Slik aktiverer du foreldrekontroll på iPad

iPads er fenomenale enheter for yngre brukere. Uansett aldersgruppe er det noe for enhver smak. Fra utdanning til underholdning, nettbrett har blitt et populært produkt for barn over hele verden. Men, som alle enheter med internettilgang, er det ulemper ved å la et barn eller en ung person få fri herredømme over internett.

Hvis du lurte på hvordan du aktiverer foreldrekontroll på iPad, er du på rett sted. Les videre og finn ut hvordan du gjør det, sammen med noen nyttige tips og triks. Foreldrekontroll kan bidra til å holde barna unna upassende innhold og blokkere kjøp i apper.

Hva du kan kontrollere

Apple er et foreldrevennlig selskap som tilbyr flere innholdsadministrasjonsfunksjoner og gjør det enkelt å kontrollere hva barnet ditt kan gjøre på iPaden direkte fra iPhone. Før vi viser deg hvordan du aktiverer foreldrekontrollen, la oss først vise deg hva du kan kontrollere:

  • Innholds- og personvernbegrensninger – Du kan bruke skjermtid til å begrense andre brukeres mulighet til å endre innstillinger (dvs. foreldrekontrollinnstillinger) og angi skjermtidsgrenser.
  • Kjøp – Hvis du ikke vil at en annen bruker skal foreta kjøp, kan du begrense iTunes- og App Store-kjøp.
  • Eksplisitt innhold – Angi alderstilpassede rangeringer for apper, nettsteder osv.
  • Nettsteder og Siri – Du kan begrense tilgangen til bestemte nettsteder og til og med Siri-assistenten.
  • Spillsenter – Fra flerspillerspill til private meldinger, du kan begrense de fleste aspekter av barnets spillopplevelse.

Du kan også aktivere innstillinger for å forhindre endringer i ting som kjørefokus, høye lyder, endringer i mobildata og mer.

  Hvordan legge til musikk til Kodi

Nå som du vet hva du kan kontrollere på barnets iPad, la oss vise deg hvordan du gjør det.

Aktivering av iPad-foreldrekontroll på iPadOS 12 og nyere

Apple vet hvor viktig foreldrekontroll er; dermed har de tilpasset dem grundig for å hjelpe foreldrene. Vi har faktisk mye kontroll over barnas iPad-aktiviteter takket være Apples skjermtid og innholdsbegrensninger. For de av dere med oppdaterte iPad-er, la oss dykke inn.

Foreldrekontroll på iPad-en er under fanen Skjermtid. Slik kan du aktivere dem:

  • Åpne Innstillinger-appen fra startskjermen. Velg Skjermtid.
  • Trykk på Dette er mitt barns iPad.
  • Trykk på Fortsett på oppsummeringsvinduet for å gå videre.
  • Trykk på Fortsett igjen.
  • Benytt anledningen til å angi brukernes nedetid eller trykk på Ikke nå.
  • Sett opp appgrenser eller trykk på Ikke nå.
  • Skriv inn en firesifret kode som du ikke vil glemme, men som brukeren ikke vet. Du må skrive inn denne koden for å omgå sikkerhetsfunksjoner og endre innstillinger.
  • Du kan angi et passord med Bruk skjermtidskode. Skriv inn et firesifret passord og bekreft det. Vi anbefaler sterkt å aktivere dette alternativet for ekstra kontroll, selv om det er unødvendig.

    Velg deretter Innhold og personvernbegrensninger. Legg også merke til noen av de andre alternativene på dette skjermbildet. Vi vil vurdere dem om et øyeblikk.

    Når du blir bedt om det, skriv inn passordet du opprettet akkurat nå. Aktiver innholds- og personvernrestriksjoner ved å trykke på glidebryteren. Den blir blå når den er på; ellers er den grå.

    Det er slik du aktiverer grunnleggende foreldrekontroll på iPad. Du må imidlertid tilpasse dem. Mens du er på samme side (innholds- og personvernbegrensninger), kan du tilpasse foreldrekontrollen.

    Trykk på «Begrensninger for innhold og personvern» for å gå til tilpasningssiden. Herfra kan du blokkere eksplisitt innhold, apper og til og med søkemotorfunksjoner. Det siste virker kanskje ikke som en stor sak, men hvis du blokkerte YouTube-appen, kan barnet ditt enkelt hente det opp med et raskt søk.

      Hvordan gjøre en lineær kalibreringskurve i Excel

    Innhold og personvernrestriksjoner – Oversikt

    Det er tre hovedalternativer for foreldrekontroll på siden Innhold og personvernbegrensninger.

    iTunes- og App Store-kjøp blokkerer alle som ikke kjenner passordet fra å foreta kjøp, slette eller installere apper på iPad.

    Tillatte apper – dette alternativet er også lett å forstå. Du kan begrense visse apper fra å vises på startskjermen til iPad som om de ikke eksisterte.

    Innholdsbegrensninger – dette alternativet er ganske pent. Den lar deg blokkere bestemt innhold fra iPad. Du kan blokkere eksplisitte nettsteder, R-klassifiserte filmer, musikk osv.

    Personvernseksjonen rett nedenfor har mange andre flotte tilpasningsalternativer. Du kan deaktivere bruken av Bluetooth, mikrofon, bilder, posisjonsdeling osv.

    Under Personvern-fanen finner du Tillat endringer-fanen. Her kan du forhindre at barnet ditt får tilgang til innstillingene, endre Apple-legitimasjonen og, viktigst av alt, endre passordet.

    Familiedeling

    Et annet nyttig verktøy for å overvåke og kontrollere barnets iPad-aktivitet er Family Sharing-funksjonen. Alt du trenger å gjøre er å legge til deres Apple-ID til din i innstillingene under telefonen din ved å bruke koblingen «Familiedeling».

    Når du er ferdig, kan du slå på «Be om å kjøpe», «Deling av kjøp» og «Skjermtid». Be om å kjøpe hindrer ikke bare barnet ditt i å kjøpe apper, men det betyr også at du får et varsel før de laster ned gratis apper.

    Aktiverer iPad-foreldrekontroll på iOS11 og under

    Aktivering av foreldrekontroll på iPads med iOS11 eller eldre operativsystemer er litt annerledes. I stedet for Skjermtid-menyen, må du bruke Restriksjoner-menyen.

    Følg trinnene for å aktivere foreldrekontroll på eldre iPader:

      Hvordan fikse Minecraft LAN-spill som ikke vises
  • Gå til Innstillinger, etterfulgt av Generelt, og til slutt, Begrensninger.
  • Velg Velg Aktiver begrensninger og bekreft med det firesifrede passordet.
  • Alle foreldrekontrollene er samlet på siden Begrensninger. Flytt glidebryteren på hvert alternativ for å aktivere eller deaktivere det.
  • Her inkluderer de viktigste alternativene for foreldrekontroll kjøp i apper, personverninnstillinger, innholdsbegrensninger og appblokkering. Vurder nøye alle disse alternativene og hvilke vil du aktivere.

    Det er ingen rett eller gal måte om dette. Du kan velge alle foreldrekontrollene som du mener passer for barnet ditt eller til og med et eldre familiemedlem.

    ofte stilte spørsmål

    Her er svarene på flere av spørsmålene dine om Apples foreldrekontroll.

    Ved hvilken alder kan jeg opprette en iCloud-konto?

    Mens du må være 13 år for å opprette din egen iCloud-konto, kan en forelder opprette en konto for et barn i alle aldre. Denne kontoen er knyttet til din, og du kan kontrollere nesten all aktiviteten til barnet på alle Apple-produkter som bruker den mindreåriges iCloud-konto.

    Er skjermtid tilgjengelig på alle Apple-enheter?

    De fleste av Apple-enhetene vi bruker i dag er kompatible med skjermtid. Men du vil ikke se alternativet på iOS 11 eller eldre. Selskapet introduserte funksjonen i 2018 med lanseringen av iOS 12.

    Hvis du ikke ser alternativet Skjermtid, oppdater enheten til iOS 12 eller nyere.

    Administrere foreldrekontroll

    Basert på erfaring er ikke foreldrekontroll noe du angir og glemmer. Dagens yngste generasjon er mye mer målbevisst og teknisk kunnskapsrik når det kommer til å omgå kontrollene du har satt på plass. Foreldrekontroll over hele linja er ikke skuddsikker. Det er en god idé å gjøre en periodisk sjekk for å sikre at foreldrekontrollen fortsatt er intakt hvis du har et spesielt bestemt barn. Hvis vi skal være ærlige, er det tonnevis av TikTok-videoer alene som venter på å vise barnet ditt hvordan man omgår kontroller (og mange flere på YouTube).

    Bruker du foreldrekontroll på enhetene dine? I så fall, hvilke lar du være på, og hvilke deaktiverer du? Snakk gjerne om opplevelsen din med iPadens Foreldrekontroll-app i kommentarfeltet nedenfor.