Slik avinstallerer du McAfee LiveSafe i Windows 10

McAfee er kjent for sine digitale beskyttelsesverktøy som holder PC-er trygge mot virus og andre typer ondsinnede angrep. Helt siden Intel kjøpte dem, kommer McAfee Antivirus under sikkerhetsavdelingen til Intel. McAfee LiveSafe er et av deres kjente programmer som brukes til å sikre sensitiv informasjon og øke digitalt personvern. Imidlertid har de gjennom årene utviklet et negativt rykte og har følt seg bak på grunn av hard konkurranse. Det er ganske vanskelig å bli kvitt McAfee fra PC-en, og mange brukere kan ikke avinstallere McAfee LiveSafe. Hvis du også har det samme problemet, er du på rett sted. Vi gir deg en perfekt guide som vil lære deg hvordan du avinstallerer McAfee LiveSafe Windows 10.

Slik avinstallerer du McAfee LiveSafe i Windows 10

McAfee er en populær programvare, men med flere problemer som presser brukerne til å søke etter hvordan de kan avinstallere McAfee LiveSafe. Her er noen av dem:

  • Den bruker mye CPU-minne.
  • Det tar opp mye diskplass.
  • Den støtter annonser.
  • Den har gjennomsnittlig virus- og skadevaredeteksjon sammenlignet med andre antivirusselskaper.

For det første er det viktig at du aktiverer McAfee-abonnementet ditt før du avinstallerer det for å sikre deg retten til å bruke det igjen uten å kjøpe et nytt. Følg trinnene gitt på deres offisielle nettside for å gjøre det. Dette gjelder kun for brukere som hadde McAfee LiveSafe forhåndsinstallert på PC-en. La oss nå se på metodene for å lære hvordan du avinstallerer McAfee LiveSafe Windows 10.

  Hvordan åpne og tilpasse handlingssenter i Windows 11

Merk: Lag en sikkerhetskopi av alle viktige data knyttet til McAfee LiveSafe før du bruker disse metodene.

Metode 1: Bruke kontrollpanelet

Kontrollpanel lar oss endre og overvåke innstillingene til ulike programmer på Windows PC. Den brukes til å avinstallere mange apper og kan fungere for å avinstallere McAfee LiveSafe. Følg trinnene for å gjøre det.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn kontrollpanel og klikk på Åpne.

2. Angi Vis etter som store ikoner, og klikk deretter på Programmer og funksjoner.

3. Finn og høyreklikk på McAfee LiveSafe og velg Avinstaller. Bekreft meldinger, hvis noen vises.

4. Vent til avinstalleringsprosessen er fullført, og start deretter PC-en på nytt.

Sjekk om du har klart å avinstallere McAfee LiveSafe.

Metode 2: Avinstallere McAfee LiveSafe i sikkermodus

Hvis du fortsatt ikke kan avinstallere McAfee LiveSafe, kan du prøve å avinstallere det i sikkermodus. Prøv denne metoden bare hvis alle andre metoder har mislyktes. Oppstart av PC-en i sikkermodus er en vanlig metode for å feilsøke og diagnostisere problemer knyttet til operativsystemet. For å starte opp PC-en i sikkermodus, følg veiledningen vår til Boot til sikkermodus i Windows 10. Når du er i sikkermodus, følger du alle trinnene vist i metode 1 og avinstallerer McAfee LiveSafe ved å bruke kontrollpanelet. Sjekk om du kan avinstallere McAfee LiveSafe nå.

  Hva er IIS (Internet Information Services) eller Windows Web

Metode 3: Bruke Windows PowerShell

Windows PowerShell er et administrasjonsprogram som kan brukes til å utføre oppgaver automatisk og endre innstillinger for ulike programmer ved hjelp av kommandolinjer. Den brukes til å avinstallere apper, og ved å utføre noen få enkle kommandoer kan du avinstallere McAfee LiveSafe ved å bruke den. Her er hvordan du kan gjøre det.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv PowerShell og klikk på Kjør som administrator.

2. Skriv inn den gitte kommandoen og trykk Enter-tasten.

Get-AppxPackage -AllUsers | Select Name, PackageFullName

3. Etter at kommandoen er utført vil du se en liste over programmer i to kolonner: Name og PackageFullName.

4. Finn McAfee LiveSafe under Navn-kolonnen og kopier dets PackageFullName under PackageFullName-kolonnen ved å velge det og trykke Ctrl+C-tastene.

5. Rull ned og når listen er ferdig og skriv inn følgende kommando, men erstatt PackageFullName med PackageFullName til McAfee LiveSafe som du kopierte i forrige trinn.

Remove-AppxPackage -package PackageFullName

6. Trykk på Enter-tasten og vent på at kommandoen skal utføres. Avslutt deretter Windows PowerShell.

7. Til slutt, start PC-en på nyttog sjekk om McAfee LiveSafe er avinstallert eller ikke.

Metode 4: Bruke McAfee Consumer Product Removal Tool

Noen brukere kan ikke avinstallere McAfee LiveSafe ved å bruke kontrollpanelet da det viser feilen Navigering til denne nettsiden ble avbrutt. I så fall kan du bruke McAfee Official Product Removal (MCPR)-verktøyet for å avinstallere McAfee LiveSafe ganske enkelt. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det.

  Hvordan oppgradere til Windows 10 fra Windows 7 gratis

Merk: Sørg for at du har den nyeste versjonen av McAfee LiveSafe og at du bruker en nylig nedlastet MCPR og ikke noen tidligere MCPR.

1. Last ned McAfee Consumer Product Removal-verktøyet fra det offisielle nettstedet.

2. Gå til nedlastingsmappen og dobbeltklikk på MCPR.exe. Klikk ja eller bekreft når du blir bedt om det.

3. Når MCPR åpnes, klikk på Neste>>-knappen.

4. Velg Agree under End User License Agreement og klikk på Neste>>-knappen.

5. I Sikkerhetsvalidering skriver du inn sikkerhetskoden i tekstboksen og klikker på Neste>>-knappen.

6. Nå starter avinstalleringsprosessen under Fjern McAfee-produkter, og du vil se meldingen forbereder avinstallering…. Vent til prosessen er fullført.

7. Når siden for fjerning fullført vises, klikker du på Start på nytt >>-knappen og bekrefter eventuelle spørsmål som vises. PC-en din vil starte på nytt.

Nå vet du hvordan du avinstallerer McAfee LiveSafe Windows 10.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Er McAfee LiveSafe lik McAfee?

Ans. Ja, McAfee LiveSafe kommer under McAfee. Mens McAfee Total Protection brukes til å skanne virus og skadelig programvare, er McAfee LiveSafe designet for å beskytte identiteten din og sikre dataene dine på tvers av enheter.

Q2. Er McAfee LiveSafe gratis?

Ans. Hvis du er en ny bruker, får du en 30-dagers gratis prøveperiode. Etter at den utløper, må du velge en betalt plan for å fortsette å bruke tjenestene til McAfee LiveSafe.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du var i stand til å forstå hvordan du avinstallerer McAfee LiveSafe. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Hvis du har spørsmål eller forslag, send dem gjerne i kommentarfeltet.