Slik sjekker du databruk på iPhone

Mobildata kan bli rimeligere noen steder, men i de fleste land er operatørdata ganske dyrt. Så hvis du er bekymret for å bruke opp dataplanen din eller bare vil ha tilgang til databruksstatistikken din, har vi dekket deg. Slik sjekker du databruk på iPhone.

Hvordan sjekke databruk og redusere unødvendig dataforbruk på iPhone

iOS kommer med en innebygd mobildatabruksporing som lar deg vite hvor mye data du har konsumert i løpet av en bestemt periode og den totale mengden data hver app har spist inn. Dessuten viser den også mengden data som det personlige hotspotet har tatt opp. Mens den mangler muligheten til å vise nøyaktig hvor mye data du bruker daglig eller ukentlig, kan du hente ønsket informasjon gjennom en enkel løsning.

Det er noen nyttige tredjeparts mobildatasporere som lar deg overvåke dataforbruket ditt på daglig og ukentlig basis. Så hvis du ikke finner det opprinnelige alternativet nyttig, ville det være verdt å prøve ut. På toppen av alt, hvis du ønsker å forhindre unødvendig databruk, har vi nevnt de effektive måtene å regjere på funksjonene som har en tendens til å spise inn i massevis av mobildata. Nå som du har en god idé om hva denne detaljerte veiledningen har å tilby, la oss kutte jakten for godt!

Sjekk total mobildatabruk i løpet av en bestemt periode på iPhone

1. Start Innstillinger-appen på iPhone og trykk deretter på Mobil/Mobildata.

2. Bla nå ned til Mobile Data-delen. Du bør se det totale mobildataforbruket rett ved siden av gjeldende periode. Denne delen viser også mengden data som forbrukes i løpet av gjeldende roamingperiode.

  Slik sjekker du tilgjengelig lagringsplass på en iPhone eller iPad

Merk:

  • For å se mobildatabruken for individuelle systemtjenester, gå over til Innstillinger -> Mobil/Mobildata -> Mobil. Her trykker du på Systemtjenester. Husk at du ikke kan slå på/av mobildata for individuelle systemtjenester.
  • På en iPhone med Dual SIM viser iOS hvor mye mobildata du har brukt med det valgte mobildatanummeret.
  • I tillegg kan du også sjekke mobildataforbruket ditt ved å logge på nettportalen til mobilleverandøren din.
  • Du kan også se dataroamingnummeret her som viser deg hvor mye data du har brukt under roaming. Dette kan være viktig hvis du prøver å forstå roamingkostnadene dine for faktureringsperioden.

Overvåk databruk av spesifikke apper på iPhone enkelt

1. Naviger til Innstillinger-appen på din iPhone -> Mobil/Mobildata.

2. Rull nå ned for å se en lang liste med apper. Rett under en app bør du se hvor mye data den har forbrukt.

Dette er veldig nyttig hvis du vil sjekke hvor mye data som brukes av spesifikke apper eller av tekstmeldinger.

Sjekk hvor mye data personlig hotspot har forbrukt på din iPhone

1. Gå over til Innstillinger-appen på din iPhone -> Mobil/Mobildata.

2. Bla nå ned til Mobile Data-delen. Sjekk ut den totale databruken rett ved siden av Personal Hotspot. For å se alle enhetene der mobildataene dine har blitt brukt, trykk på Personal Hotspot.

Tilbakestill mobildatastatistikk på iPhone

iOS lar deg tilbakestille mobildatastatistikk på iPhone manuelt. Derfor kan du tilbakestille statistikken ukentlig eller månedlig for å finne ut den totale mobildatabruken i løpet av en viss periode.

1. Åpne Innstillinger-appen på din iPhone -> Mobil/Mobildata.

2. Bla nå ned til bunnen og trykk på Tilbakestill statistikk. En popup vil dukke opp fra bunnen som ber deg bekrefte handlingen. Trykk på Tilbakestill statistikk igjen for å fullføre.

Beste mobildatasporingsapper for iPhone

Hvis du ikke er fornøyd med den innebygde mobildatasporeren eller trenger et bedre verktøy for å la deg overvåke databruken i sanntid, kan disse tredjepartsappene leve opp til oppgaven din.

1. Data Tracker Lite

Data Tracker Lite er en ganske enkel app som lar deg spore mobil- og Wi-Fi-databruk på iPhone. Det er enkelt å stille inn og gir den nødvendige fleksibiliteten for å tilpasse faktureringssyklusen og hvordan du ønsker å spore databruken. Dessuten kan du bruke denne appen til å overvåke din daglige, ukentlige og månedlige databruk.

  Fiks ROG Gaming Center som ikke fungerer

Med rene grafer gjør appen det mer praktisk å holde et øye med data som gjenstår, gjenværende dager og gjenværende data for hver dag. Dessuten tilbyr den også en måte å sjekke opplastede og nedlastede byte.

Installer: (gratis, internettdatasporing er tilgjengelig for $1,99)

2. Datameter

DataMeter er en lett mobildatasporer for iOS. Appen lar deg tilpasse syklusinnstillingene og spore databruken i sanntid. Takket være Today-widgeten kan du holde øye med mobildatabruken din rett fra låseskjermen på iPhone. Mens DataMeter er tilgjengelig gratis, må du bruke $1,99 hvis du vil oppgradere til den annonsefrie versjonen.

Installer: (gratis, annonsefri versjon er tilgjengelig for $1,99)

3. Databruk Pluss

Hvis du trenger en mer dyktig mobildatasporer for iPhone og iPad, vil «Data Usage Plus» være et bedre alternativ. Det som gjør den skiller seg ut fra resten er muligheten til å tilby en detaljert historikk over mobil-/Wi-Fi-databruken din. Funksjoner som prediktiv prognose, daglige grenser og advarsler lar deg ta kontroll over databruken din. Siden den også tilbyr en Apple Watch-app, kan du overvåke databruk i sanntid rett fra håndleddet.

Installer: ($0,99)

Praktiske tips for å redusere mobildatabruk på iPhone

Hvis du er bekymret for det raske mobildataforbruket på iPhone, er det noen effektive måter du kan redusere databruken på enheten din betraktelig på.

Tillat bare spesifikke apper å bruke mobildataene dine

For meg er den beste måten å redusere mobildatabruk på iPhone å la bare spesifikke apper få tilgang til dataene dine. På denne måten kan du forhindre at en rekke apper tærer på dataene dine unødvendig. Når du nekter en app å bruke mobildataene dine, blir den tvunget til kun å bruke Wi-Fi.

  • Gå over til Innstillinger-appen på -> Mobil-/mobildata. Rull ned for å finne listen over apper som har tilgang til dataene dine. Deretter slår du av/på bryteren ved siden av en bestemt app etter behov.
  Slik sletter du DoorDash-konto

Aktiver lav datamodus

Hva «Low Power Mode» er for batteri, «Low Data Mode» er for mobilnett. Når den er aktivert, stopper den automatiske oppdateringer og bakgrunnsoppgaver som for eksempel synkronisering av bilder for å bevare mobildata på iPhone.

  • Naviger til Innstillinger-appen på iPhone -> Mobil/mobildata -> Alternativer for mobil/mobildata og slå deretter på bryteren ved siden av Lav datamodus.

Merk:

  • På iPhone 12 og nyere med 5G, naviger til Innstillinger-appen -> Mobil/Mobil -> Alternativer for mobil/mobildata -> Datamodus -> Lavdatamodus.
  • Det er viktig å merke seg at det også er et alternativ for å velge standardmodus på iPhone 12 og nyere med 5G. Med standardmodus aktivert tillater iOS oppdateringer og bakgrunnsoppgaver på mobilnettet, men begrenser video- og FaceTime-kvalitet. Åpne Innstillinger-appen -> Mobil/Mobil -> Alternativer for mobil/mobildata -> Datamodus -> Standard.

Slå av Wi-Fi Assist

For å forhindre slurvete Wi-Fi-tilkoblinger fra å stoppe kommunikasjonen, spillingen eller video-/musikkstrømmingen din, begynner iOS automatisk å bruke en mobilforbindelse når den finner at Wi-Fi-tilkoblingen din er dårlig. Mens Wi-Fi Assist er designet for å forbedre opplevelsen din, kan den sluke massevis av mobildata i forsøk på å dekke over dårlig fungerende Wi-Fi. Sørg derfor for å deaktivere den hvis du vil kutte ned dataforbruket.

Tillat bare oppdatering av bakgrunnsapper på Wi-Fi

Hvis du ikke administrerer oppdateringen av bakgrunnsappen smart på din iPhone, er det en god sjanse for at den tærer på en stor mengde data på enheten din. Heldigvis tilbyr iOS ønsket kontroll over denne datahungrige funksjonen. Så du kan velge å deaktivere den helt, la bare utvalgte apper oppdatere i bakgrunnen eller bare oppdatere apper på Wi-Fi.

  • Gå til Innstillinger-appen -> Generelt -> Oppdater bakgrunnsapp og administrer deretter innstillingen avhengig av dine behov.

I tillegg kan du også begrense apper til å bruke mindre mobildata på iPhone. For eksempel kan du aktivere Datasparing i Spotify (Innstillinger-ikon -> Datasparer) for å tvinge appen til å forbruke mindre data mens du strømmer musikk og sette opp WhatsApp til å spise mindre mobildata under video-/lydsamtaler (Innstillinger -> Lagring og data -> Bruk mindre data for samtale). Hvis du vil finne ut mer effektive måter å ta kontroll over databruken på iPhone, sjekk ut denne detaljerte veiledningen.

Hold oversikt over mobildatabruk på iOS på en enkel måte

Det er gjort! Så dette er måtene du kan overvåke mobildatabruken på din iPhone og også kutte ned unødvendig dataforbruk. Selv om den innebygde mobilsporeren er ganske effektiv, mangler den muligheten til å vise dataforbruk i sanntid. Men bry deg ikke, det er her tredjeparts datasporere har en rolle å spille. Når det er sagt, gi oss tilbakemeldingen din og den foretrukne måten å holde øye med mobildatabruken på iOS.