Test nye Netflix-funksjoner: Bli beta-tester nå!

Netflix er kanskje ikke kjent for å lansere nye funksjoner like ofte som for eksempel Google Maps, men selskapet introduserer likevel jevnlig oppdateringer og nye muligheter (husker du Netflix-spill?). For de som liker å prøve ut ny funksjonalitet før den blir tilgjengelig for alle, er det en mulighet til å delta i Netflix sitt «Testdeltakelse»-program. Her forklarer vi hvordan du kan få tilgang til eksperimentelle funksjoner.

Alt du bør vite om eksperimentelle Netflix-funksjoner

Før en ny funksjon, som for eksempel «Spill noe»-knappen, lanseres bredt, ruller Netflix den ut til et begrenset antall betatestere. I tillegg brukes eksperimentering for å optimalisere knappeplasseringer, brukergrensesnitt, UX-design, presentasjon og mer. La oss se på hvordan du kan aktivere «Testdeltakelse» for å prøve disse spennende nyvinningene før alle andre.

Hva er testdeltakelse på Netflix?

Gjennom «Testdeltakelse»-alternativet kan du samtykke til å bli en del av Netflix» betatestgruppe. Mange apper, som WhatsApp, Instagram og Twitter, tilbyr brukerne muligheten til å registrere seg for betatesting for å kunne gjøre de siste justeringene før en oppdatering lanseres. Når det gjelder Netflix, ser en gjennomsnittlig bruker sjelden UI/UX-endringer eller nye funksjoner før selskapet har rullet ut en oppdatering globalt.

Ved å registrere deg for testdeltakelse, gir du Netflix tillatelse til å sende deg disse oppdateringene før den globale lanseringen. Dette hjelper Netflix med å vurdere om brukerne har nytte av endringene. Ofte dreier det seg om mindre justeringer, som for eksempel plasseringen av en film- eller serietittel, for å se om dette øker klikkfrekvensen.

Dersom en funksjon viser seg å være fordelaktig for selskapet, vil den som regel bli inkludert i den generelle oppdateringen. Hvis ikke, blir funksjonen avvist og vil aldri se dagens lys. Det betyr at du, ved å velge testdeltakelse, kan være blant de få som får oppleve en ny funksjon tidlig. Alternativt kan du se hvilke ideer som ikke fungerte i Netflix» eksperimenter.

Det er også viktig å merke seg at testfunksjoner rulles ut tilfeldig til brukere. Derfor er det ikke sikkert at du vil se alle nye funksjoner. Først ser vi på hvordan du aktiverer testdeltakelse. Deretter skal vi diskutere noen eksempler og se hvordan Netflix bruker testene effektivt.

Slik aktiverer du testdeltakelse på Netflix

For å få tilgang til de nyeste funksjonene på Netflix, må du velge å motta tester og forhåndsvisninger. Vanligvis er dette alternativet aktivert automatisk når du oppretter en ny konto. Det er likevel en mulighet for at du kan ha valgt det bort, enten selv eller av noen som bruker kontoen din. Her er trinnene for å aktivere testdeltakelse:

  • Åpne og logg deg på Netflix-nettstedet i nettleseren.
  • Hold musepekeren over profilbildet ditt og velg «Konto».

  • Rull ned til bunnen av siden og velg «Testdeltakelse» under «Innstillinger»-delen.

  • Aktiver knappen til høyre og velg «Ferdig» for å fullføre prosessen.

Ved å slå dette på, blir du kvalifisert for fremtidige testopplevelser. Denne innstillingen gjelder likevel ikke for sikkerhetstester, anti-svindel eller håndhevelse. Du vil fortsatt se potensielle endringer før en vanlig seer og hjelpe Netflix med å forbedre seg.

Hvordan Netflix-eksperimentene fungerer og hvorfor de gjør det

Netflix er drevet av ideen om å sette brukervalg og kontroll i sentrum av underholdningsopplevelsen. Netflix sitt brukergrensesnitt har for eksempel gjennomgått store endringer det siste tiåret. Tidligere, rundt 2010, hadde det et statisk brukergrensesnitt med begrensede navigasjonsmuligheter – et design som var inspirert av DVD-utleiebutikkhyller. Eksperimentering har imidlertid hjulpet Netflix med å skape et videofokusert grensesnitt som har ført til høyere klikkfrekvens og et økende antall seere. Det samme gjelder utallige andre oppdateringer som knappeplasseringer, filmplakater, handlingsoppfordrende tekst, strømmekvalitet, dataplaner og alt annet knyttet til Netflix sin strømmeplattform.

Ifølge Netflix sin egen teknologi blogg, er det lett å ta avgjørelser, men det vanskelige er å ta de rette avgjørelsene. Derfor, i stedet for å la ledere ta alle beslutninger, ansette et ekspertteam, ha interne gruppedebatter eller kopiere konkurrentene, stoler Netflix på data. De bruker A/B-testing for å finne ut hvilken tilnærming som er best. Her er et eksempel:

La oss si at noen fortalte Netflix-teamet at en opp-ned tittelplakat gir bedre resultater. Netflix vil da teste det. Teamet tar et tilfeldig utvalg av brukere og deler dem inn i to grupper. Den ene gruppen ser det vanlige brukergrensesnittet, mens den andre gruppen ser den opp-ned-plakaten. Deretter samler Netflix inn atferdsdata fra gjentatte tester og analyserer dem for å ta en endelig beslutning. Hvis brukerne samhandler positivt med det nye designet, beholdes det. Hvis ikke, vet Netflix hva som ikke fungerte, og kan bruke det til å forbedre plattformen.

Netflix teknologiblogg

Eksperimenteringen lar alle medlemmene «stemme» gjennom sin egen atferd, noe som gjør Netflix-opplevelsen mer behagelig for alle. Netflix kjører alle disse testene med interne team før de lanseres til brukere. De som deltar i testprogrammet får et grundig filtrert eksperiment som ofte fører til bedre utvikling av plattformen – for eksempel «Hopp over intro»- og «Neste episode»-knappene.

Populære Netflix-testfunksjoner

Så langt har vi lært hvordan Netflix eksperimenterer med nye ideer og tester dem før de blir funksjoner. Dette reduserer sjansen for å mislykkes betydelig. La oss nå se på noen eksempler som Netflix testet gjentatte ganger, og noen som gikk gjennom eksperimentene og viste seg å være verdifulle funksjoner.

  • Netflix endrer jevnlig størrelsen på fliser på hjemmesiden for å se hva brukerne foretrekker.
  • De endrer teksten på handlingsoppfordrings-knappen på hjemmesiden for å se hva som genererer flere klikk.
  • Selskapet har nylig gjennomført en test for folk som ønsker å dele Netflix-kontodetaljer med venner. Hvis dette blir vellykket, kan det bli mulig å dele Netflix-kontoen din med andre, noe selskapet har forsøkt å forby i mange år.
  • «Rask latter» er en Tik-Tok-lignende kort videostrøm som Netflix for tiden tester på smarttelefoner. Hvis den viser seg å være vellykket, kan den bli lansert for andre enheter også.
  • «Hopp over intro»- og «Neste episode»-knappene var en del av et eksperiment som ble rullet ut som en global funksjon. Det er en av de mest populære funksjonene for de som liker å se favorittseriene sine.

De eksklusive funksjonene, som «Shuffle-play»-knappen eller «Neste episode»-knappen, ble introdusert for de begrensede deltakerne i testen. Men selv om du ikke har valgt testdeltakelsesprogrammet, er du fortsatt en del av mindre A/B-tester. Et eksempel er handlingsoppfordrende tekst. Alle som åpner Netflix-hjemmesiden kan se en annen tekst på knappen, som vist på bildet nedenfor. Det samme gjelder filmplakater som er designet med tanke på hvilken type miniatyrbilder folk ofte klikker på.

Netflix teknologiblogg

Ofte stilte spørsmål

Hvor mange eksperimenter kjører Netflix?

Netflix kan kjøre hundrevis av eksperimenter samtidig. De fleste av dem utføres med ansatte, men noen, som tittelkortstørrelse, tittelplassering, filmplakater og mer, testes kontinuerlig på brukere over hele verden.

Hvordan bruker Netflix A/B-testing?

Ifølge Netflix sin blogg, utarbeider teamet en hypotese og lager et eksperiment rundt den. Deretter testes den originale versjonen av plattformen opp mot en litt oppdatert versjon. Det som viser seg å gi et bedre resultat, blir valgt og brukt til å lage en ny hypotese. Det er en kontinuerlig prosess som Netflix alltid bruker for å forbedre plattformen.

Hva er en Netflix-test?

En Netflix-test er enhver ny funksjon som selskapet eksperimenterer med på vanlige brukere. For eksempel var «Spill noe»-knappen en test som Netflix gjorde om til en fast funksjon. Netflix tester for tiden også om folk er villige til å betale ekstra for å dele Netflix-kontoen sin med venner.

Bruk testdeltakelse og få tilgang til Netflix Beta-funksjoner

Dette er altså hvordan du kan aktivere «Testdeltakelse» på Netflix og prøve eksperimentelle Netflix-funksjoner på din konto. Å teste ut endringer i beta er en vanlig praksis, og hvis du liker å være medlem av testgruppen for Netflix, hvorfor ikke komme i gang med betafunksjoner allerede nå. I mellomtiden kan du utforske Netflix sin store katalog av actionfilmer eller Bollywood-filmer hvis du er interessert i det.