Slik løser du feilen «angre endringer gjort på datamaskinen din» i Windows 11

Windows 11 er ærlig talt et flott operativsystem, og Rectify 11 (Redesignet Windows 11) er enda bedre med sitt konsekvente brukergrensesnitt og oppgraderte funksjoner. På samme måte som Windows 10 er imidlertid oppdateringsproblemene i Windows 11 ganske irriterende. En gang i blant vil Windows 11 vise feilmeldingen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» mens du bruker en oppdatering. Og uansett hvor mange ganger du prøver en ny nedlasting, kan den bare ikke installere oppdateringen. For å hjelpe deg ut av denne situasjonen har vi listet opp 10 måter å fikse feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen» i Windows 11 i denne veiledningen. Hvis du sitter fast på denne skjermen eller står overfor feil som 0x800f0922 eller 0x800f0988 på din Windows 11 PC, har vi den perfekte løsningen. Så uten venting, la oss dykke inn.

Reparer «Angre endringer gjort på datamaskinen»-feilen i Windows 11 (2022)

I denne opplæringen har vi nevnt 10 forskjellige måter å fikse feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» på Windows 11. Hvis du sitter fast på oppdateringsskjermen eller ikke kan bruke en ny oppdatering, vil metodene nedenfor hjelpe deg med å løse problemet problem. Du kan utvide tabellen nedenfor og flytte til en hvilken som helst seksjon.

1. Står du fast ved «Angre endringer gjort på datamaskinen»? Fiks her

Ikke bekymre deg hvis Windows 11-PC-en din sitter fast ved feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» i timevis. Du kan fikse problemet fra gjenopprettingsmenyen. Her er hva du må gjøre:

1. Hvis datamaskinen din sitter fast ved feilmeldingen «Angre endringer som er gjort på datamaskinen», foreslår jeg først at du venter i noen timer. Hvis det ikke er noen fremgang selv etter 2-3 timer, trykk og hold inne av/på-tasten og slå av PC-en.

2. Trykk nå på av/på-tasten én gang og trykk på «F8»-tasten. Det vil åpne gjenopprettingsskjermen. Hvis det ikke skjer, prøv å trykke «Shift + F8» samtidig. På andre datamaskiner kan det å trykke på «Esc» eller «F11»-tasten utløse gjenopprettingsmenyen.

3. Når du er på gjenopprettingsskjermen, klikker du på «Feilsøking».

4. Klikk deretter på Avanserte alternativer og velg “Oppstartsreparasjon“. Nå vil din Windows 11 PC starte på nytt og diagnostisere PCen. Etter det skal PC-en starte opp fint.

5. Hvis trinnet ovenfor ikke fungerte, klikker du på «Avinstaller oppdateringer» under «Avanserte alternativer» på gjenopprettingsskjermen.

7. Etter det klikker du på «Avinstaller siste kvalitetsoppdatering». Det er det. Start nå Windows 11-PC-en på nytt, og feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» bør elimineres.

  Windows Hidden Steps-opptaker gjør skjermhandling til trinnvise instruksjoner

2. Får feil 0x800f0922 eller 0x800f0988 under oppdatering av Windows 11

Hvis du får feilmeldingen «Angre endringer gjort på datamaskinen din», etterfulgt av enten 0x800f0922 eller 0x800f0988 feil, kan du fikse det med en enkel tjenesteendring. Her er trinnene du må følge.

1. Når du har logget på PC-en, trykker du på Windows 11-snarveien «Windows + R» og åpner services.msc. Trykk deretter Enter for å åpne vinduet Windows Services.

2. Her, se etter «App Readiness» og åpne den. Endre nå oppstartstypen til «Automatisk» og start tjenesten. Til slutt klikker du på «OK».

3. Fortsett nå og oppdater Windows 11-PCen. Du skal ikke lenger se feilmeldingene «Angre endringer gjort på datamaskinen din» eller «0x800f0922».

4. I tilfelle du spesifikt får feilen «0x800f0988», bør du prøve å kjøre kommandoen i neste trinn. Trykk på Windows-tasten én gang og søk etter «cmd». Klikk nå på «Kjør som administrator» i høyre rute.

5. Etter det, utfør kommandoen nedenfor. Det vil rydde opp i WinSxS-mappen. Når det er gjort, oppdater Windows 11-PC-en din, og det skal fungere fint denne gangen.

dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup

3. Rett opp feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» med ledeteksten

I tilfelle Windows 11-PCen din fortsatt ikke oppdaterer til den siste versjonen og viser feilmeldingen «Angre endringer gjort på datamaskinen din», prøv disse smarte ledetekstkommandoene.

1. Trykk på Windows-tasten én gang og søk etter «cmd». Klikk nå på «Kjør som administrator».

2. Kjør kommandoene nedenfor én etter én. Dette vil stoppe alle viktige Windows Update-tjenester.

net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver

3. Etter det, utfør kommandoene nedenfor for å gi nytt navn til oppdateringsmappene.

Ren C:WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
Ren C:WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old

4. Kjør til slutt disse kommandoene for å starte tjenestene på nytt. Etter det, fortsett og oppdater Windows 11. Sjansen er stor for at du ikke får noen feil denne gangen.

net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

4. Kjør feilsøking for Windows Update

Så langt, hvis ingen av metodene ovenfor har fungert for deg, kan du prøve å kjøre den offisielle feilsøkingen for Windows Update. Det har tilsynelatende fikset mange oppdateringsrelaterte feil tidligere for meg. Her er trinnene du må følge.

1. Trykk på Windows-tasten én gang og søk etter «Feilsøking». Nå, åpne den.

2. Klikk deretter på «Andre feilsøkere».

3. Klikk her på «Kjør» ved siden av Windows Update.

4. Følg nå instruksjonene på skjermen og la den fullføre prosessen. Etter det, start PCen på nytt og prøv å oppdatere Windows 11 PC. Denne gangen skal du ikke støte på noen feil.

5. Oppgrader fra Windows 10 til Windows 11 med installasjonsassistent

Hvis du bruker Windows 10 og alltid får feilmeldingen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» mens du oppgraderer til Windows 11, kan du følge trinnene nedenfor for å unngå denne feilen. Med Windows 11 Installation Assistant kan du sømløst oppgradere PC-en fra Windows 10 til Windows 11 uten feil.

  Må jeg deaktivere antivirusprogramvare før jeg installerer Windows 11

1. Fortsett og last ned Windows 11 Installation Assistant herfra.

2. Etter det, kjør den og følg instruksjonene på skjermen.

3. La den nå laste ned den siste versjonen av Windows 11. Start deretter datamaskinen på nytt, og du vil bli oppgradert til den nyeste versjonen av Windows 11. Du kan lese om alle de kule nye Windows 11-funksjonene du vil kunne bruk her.

6. Bruk Windows 11 Update manuelt

For mindre kumulative oppdateringer kan du omgå feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» på Windows 11 ved å laste ned og bruke oppdateringen manuelt. Her er hvordan du gjør det.

1. Trykk først «Windows + I» for å åpne Innstillinger-appen. Gå nå til «Windows Update» fra venstre sidefelt. Her noterer du oppdateringspakken som starter med «KB».

2. Åpne nå catalog.update.microsoft.com og skriv inn oppdateringspakken som du nettopp noterte ovenfor, i søkefeltet. Trykk deretter Enter.

3. Den vil vise deg alle oppdateringene som er tilgjengelige for den aktuelle oppdateringspakken. Nå, basert på systemet ditt, enten det er x64- eller ARM-basert, last ned den nødvendige oppdateringen. For et flertall av brukerne vil det være x64.

4. Etter at du har lastet ned oppdateringen, dobbeltklikker du på den og installerer oppdateringen. Når det er gjort, start datamaskinen på nytt, og du vil ha Windows 11-PC-en oppdatert til den nyeste oppdateringen. Det er lett, ikke sant?

7. Undersøk Windows 11 Update Error med Event Viewer

Noen ganger viser ikke Windows 11 noen feilkode og sender bare feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen». Det hindrer oss i å vite den eksakte årsaken bak feilen og hindrer oss i å løse problemet. For å bekjempe dette skal vi bruke den innebygde Event Viewer som fører en logg over alle operasjonene som går i bakgrunnen. Derfra kan vi finne årsaken bak feilen på din Windows 11 PC. Her er hvordan du gjør det.

1. Trykk på Windows-tasten én gang og søk etter «Event Viewer». Nå, åpne den.

2. Her, naviger til Windows Logger -> Oppsett.

3. Under “Oppsett” finner du alle oppdateringsloggene. Fortsett å gå gjennom alle loggene og prøv å finne feilkoden nederst i ruten. For eksempel, her er min – 0x800f0922.

4. Dette vil hjelpe deg med å finne ut av problemet. Nå, gå videre og søk etter feilkoden på internett og finn en passende løsning.

5. Du kan forresten også laste ned SetupDiag (klikk her) for å finne ut årsaken bak den mislykkede oppdateringen. Bare kjør EXE-filen, og loggen (logs.zip) vil bli generert under samme mappe.

8. Kjør DISM-, SFC- og CHKDSK-kommandoer

I tilfelle du fortsatt står overfor feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen din», kan du kjøre DISM- og SFC-kommandoene for å fikse oppdateringsproblemer på din Windows 11-datamaskin. Bare følg trinnene nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten én gang og søk etter «cmd». Klikk nå på «Kjør som administrator».

2. I CMD-vinduet, kjør DISM-kommandoen nedenfor for å fikse eventuelle bildekorrupsjonsproblemer.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

3. Etter det, kjør SFC-kommandoen for å sjekke filens integritet.

SFC /scannow

4. Kjør til slutt CHKDSK-kommandoen for å fikse eventuelle dårlige sektorer på harddisken. Skriv «Y» når du blir bedt om det, og trykk Enter. Start datamaskinen på nytt, og harddisken vil bli sjekket for mulige feil under oppstart.

chkdsk /f

9. Oppdater Windows 11-drivere

Mange har rapportert at på grunn av utdaterte drivere, er Windows 11 noen ganger ikke i stand til å bruke oppdateringen. Hvis det er tilfelle, fortsett og oppdater alle driverne dine til den nyeste versjonen av Windows 11. Vi har allerede en veiledning for hvordan du oppdaterer drivere på Windows 11. Vi vil imidlertid kort demonstrere trinnene her.

  Hvordan laste ned .NET Framework 3.5 på Windows 10

1. Bruk først «Windows + X»-snarveien for å åpne Hurtigkoblinger-menyen. Her velger du «Enhetsbehandling».

2. I Enhetsbehandling-vinduet velger du driveren du vil oppdatere. For å oppdatere grafikkdriveren, utvider du for eksempel Skjermadapter-menyen og høyreklikker på en av oppføringene. Her er en av oppføringene den integrerte GPUen, mens den andre er en diskret GPU fra AMD (hvis datamaskinen din inkluderer en). Klikk deretter på «Oppdater driver».

3. I popup-vinduet som vises nå, klikker du på «Søk automatisk etter drivere», og Windows 11 vil se etter den spesifikke driveren fra Microsofts store katalog med drivere på nettet.

4. Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, installerer den den nyeste driveren og ber deg starte PC-en på nytt. Hvis ikke, vil den fortelle deg at den beste driveren allerede er installert på din Windows 11 PC. Gjenta denne prosessen for alle maskinvareenhetene som er koblet til PC-en. Etter det, prøv å oppdatere Windows 11-datamaskinen.

10. Start opp i sikkermodus

Til slutt, hvis ingenting fungerer og du sitter fast i en oppstartssløyfe med feilen «Angre endringer gjort på datamaskinen din» på skjermen, start opp i sikker modus og rulle tilbake oppdateringene. Bare følg guiden vår for hvordan du starter Windows 11 i sikker modus og gjør endringer fra det isolerte miljøet. Her er trinnene du må følge.

1. Hvis du sitter fast på skjermbildet «Angre endringer gjort på datamaskinen din», slår du av PC-en. Slå på PC-en og slå den av igjen. Gjør dette 3-4 ganger, og PC-en din utløses for å åpne gjenopprettingsmenyen.

2. Når du er her, naviger til Feilsøking -> Avanserte alternativer.

3. Gå deretter til siden «Oppstartsinnstillinger» og klikk på «Start på nytt»-knappen.

4. Nå trykker du på «4» eller «F4» på tastaturet, og du blir tatt til sikker modus umiddelbart.

5. I løpet av noen få sekunder starter du opp til Windows 11 sikkermodus.

6. Trykk nå på Windows-tasten én gang og søk etter «Kontrollpanel». Åpne den.

7. Her går du til Programmer -> Se installerte oppdateringer.

8. Til slutt klikker du på den nyeste Windows 11-oppdateringen og «Avinstaller» den med en gang. Når det er gjort, start datamaskinen på nytt, og du bør starte opp igjen i Windows 11 uten feil.

Løs Windows 11-oppdateringsproblemer med en gang

Så dette er de 10 måtene du kan løse Windows 11-oppdateringsproblemer. Hvis ingen av metodene fungerte for deg, vil jeg sterkt anbefale deg å sjekke loggen med den innebygde Event Viewer. Det kan skinne litt lys på det underliggende problemet som kan forårsake oppdateringsproblemet på din Windows 11-datamaskin. Uansett, det er alt fra oss. I tilfelle du har glemt Windows 11-passordet ditt og ønsker å tilbakestille det, følg veiledningen vår som er koblet til her. Og for å fikse Microsoft Store-problemer på Windows 11, gå over til den koblede guiden. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.