12 måter å etablere sikker tilkobling på Chrome

Google Chrome er en populær nettleser som kan nås fritt via ulike operativsystemer. De velkjente egenskapene til Google Chrome som gjør at den skiller seg ut er dens utrolige hastighet og søkeresultater, inkognitosurfing, dynamiske visningsfaner, bokmerkesynkronisering, spesiell oppgavebehandling for å sjekke nettleserforbruket for Windows-brukere, osv. Men noen få brukere har møtte forskjellige problemer med å etablere sikker tilkobling på Chrome. Hvis du står overfor det samme, les denne artikkelen for å finne ut at Chrome ikke kan opprette sikker tilkoblingsproblem.

12 måter å etablere sikker tilkobling på Chrome

Med så mange tilgjengelige og praktiske funksjoner, holder den seg helt klart på toppen av brukernes sinn og fungerer rundt som standard nettleser. På grunn av brukerens tilknytning til nettleseren, har de en tendens til å finne løsninger på eventuelle feilmeldinger i stedet for å hoppe til en ny nettleser. Vi vil! Chrome spilte veldig bra med å fengsle brukerne. Nedenfor er noen grunner til at Google Chrome-tilkoblingen blir usikker.

  • Hvis den kryptografiske tjenesten har sviktet eller stoppet, kan du møte denne tilkoblingsfeilen.
  • En problematisk utvidelse eller tillegg kan også forårsake denne feilen.
  • Noen ganger kan antivirusprogramvare forlenge tiden for å sjekke sikkerheten og begrense deg fra å besøke siden.
  • Noen nettsider eller nettsteder er kanskje ikke kompatible med TLS 1.3-flagg og forårsaker dermed dette problemet.
  • Det kan være andre årsaker, for eksempel feilkonfigurerte Internett-innstillinger, korrupt Winsock-konfigurasjon, proxy eller VPN, utdatert Chrome-versjon og innlastede eller korrupte nettleserdata.

Metode 1: Slett nettleserdata

Unormal aggregering av nettleserdata som cacher, informasjonskapsler og historikkfiler bruker unødvendig mengde Internett-ressurser. Dette bremser nettverkstilkoblingen når brukere prøver å koble til et sikkert nettsted. Implementer derfor instruksjonene nedenfor og slett nettleserdataene for å bli kvitt denne feilen. Les guiden vår om hvordan du sletter buffer og informasjonskapsler i Google Chrome og sletter nettleserdataene.

Vent til de uønskede dataene blir fjernet. Når du er ferdig, lukker du Chrome-appen. Start den på nytt og sjekk om du kan opprette en sikker tilkobling.

Metode 2: Oppdater Chrome

Utdaterte nettlesere støtter kanskje ikke improviserte versjoner av nettsider og forhindrer deg dermed i å besøke disse sidene. For å fikse feilene og problemene, må du oppdatere Google Chrome til den nyeste versjonen. Følg trinnene nedenfor.

  Se og sammenlign vedleggsversjoner i Gmail-tråder [Chrome]

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Chrome og klikk på Åpne.

2. Skriv inn chrome://settings/help i adressefeltet for å starte Om Chrome-siden direkte.

3A. Hvis Google Chrome er oppdatert til den nyeste versjonen, vil den vise at Chrome er oppdatert.

3B. Hvis en ny oppdatering er tilgjengelig, vil nettleseren automatisk oppdatere nettleseren til siste versjon. Klikk på Start på nytt for å starte nettleseren på nytt.

4. Til slutt, restart nettleseren med den nyeste versjonen.

Metode 3: Deaktiver Chrome-flagg (hvis aktuelt)

Noen ganger kan aktiverte Chrome-flagg også forårsake problemer når du kobler til en nettside. Deaktiver enten ett av flaggene eller begge for å løse problemet.

Merk: Hvis du ikke finner disse flaggene på enheten din, må du aldri bekymre deg. Fortsett med de andre metodene.

Alternativ I: Deaktiver TLS 1.3

TLS eller Transport Layer Security er kanalen som er ansvarlig for å koble kommunikasjon mellom en brukers datamaskin og et nettsted. TLS 1.3 er den avanserte versjonen som kommer med forbedrede sikkerhetsattributter. Prøv én gang med den eldre versjonen av TLS ved å endre noen få alternativer i Chrome-innstillingene. Slik deaktiverer du TLS1.3 for å etablere sikker tilkobling til Chrome.

1. Åpne Google Chrome-nettleseren.

2. Skriv inn Chrome://flags på nettlesersiden og trykk Enter.

3. Velg kategorien Tilgjengelig.

4. Skriv TLS i søkefeltet og velg alternativet Deaktiver for TLS-relaterte flagg.

5. Klikk på Start på nytt-knappen nederst.

Alternativ II: Deaktiver gassflagg

Dette flagget hjelper deg med å begrense eller kontrollere den åpne Chrome-fanen til maksimalt 1 % CPU-ressurser. Dette skjer når siden er inaktiv i mer enn 5 minutter. Men noen ganger kan dette flagget også forårsake tilkoblingsproblemer. Følg trinnene nedenfor for å deaktivere gassflagget.

1. Følg trinn 1–3 i alternativ I for å gå til Chrome Flags-siden.

2. Skriv throttle i søkefeltet og deaktiver flagget Throttle Expensive Background Timers.

3. Klikk på Start på nytt-knappen nederst.

Metode 4: Deaktiver problematiske utvidelser (hvis aktuelt)

Hvis du nylig har lagt til en ny utvidelse til Chrome, kan det ha forårsaket sikkerhetsproblemer. Se derfor etter mistenkelige tillegg og fjern dem ved å følge trinnene nedenfor. Hvis den installerte utvidelsen ikke hjalp deg, så ikke bekymre deg. Prøv én gang ved å deaktivere og reaktivere utvidelsen for Google Meet Grid View. For å gjøre det, følg instruksjonene.

1. Start nettleserapplikasjonen Google Chrome som tidligere.

2. Skriv inn chrome://extensions i Chrome-nettadressekolonnen og trykk på Enter.

3. På utvidelsessiden finner du Google Meet Grid View-tillegget. Slå deretter av bryteren som vist.

Metode 5: Slå av maskinvareakselerasjon (hvis aktuelt)

Denne metoden kan betraktes som å omgå DMR til Netflix for å tillate strømming til publikum. Følg trinnene nevnt under denne metoden for å slå av maskinvareakselerasjon.

  GraphiTabs viser vinduer og faner i et treoppsett for bedre administrasjon [Chrome]

1. Åpne Google Chrome-nettleseren og klikk på det vertikale ikonet med tre prikker øverst til høyre på siden.

2. Klikk deretter på alternativet Innstillinger.

3. Utvid kategorien Avansert i venstre rute.

4. Velg alternativet System ved å klikke på det.

5. Slå av bryteren for innstillingen Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig.

6. Klikk på Start på nytt.

Metode 6: Utfør tilbakestilling av nettverk

Nettverkskomponentene til systemet ditt kan forårsake problemer og gi deg en vanskelig tid, spesielt Chrome, hvis det påvirkes på grunn av tekniske feil. Derfor er det verdt en innsats å prøve å tilbakestille nettverket ditt, som igjen fjerner eventuelle feil som utløser feilen. Du kan enten tilbakestille Internett-innstillingene via Windows-innstillinger eller ledetekst. For å utføre en tilbakestilling av nettverket, les guiden vår om hvordan du tilbakestiller nettverksinnstillinger på Windows 10.

Vent nå til prosessen er fullført og start systemet på nytt. Når du er ferdig, start Chrome og sjekk om problemet fortsatt råder.

Metode 7: Start kryptografiske tjenester og DNS-klient på nytt i tjenester

De kryptografiske tjenestene som Function Discovery Provider Host og Function Discovery Resource Publication er ansvarlige for å kjøre fildelingsfunksjoner på riktig måte. I dette tilfellet er det viktig å starte opp og kjøre disse tjenestene. For å gjøre det, implementer trinnene nedenfor for å etablere sikker tilkobling på Google Chrome.

1. Trykk Windows + R-tastene sammen og start Kjør-dialogboksen.

2. Skriv services.msc og trykk Enter-tasten for å åpne Services-vinduet.

3. Finn Kryptografiske tjenester i vinduet Tjenester. Høyreklikk på den og velg Egenskaper.

4. På fanen Egenskaper, sett oppstartstype som Automatisk. Klikk deretter OK for å lagre endringene.

Merk: Hvis tjenestestatusen kjører, klikker du på Stopp for å avslutte tjenesten. Klikk deretter på Start for å starte på nytt.

5. Gjenta alle trinnene nevnt ovenfor og start DNS Client Services på nytt.

Metode 8: Tøm DNS-bufferen

DNS eller domenesystemnavn fungerer som en oversetter mellom maskin og menneske. Det gjør nettstedets navn eller domenenavnet du besøker, for eksempel https://techcult.com/, til en IP-adresse for å få maskinen til å forstå det. Bruk av Internett hoper ofte opp IP-adressene automatisk, og øker hurtigbufferen deres. Disse cachene begrenser DNS-lastingen, som dermed påvirker Chrome-nettleseren. Når disse cachene er tømt, fjerner den gamle og utdaterte data som forårsaker tilkoblingsproblemer. Les guiden vår om hvordan du tømmer og tilbakestiller DNS-buffer i Windows 10 for å gjøre det samme.

Metode 9: Deaktiver proxy eller VPN

Et VPN eller virtuelt privat nettverk er en teknologi som tilbyr personvern på nettet, der kryptering gjør det mulig for brukere å sikre all data de mottar eller sender på Internett. Disse VPN-tjenestene eller proxyene kan skape en konfliktatmosfære i Chrome-nettleseren. Derfor må du deaktivere den foreløpig for å løse feilen ved å etablere sikker tilkoblingsproblem. Les vår guide om hvordan du deaktiverer VPN og proxy på Windows 10 for å gjøre det samme.

  Slik lager du raskt ditt eget Chrome-nettleser-tema

Når VPN eller proxy er slått av, åpner du spillstarteren og ser om du kan fullføre spilloppdateringen og spille den. Hvis problemet er løst, kan du sette det opp og aktivere VPN igjen.

Metode 10: Endre Internett-innstillinger

Noen små endringer i internettegenskapene dine kan fikse feilen ved etablering av sikker tilkobling. For å gjøre det, følg trinnene nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten. Skriv Kontrollpanel og åpne det.

2. Angi Vis etter som kategori. Klikk på Nettverk og Internett.

3. Klikk på Internett-alternativer som uthevet.

4. Bytt til kategorien Tilkoblinger. Klikk på LAN-innstillinger-knappen under Innstillinger for lokalnettverk (LAN).

5. Sørg for at alle avmerkingsboksen er deaktivert. Klikk deretter på OK for å lagre endringene som er gjort.

6. Start Chrome-applikasjonen på nytt og sjekk om feilen Chrome ikke kan opprette sikker tilkobling er løst.

Metode 11: Endre gruppepolicy

Denne metoden er for brukere som bruker Windows 10 Pro eller en annen Enterprise-utgave. Mange brukere rapporterte at nettleseren begynte å fungere bra igjen etter å ha gjort visse endringer i lokale gruppepolicyredigeringsegenskaper. Følg trinnene for å gjøre den nødvendige endringen.

Merk: Du kan bare få tilgang til Group Policy Editor hvis du bruker Windows 10 Pro, Enterprise og Education-utgavene.

1. Trykk Windows + R-tastene sammen og start Kjør-dialogboksen.

2. Skriv gpedit.msc på og trykk Enter for å åpne vinduet for gruppepolicyredigering.

3. I vinduet Local Group Policy Editor, naviger til mappen Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Public Key Policies-mappen i venstre rute.

4. Dobbeltklikk på innstillingsfilen for sertifikatbanevalidering under mappen Public Key Policies.

5. I kategorien Butikker merker du av for Definer disse policyinnstillingene og fjerner merket for Tillat at brukerbetrodde rot-CAer brukes til å validere sertifikater (anbefalt).

6. Klikk nå på Bruk og velg OK for å lagre endringene som er gjort.

Metode 12: Deaktiver Antivirus SSL-kryptering (anbefales ikke)

Når et tredjeparts antivirusprogram er installert på datamaskinen din med SSL-skanning, kan dette attributtet skape en konfliktatmosfære, spesielt med CryptSVC-tjenesten i Windows 10. Følg derfor instruksjonene nedenfor og deaktiver SSL-kryptering på antivirusnettverksinnstillingene for å etablere sikker tilkobling på Chrome.

Merk: Trinnene nedenfor følges i McAfee antivirusprogramvare. Prosedyren og trinnene varierer for forskjellige antivirusprogramvare.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv McAfee og trykk på Enter-tasten.

2. Klikk på de tre horisontale linjene øverst i venstre hjørne.

3. Klikk på Min beskyttelse.

4. Klikk på Brannmur.

5. Rull ned og klikk på Net Guard.

6. Fjern merket for alternativet Slå på nettvakt (anbefalt).

Profftips: Slik sletter du lagrede bokmerker

Du kan også prøve å slette lagrede bokmerker for å unngå dette problemet i fremtiden. Følg trinnene nedenfor.

1. Start Chrome-nettleseren fra Windows Search.

2. Høyreklikk på det uønskede bokmerket i kategorien bokmerker.

3. Klikk på Slett-alternativet.

***

Vi håper denne veiledningen var nyttig og at du klarte å finne en løsning for å etablere sikker tilkobling i Chrome. Ta gjerne kontakt med dine spørsmål og forslag via kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss også hva du vil lære videre.