kjempe mot trangen til å kaste den ut av vinduet.

    Har du satt fart på en Windows 11 PC? Hvilken metode brukte du? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.