Slik installerer du Android 13 Beta på telefonen

Etter å ha sluppet to utviklere forhåndsvisninger av Android 13, ruller Google nå ut den første Android 13-betaen for kvalifiserte Pixel-telefoner foran Google I/O 2022. Hvis du har en støttet Pixel-telefon, kan du prøve den kommende Android 13 i betaversjonen kanal akkurat nå. I denne artikkelen har vi detaljert trinnene involvert for å installere den første Android 13-betaen på Pixel-telefonen din.

Slik installerer du Android 13 Beta (2022)

Android 13 kvalifiserte Pixel-telefoner

Følgende Pixel-telefoner vil motta Android 13-oppdateringen direkte fra Google. Denne gangen dropper Google støtte for Pixel 3a og 3a XL. Sjekk ut den komplette listen over støttede Android 13 Pixel-enheter nedenfor:

  • Google Pixel 4
  • Google Pixel 4 XL
  • Pixel 4a
  • Google Pixel 4a (5G)
  • Google Pixel 5
  • Pixel 5a (5G)
  • Google Pixel 6
  • Google Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a (sannsynligvis lansert med Android 13)

Installer Android 13 Beta ved å bruke Android Beta Program

I motsetning til forhåndsvisning av Android 13-utviklere, tilbyr Google et offisielt OTA-program for beta-utgivelser. På denne måten kan du melde deg på betaprogrammet og få nye betaoppdateringer så snart de er utgitt. Følg trinnene nedenfor for å registrere deg i Android 13 Beta OTA-programmet.

1. Besøk Googles nettsted for Android 13 Beta-programmet og logg på med Google-kontoen din. Du vil nå se en liste over alle de kvalifiserte enhetene dine under «Enheter»-delen. Klikk på «Velg på»-knappen under enhetens navn for å registrere deg for Android 13 beta OTA-oppdateringen. Du kan også velge bort betaprogrammet senere fra denne siden.

  Populær app for vedlikehold av hjemmet BrightNest kommer til Android

2. Etter å ha registrert deg i betaprogrammet, vent noen minutter til OTA-en når Pixel-telefonen din. Du kan se etter oppdateringer manuelt fra Innstillinger -> System -> Systemoppdatering.

3. Når oppdateringen kommer, last den ned og vent til installasjonsprosessen er fullført. Start telefonen på nytt etter oppdateringen for å begynne å bruke Android 13 beta på Pixel-telefonen din.

Sidelast Android 13 Beta OTA-bilde

I tilfelle du foretrekker å installere OTA-bildet manuelt i stedet for å registrere deg for den offisielle OTA, kan du også gjøre det. Det er verdt å påpeke at sidelasting av OTA-bildet ikke tørker telefonen din. Videre trenger du ikke å låse opp bootloaderen for å installere OTA-bildet, noe som gjør dette til en praktisk metode for å installere Android 13 beta.

Som en forutsetning, sørg for at du har installert ADB på PC-en og har aktivert USB-feilsøking på telefonen din fra Innstillinger -> Utvikleralternativer -> Aktiver USB-feilsøking. I tilfelle du ikke ser utvikleralternativer, kan du trykke på Innstillinger -> Om telefon -> Byggnummer syv ganger for å aktivere det. Med det ute av veien, følg trinnene nedenfor for å sidelaste Android 13 beta OTA:

  • Last ned Android 13 beta OTA-bilde for Pixel-telefonen din fra Googles OTA-nedlastingsportal. Du bør plassere det nedlastede bildet i mappen der du har installert ADB på din PC. Deretter åpner du et ledetekstvindu i ADB-mappen og bruker følgende kommando for å starte på nytt til gjenopprettingsmodus:
adb reboot recovery

  • Du vil nå se «Ingen kommando»-skjermen med Android-logoen. Trykk og hold inne av/på- og volum opp-knappene et øyeblikk og slipp Volum opp-knappen etterfulgt av av/på-knappen for å gå helt inn i gjenopprettingsmodus. Når telefonen starter på nytt til gjenopprettingsmodus, velger du alternativet «Bruk oppdatering fra ADB». Du kan bruke volumknappene for å flytte opp og ned og strømknappen for å gjøre et valg i gjenopprettingsmodus.

  • For å starte installasjonsprosessen, bruk følgende ADB-kommando på din PC. Her refererer til Android 13 beta OTA-bildet du lastet ned tidligere. For enkelhets skyld kan du gi nytt navn til zip-filen til «oppdater» eller «Android 13», selv om det også fungerer fint å lime inn filnavnet direkte.
adb sideload <filename>.zip

Etter at installasjonsprosessen er ferdig, velg «Start på nytt system nå» for å starte Pixel på nytt. Telefonen din skal nå starte opp til Android 13 beta, og du kan fortsette der du slapp.

Installer Android 13 Beta ved å bruke Android Flash Tool

En annen metode for å installere Android 13 beta er å bruke Android Flash Tool. For å komme i gang, sjekk om du har aktivert USB-feilsøking og OEM-opplåsing på telefonen din fra Innstillinger -> Utvikleralternativer. Når det er gjort, følg trinnene nedenfor:

  • Du vil nå se en popup som oppfordrer deg til å gi tilgang til ADB-nøkler. Klikk på «Tillat ADB-tilgang» og godkjenn USB-feilsøkingsmeldingen fra Pixel-telefonen din.

  • Klikk på «Legg til ny enhet» for å koble Pixel-telefonen til Flash Tool.

  • En melding vil nå vises i nettleserens øverste venstre hjørne. Velg Pixel-telefonen din og klikk på «Koble til» for å koble til enheten.

  • Velg «Android 13 Beta 1» som målbygget fra listen over tilgjengelige bygg. Selv om den ikke viser Android 13 Beta 1 i skjermbildet nedenfor siden enheten allerede er på Beta 1, vil du se Beta 1-oppføringen på siden din.

  • Som standard tørker Android Flash Tool telefonen din og låser oppstartsprogrammet på nytt. Ved å trykke på blyantikonet ved siden av byggenummeret får du muligheten til å justere innstillingene. Til slutt klikker du på «Install build» for å starte installasjonsprosessen.

  • Hvis alt går bra, vil du se «Installering fullført. Bygget har blitt installert. Det er nå trygt å koble fra enheten»-meldingen i Flash-verktøyet. Telefonen din skal nå kjøre Android 13 Beta.

Installer Android 13 Beta Factory Image

Å installere Android 13 beta ved å bruke et fabrikkbilde er også en mulighet du kan vurdere. Denne metoden er ideell for de som bruker en Pixel-enhet med en ulåst bootloader. Etter å ha forsikret deg om at du har aktivert USB-feilsøking, bruk trinnene nedenfor for å installere Android 13 fra et fabrikkbilde:

  • Du bør først laste ned fabrikkbildet for Pixel fra Googles nedlastingsportal for fabrikkbilder. Pakk ut den nedlastede zip-filen til ADB-installasjonsmappen. Installasjonsskriptet sletter data som standard, men du kan velge å beholde data. For å gjøre det, rediger filen flash-all.sh eller flash-all.bat (Windows) og fjern «-w»-flagget ved hjelp av et tekstredigeringsprogram.
  • Åpne et ledetekstvindu i ADB-installasjonsmappen og bruk følgende kommando for å starte på nytt til fastboot-modus.
adb reboot bootloader
  • Dobbeltklikk på «flash-all.bat» hvis du er på Windows eller kjør kommandoen «flash-all» hvis du er på macOS eller Linux for å begynne å installere Android 13-fabrikkbildet. Etter at installasjonsprosessen er fullført, vil telefonen starte opp i Android 13 beta.

Hva er den enkleste måten å installere Android 13 Beta på?

Den enkleste måten å installere Android 13 beta på er gjennom Beta OTA-programmet. Meld deg på programmet og du vil motta bygget om en stund. Hvis du er en som er komfortabel med ADB-kommandoer, er sidelasting av OTA-bildet den nest beste metoden. Selv om det første oppsettet kan ta noen minutter, er det like enkelt å installere bygget som å kjøre en enkel ADB-kommando.

Så er det Flash Tool-metoden, som er ideell for de med en pålitelig internettforbindelse. I mellomtiden er fabrikkbildemetoden ment for de som allerede er vant til å fikle med enhetene sine og har en ulåst bootloader. Av alle disse metodene kan du velge den som fungerer best for deg.

Installer Android 13 Beta på telefonen din

Det bringer oss til slutten av denne installasjonsveiledningen for Android 13. I tilfelle du støter på feil eller veisperringer under installasjonsprosessen, gi oss gjerne beskjed i kommentarfeltet, så vil vi prøve å hjelpe deg. Hvis du ikke har en kompatibel Pixel-telefon, kan du gjerne gå gjennom Android 13-dekningen vår for å holde deg oppdatert med alle toppfunksjonene Google har planlagt å introdusere i denne iterasjonen av Android.