Fjern system-, skjult- og rammeapper

Mens Windows 11 er fullpakket med nye funksjoner, er det også sant at det inkluderer mange forhåndslastede apper som du faktisk ikke trenger. Det er derfor vi har skrevet en veiledning om hvordan du debloater Windows 11 for å øke hastigheten på datamaskinen din. I tilfelle du ikke vil ta debloater-ruten og bare ønsker å avinstallere unødvendige apper, har du kommet til rett sted. I denne veiledningen har vi inkludert flere måter å avinstallere apper på Windows 11, fra å fjerne Microsoft Store-apper til systemapper som du ikke kan avinstallere fra verken kontrollpanelet eller Windows-innstillingene. Så på det notatet, la oss gå videre og lære hvordan du avinstallerer apper på Windows 11.

Avinstaller apper på Windows 11: 5 metoder forklart (2022)

Vi har nevnt fem enkle måter å avinstallere apper på Windows 11 i denne veiledningen. De tre første metodene er innebygd i Windows 11, men hvis du vil ha flere alternativer og ønsker å fjerne system-, skjulte og rammeverk-appene, gå til den fjerde delen av denne opplæringen ved å bruke tabellen nedenfor.

Den enkleste måten å avinstallere apper som er installert på din Windows 11-datamaskin, er fra Start-menyen. Slik fungerer det:

1. Åpne Start-menyen og rett og slett høyreklikk på appen du vil fjerne hvis den er festet her og klikk på «Avinstaller». Appen fjernes umiddelbart.

  Hvordan bruke ekkoknapper for å kontrollere smarthome-enheter

2. Du kan også klikke på «Alle apper» i Start-menyen og avinstallere noen av de installerte appene fra datamaskinen.

2. Hvis du avinstallerer en Win32-app fra Start-menyen, kommer du til kontrollpanelet. Jeg har forklart nedenfor hvordan du avinstallerer apper fra kontrollpanelet, så følg instruksjonene som er oppført der.

Avinstaller apper på Windows 11 fra kontrollpanelet

En annen enkel og en av de mest populære måtene å avinstallere apper på Windows 11 er fra det gode gamle kontrollpanelet. Slik fungerer det:

1. Bruk Windows 11-tastatursnarveien «Windows + R» for å åpne Kjør-ledeteksten. Her skriver du appwiz.cpl og trykker på Enter.

2. Dette åpner vinduet Programmer og funksjoner direkte. Her, høyreklikk på appen du vil fjerne og velg «Avinstaller».

3. Følg instruksjonene på skjermen, og det er det. Du har avinstallert et program fra din Windows 11 PC.

Avinstaller programmer på Windows 11 fra Innstillinger

Bortsett fra kontrollpanelet, kan du også avinstallere apper fra siden for Windows 11-innstillinger. Det som er bra med denne metoden er at Windows-innstillingene viser alle system- og Microsoft Store-appene på ett sted. Du kan avinstallere alle Microsoft Store-apper på Windows 11, og noen systemapper kan også fjernes. Her er hvordan du fjerner apper og programmer på Windows 11 fra Innstillinger-appen.

1. Bruk «Windows + I»-snarveien for å åpne Innstillinger og gå til «Apper»-delen fra venstre sidefelt. Klikk deretter på «Apper og funksjoner» i høyre rute.

2. Innstillinger-appen laster inn alle system- og tredjepartsappene som er installert på din Windows 11-PC. Klikk her på menyen med tre prikker og velg «Avinstaller» for appen du vil fjerne.

  Slik sletter du Plenty of Fish Dating-konto

Merk: Ikke alle systemapper kan avinstalleres fra Windows-innstillinger. Så hvis du ønsker å avinstallere dem, gå til neste seksjon.

3. Igjen, klikk på «Avinstaller» i hurtigmenyen, og du er ferdig. I løpet av sekunder vil programmet bli fjernet fra din Windows 11-datamaskin.

Fjern system- og skjulte apper på Windows 11 med O&O AppBuster

Hvis du ser etter et verktøy som lar deg fjerne systemet og skjulte apper på Windows 11, anbefaler jeg O&O AppBuster. Det er et 1,5 MB program som ikke krever installasjon. Bare kjør det, og programmet vil skanne PC-en din og vise alle programmene, inkludert brukerinstallerte apper, skjulte apper som kreves av systemet, Store-apper og rammeverk-apper. Du kan velge apper og fjerne dem fra Windows 11 med et enkelt klikk. O&O AppBuster oppretter også et systemgjenopprettingspunkt hvis noe går galt, og du kan gå tilbake til den opprinnelige tilstanden.

1. Først, fortsett og last ned O&O AppBuster fra lenken her. Det er en gratis app fra huset til O&O, akkurat som ShutUp10 som vi brukte for å gjøre Windows 11 til et personvernvennlig OS.

2. Kjør deretter AppBuster-programmet. Umiddelbart vil den skanne PC-en din og liste ned alle de flyttbare appene. Velg nå appene og klikk på «Fjern». Her kan du velge og fjerne systemapper som tidligere ikke kunne fjernes fra Windows-innstillinger.

3. På den neste ledeteksten klikker du ganske enkelt på «OK».

4. Etter det klikker du på «Ja» for å opprette et systemgjenopprettingspunkt automatisk.

5. Og det er ganske mye det. De valgte appene vil bli avinstallert fra Windows 11-PCen din med en gang.

  Få tekst for å utvide/skjule ved klikk i MS Word 2013

6. Hvis du ønsker å fordype deg dypere og avinstallere rammeapper og flere systemapper fra Windows 11, klikker du på «Vis» i topplinjen og aktiverer dem. Deretter velger du appene og avinstallerer dem.

7. Til slutt, hvis du har avinstallert et program ved en feiltakelse og ønsker å få det tilbake, velg det og velg «Installer». AppBuster vil gjenopprette den spesifikke appen for deg umiddelbart.

Fjern Windows 11-apper med PowerShell

Bortsett fra EXE-programmer, kommer Windows 11 med Appx-pakker som krever avinstallering fra PowerShell-terminalen. Hvis du vil fjerne slike Windows 11-apper med PowerShell, følger du trinnene nedenfor:

1. Trykk først Windows-tasten én gang og søk etter «Powershell». Klikk nå på «Kjør som administrator» i høyre rute.

2. I PowerShell-vinduet, kjør kommandoen nedenfor for å vise alle installerte apper. Noter nå appnavnet du vil avinstallere.

Get-AppxPackage | Select Name

3. Deretter kjører du kommandoen nedenfor for å avinstallere appen ved å bruke Powershell på Windows 11. Her, sørg for å erstatte appnavnet med det faktiske appnavnet du noterte ovenfor.

Get-AppxPackage *appname* | Remove-AppxPackage -AllUsers

4. Det er det. Programmet vil bli avinstallert umiddelbart fra din Windows 11 PC.

Avinstaller Microsoft Store-apper, systemapper og mer fra Windows 11

Så dette er de fem måtene du kan avinstallere programmer, inkludert Kamera-appen, Xbox-appen, Store-appene osv., fra Windows 11. Hvis Windows 11-maskinen din viser feilen «appen kan ikke avinstalleres», bruk O&O AppBuster eller PowerShell for å fjerne disse appene umiddelbart. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du ønsker å starte Windows 11 i sikker modus og avinstallere apper fra det isolerte miljøet, kan du følge artikkelen vår. Og hvis du vil tilbakestille din Windows 11 PC til fabrikkstandard uten tap av data, har vi også en grundig veiledning for det. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.