Fiks Windows 10 Bluetooth Mouse Lag

Minimale PC-oppsett uten synlige ledninger er alle raseri akkurat nå. Til dette brukes trådløst tilbehør som Bluetooth-mus og Bluetooth-tastatur. Bluetooth-enheter er enkle å sette opp, varer i flere måneder osv. men den vanlige musen har raskere responstider og de ligger aldri etter. Windows 10 Bluetooth-museforsinkelse kan være irriterende. I denne artikkelen gir vi deg en nyttig guide som vil lære deg hvordan du fikser Bluetooth-mus som henger Windows 10, spesielt logitech trådløs mus som henger Windows 10.

Slik fikser du Windows 10 Bluetooth Mouse Lag

Her er noen årsaker til at en trådløs mus forsinker

  • Avstanden mellom mus og PC er utenfor det angitte området
  • Lavt batterinivå
  • Feil porter brukes
  • Korrupte drivere

Etter å ha forstått årsakene bak Windows 10 Bluetooth-museforsinkelse, la oss gå til metodene som vil fikse dette problemet for deg. Vi starter med noen maskinvaresjekker først.

Metode 1: Bytt batteri

Når en Bluetooth-mus (eller en hvilken som helst Bluetooth-enhet) begynner å oppføre seg dårlig, er det første du må sjekke batteritilstanden og hvor mye lading som er igjen.

  • Hvis du ikke klarer å kontrollere gjenværende lading, prøv å bytte ut batteriene med et annet par og sjekk om problemet vedvarer.
  • Bluetooth-enheter har en tendens til å forsinke når batteriladingen faller under en viss verdi. For å fikse dette, erstatt dem ganske enkelt med et nytt sett med batterier.

Merk: Hvis du ønsker å forlenge levetiden til batteriene, fjern og hold dem til side når de ikke er i bruk.

Metode 2: Bruk raskere USB-port

De fleste moderne systemer har flere forskjellige USB-porter. Du kan bruke guiden vår til å identifisere USB-porten der Bluetooth-mottakeren er koblet til, og deretter koble den til en raskere port.

  • USB 3.1-porter er raskere enn USB 3.0-porter, som igjen er raskere enn USB 2.0-porter.

  • Hvis mottakeren allerede er koblet til 3.1-porten, prøv å koble til USB-C- eller Thunderbolt 3-porten og sjekk om det løser problemet med Windows 10 Bluetooth-museforsinkelse.

Metode 3: Endre DPI-innstillinger

Hvis Bluetooth-musen din støtter variabel DPI, må du kontrollere at DPI-verdien er riktig stilt inn. DPI står for Dots Per Inch og er et mål på musens følsomhet. En høyere DPI-innstilling vil resultere i en sensitiv mus, mens en lavere DPI-innstilling kan gi inntrykk av etterslep når musepekeren beveger seg sakte. Her er hvordan du kan endre det –

1. Trykk på Windows + I-tastene samtidig for å starte Innstillinger.

2. Klikk på Enheter-flisen.

3. Klikk på Mus i venstre rute. Deretter klikker du på Flere musealternativer.

4. Gå til fanen Pekeralternativ i vinduet Museegenskaper.

5. Under Motion, flytt glidebryteren til høyre side mot Fast for å øke DPI på musen.

6. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringene.

Vanligvis er det en ekstra DPI-knapp i den trådløse musen for å justere musens følsomhet. Noen har en dedikert applikasjon for det. Finn det tilgjengelige alternativet som passer deg og prøv å endre DPI.

Metode 4: Deaktiver Pointer Shadow

Mange brukere har foreslått at deaktivering av Pointer Shadow-funksjonen hjalp dem med å eliminere museforsinkelse. Når funksjonen er aktivert, vises en svak mørk skygge under musepekeren som hjelper til med å finne den på lys bakgrunn. Du kan deaktivere den ved å følge trinnene nedenfor.

1. Naviger til Innstillinger > Enheter > Mus > Ekstra musealternativer som vist i metode 3.

2. Gå til fanen Pekere i vinduet Egenskaper for mus.

3. Fjern merket for Aktiver pekerskygge og klikk på Bruk.

4. Gå deretter til fanen Pekeralternativer, fjern merket for Vis pekerstier.

5. Klikk på Bruk > OK for å lagre endringene.

Merk: Hvis du fortsatt står overfor problemet, prøv å deaktivere funksjonen Scroll Inactive Windows, gå til museinnstillinger som vist i trinn 3 ovenfor, og slå Av for å rulle inaktive vinduer når jeg holder musepekeren over dem.

Metode 5: Oppdater enhetsdrivere

Med maskinvare- og tilkoblingsproblemer ute av veien, er det på tide å se på programvaresiden av ting hvis du fortsetter å oppleve museforsinkelse. Mens Windows 10 automatisk oppdaterer enhetsdrivere, kan kompatibilitetsproblemer fortsatt komme. Korrupte musedrivere kan forårsake Windows 10 Bluetooth-museforsinkelse. Du kan fikse det ved å oppdatere musedrivere som vist nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn enhetsbehandling og klikk på Åpne.

2. Dobbeltklikk på etiketten Mus og andre pekeenheter for å utvide den.

3. Høyreklikk på Bluetooth-musen og velg Egenskaper.

4. Gå til fanen Driver og klikk på Oppdater driver.

5. I det følgende popup-vinduet velger du Søk automatisk etter drivere. Windows vil søke og installere alle oppdaterte driverfiler automatisk.

Merk: Du kan også laste ned de nyeste driverfilene fra produsentens nettsted og installere dem manuelt ved å velge Bla gjennom datamaskinen etter drivere og åpne dem.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve å avinstallere musedrivere helt. For å avinstallere, høyreklikk på Bluetooth-musen som vist i trinn 3 ovenfor og velg Avinstaller enhet.

Bekreft handlingen og start PC-en på nytt. Windows vil automatisk installere de nødvendige musedriverne.

Metode 6: Deaktiver USB-strømsparing

Noen ganger kan Windows deaktivere USB-porter for å spare strøm når de ikke er i bruk. Hvis musen forblir ideell en stund, kan Windows deaktivere porten som mottakeren er koblet til. Den blir automatisk aktivert igjen med en liten bevegelse av musen, men du vil møte etterslep. Følg trinnene nedenfor for å forhindre at Windows deaktiverer USB-porter.

1. Følg trinn 1 til 3 fra metode 5.

2. Gå til kategorien Strømstyring og fjern merket i boksen merket Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm.

3. Klikk på OK.

Metode 7: Deaktiver WiFi Bluetooth-samarbeid

Wi-Fi Bluetooth-samarbeidsfunksjon forhindrer overføringer av Wi-Fi-adapter og Bluetooth-adapter fra å forstyrre hverandre. Det kan forstyrre overføringer fra begge adaptere og kan forårsake Windows 10 Bluetooth-museforsinkelse. Du kan deaktivere denne funksjonen ved å følge trinnene nedenfor.

1. Skriv inn Kontrollpanel i søkefeltet i Windows og klikk på Åpne.

2. Klikk på alternativet Nettverks- og delingssenter. Hvis du ikke finner, klikk på Vis etter > Store ikoner.

3. Klikk på Wi-Fi-tilkoblingen for å åpne Wi-Fi-statusvinduet.

4. Under aktivitetsdelen klikker du på knappen Egenskaper.

5. Under Nettverk klikker du på Konfigurer…

6. Gå til kategorien Avansert i neste vindu og velg Bluetooth-samarbeid.

7. Velg Deaktivert ved å åpne rullegardinlisten med verdi.

8. Klikk OK for å lagre endringene.

Metode 8: Installer lyddrivere på nytt

Noen ganger kan enhetsdrivere forstyrre hverandre og føre til feil som Bluetooth-mus som forsinker Windows 10. Drivere som Realtek HD, Realtek AC97 og NVIDIA HD kan forstyrre funksjonaliteten til Bluetooth-drivere. Avinstallering av disse lyddriverne kan løse problemet, og du kan gjøre det ved å følge trinnene nedenfor.

1. Åpne Enhetsbehandling fra søkefeltet i Windows.

2. Dobbeltklikk på alternativet Lyd-, video- og spillkontrollere for å utvide det.

3. Høyreklikk på Realtek High Defintion Audio eller NVIDIA High Definition Audio, avhengig av hvilken lyddriver du har. Velg Avinstaller enhet.

4. I det følgende popup-vinduet, merk av i boksen merket Slett driverprogramvaren for denne enheten og klikk på Avinstaller-knappen for å bekrefte.

5. Start PC-en på nytt etter at du har avinstallert driveren.

6. Last ned lyddriveren fra offesiell nettside.

Selv om du fortsetter å oppleve etterslep, er det mulig at Bluetooth-musen din har pådratt seg noe skade og må skiftes ut. For å hjelpe deg med å velge en ny mus, her er en liste over 10 beste mus under 500 Rs. i India.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du var i stand til å fikse Windows 10 Bluetooth-museforsinkelsesproblem og Logitech trådløs mus som lagde Windows 10. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Hvis du har spørsmål eller forslag, send dem gjerne i kommentarfeltet.

  Slik tilbakestiller du nettverksinnstillinger på Windows 10