Slik bruker du AirPlay med en Mac

AirPlay lar to Apple-enheter dele samme skjerm, og den kan brukes til en rekke ting. Hvis du for eksempel laster ned en film på Mac-en din, men du vil se den på Apple TV, vil AirPlay synkronisere disse to enhetene. Tilsvarende, hvis du vil spille av en video på Mac-en din, men du bare har den på iPhone, kan du bruke AirPlay og se den på en større skjerm.

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du bruker AirPlay med en Mac, enten du vil bruke Mac-en som avsender eller mottaker. Vi vil også dekke hvorfor AirPlay kanskje ikke fungerer på din Mac, og fortelle deg hvordan du kan fikse disse problemene.

Slik bruker du AirPlay med en Mac

Med AirPlay kan du dele musikk, videoer og bilder fra en Apple-enhet til en annen. Den ble designet for å la deg se forskjellige typer innhold på den største skjermen i huset ditt. Den beste måten å bruke AirPlay på er med en Apple TV som er koblet til TV-en.

En annen måte å bruke AirPlay på er med AirPlay-aktiverte høyttalere, som lar deg spille favorittmusikken din høyt på kompatible høyttalere. Du kan også bruke AirPlay med trådløse hodetelefoner. Dessuten kan AirPlay være et flott forretningsverktøy, siden du kan bruke det til å dele presentasjoner, regneark eller nettsteder med kollegene dine. Dette kan oppnås med funksjonen Screen Mirroring.

For å bruke AirPlay trenger du to enheter – senderen og mottakeren. Du trenger ikke engang noen ledninger eller adaptere. Du kan bruke Airplay til å dele innhold fra hvilken som helst datamaskin med iTunes, som selvfølgelig inkluderer MacBooks, så vel som iOS-enheter som kjører på iOS 4.2 eller nyere. Siden hele poenget med AirPlay er å se eller se innhold på en større skjerm, brukes AirPlay vanligvis med Apple TV-er. Den kan imidlertid også pares med flere andre kompatible enheter, som smart-TVer som støtter AirPlay.

  Slik kontrollerer du hele smarthjemmet ditt gjennom én app

Før du begynner, sørg for at Mac-en og mottakerenheten er koblet til samme nettverk. I denne veiledningen forklarer vi hvordan du bruker AirPlay med en Mac og en Apple TV. Det første du må gjøre er å aktivere AirPlay på Apple TV. Slik gjøres det:

  • Slå på Apple TV.
  • Gå til Innstillinger-mappen på høyre side av Apple TV.
  • Velg «AirPlay» fra listen over alternativer.
  • Aktiver AirPlay på Apple TV.
  • Nå som AirPlay er aktivert på din Apple TV, er neste trinn å gjøre det samme på din Mac. Følg trinnene nedenfor for å finne ut hvordan det gjøres:

  • Start «Systemvalg» på bunnmenyen på Mac-en.
  • Fortsett til «Display»-innstillinger.
  • Velg mottakerenheten ved siden av «Legg til skjerm». I dette tilfellet vil det være din Apple TV.
  • Merk av for «Vis speilalternativer i menylinjen når tilgjengelig»-boksen.
  • Gå til kontrollsenteret på menylinjen på Mac-en.
  • Klikk på alternativet «Skjermspeiling» på hurtigmenyen.
  • Velg hvilken enhet du vil bruke AirPlay til.
  • Mac-skjermen kobles umiddelbart til Apple TV. Du kan velge mellom en speil innebygd retina-skjerm og en separat skjerm. Du kan med andre ord bestemme om skrivebordet skal matche størrelsen på Apple TV eller Mac.

    Du kan til og med bruke Airplay til å utvide skjermen til en annen Mac, som er en helt ny funksjon. Dette gjelder imidlertid bare for 2018 MacBooks og senere. For ikke å nevne at bare de med to MacBook-er kan bruke denne funksjonen.

      Slik deler du Mac-skjermen med en annen Mac

    Hvordan sende AirPlay fra iPhone til Mac

    Hvis du vil bruke Mac-en som mottakerenhet, kan du dele iPhone-skjermen. Dette er en flott løsning hvis du ønsker å se videoene på din iPhone på en større skjerm. Husk at iPhone og Mac må være koblet til et Wi-Fi-nettverk, og det må være det samme nettverket.

    Å bruke AirPlay på iPhone er enda enklere enn på Mac, og det krever færre trinn også. De nøyaktige trinnene kan variere, avhengig av typen media du vil spille av. Dette er hva du må gjøre:

  • Spill noe på din iPhone. Spill for eksempel en sang på Apple Music.
  • Trykk på «AirPlay»-ikonet nederst på skjermen.
  • Velg din MacBook på hurtigmenyen.
  • Så enkelt er det. Du kan til og med åpne et bilde fra galleriet ditt og AirPlay det til Mac-en. Slik gjøres det:

  • Åpne galleriet ditt og finn bildet du vil bruke til AirPlay.
  • Trykk på «Del»-ikonet nederst til venstre på skjermen.
  • Gå ned til «AirPlay.»
  • Velg din MacBook på hurtigmenyen.
  • Du trenger ikke engang å bekrefte noe på mottakerenheten. Mediet vises automatisk på den større skjermen. Hvis du vil sette en sang eller video på pause, spole frem eller tilbake, kan du bruke kontrollene på iPhone.

    AirPlay-ikonet finnes i ulike apper, det er bare å lete etter det. Hvis du for eksempel bruker Apple Music, Spotify, Deezer eller en annen musikkstrømapp, vil du se AirPlay-ikonet hver gang du hører på en sang. Når det gjelder bilder og videoer du har lastet ned til galleriet ditt, vises AirPlay-ikonet når du trykker på «Del».

    Ytterligere vanlige spørsmål

    Hvorfor kan jeg ikke spille AirPlay på min Mac?

    Det kan være et par grunner til at du ikke kan bruke AirPlay på Mac-en. For at AirPlay skal fungere, må både sender- og mottakerenheten være koblet til samme Wi-Fi, noe som er spesielt viktig for dual-band rutere. Så sørg for at begge disse enhetene er koblet til internett før du kobler dem sammen.

      Hvordan bruke skript i Roblox

    Hvis du fortsatt ikke ser AirPlay-funksjonen på Mac-en, sørg for at de to enhetene er plassert nær hverandre. En dårlig tilkobling kan føre til at lyden ikke kommer gjennom eller ikke kan dele innholdet i det hele tatt. Sjekk om AirPlay er aktivert på både avsender og mottaker før du prøver å pare dem.

    Det sier seg selv at du må ha iTunes installert på din Mac. Hvis du ikke har den nyeste versjonen av iTunes, kan dette være grunnen til at du ikke kan bruke AirPlay på Mac-en. Ikke glem at du må være logget på samme iTunes-konto på begge disse enhetene.

    Til slutt må Mac-en din oppdateres til den nyeste versjonen, som for øyeblikket er macOS 12.0 Monterey, for at AirPlay skal fungere.

    Kan jeg spille AirPlay fra Macen min hvis jeg ikke har Apple TV?

    Du trenger egentlig ikke ha Apple TV for å bruke AirPlay med Mac-en og smart-TV-en. Smart-TV-en din må imidlertid oppfylle visse krav for at AirPlay skal fungere. Det viktigste er at smart-TV-en din må være kompatibel med AirPlay.

    Som nevnt før kan du bruke AirPlay med høyttalere og trådløse hodetelefoner som er AirPlay-aktiverte.

    Del innholdet ditt med AirPlay

    AirPlay er et nyttig delingsverktøy som lar deg se videoer på en større skjerm og spille musikk på høyttalere uten å måtte koble til disse enhetene med en kabel. En av de beste måtene å bruke AirPlay på er med Mac og Apple TV, men du kan også bruke denne mediedelingsfunksjonen med andre AirPlay-kompatible enheter.

    Har du noen gang brukt AirPlay med Mac-en din før? Hvilken enhet paret du Mac-en din med? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.