Windows 11 svart skjerm etter oppdatering? Her er rettelsene!

Microsoft har gjort en fantastisk jobb med å lansere Windows 11 med et friskt designspråk og en myriade av fantastiske nye funksjoner. Noen underliggende Windows-problemer er imidlertid fortsatt tilstede i Windows 11. For eksempel skrev vi nylig en veiledning for å fikse feilen «Angre endringer gjorde datamaskinen din» på Windows 11 ettersom oppdateringer ikke ble installert. Og nå legger vi merke til at brukere får en svart skjerm etter oppdatering til Windows 11. Noen brukere rapporterer at den svarte skjermen på Windows 11 vises med markøren etter pålogging, og i noen tilfeller før pålogging. Så for å fikse det vedvarende problemet, har vi samlet 9 løsninger som vil fikse problemet med svart skjerm i Windows 11 etter en oppdatering. På det notatet, la oss hoppe til guiden.

Ser du svart skjerm etter oppdatering til Windows 11? Finn fiks her (2022)

I denne opplæringen har vi inkludert 9 forskjellige måter å fikse problemet med svart skjerm som oppstår etter en nylig Windows 11-oppdatering. Vi har også lagt til løsninger i tilfelle du får en svart skjerm med en markør på Windows 11 etter eller før pålogging. Utvid tabellen nedenfor og sjekk ut ønsket løsning.

1. Start PC-en på nytt

Hvis Windows 11 viser en svart skjerm etter en oppdatering eller etter pålogging, ikke bekymre deg. Noen ganger, etter en tung funksjonsoppdatering, bruker Windows tid på å laste inn alle systemkomponentene. I så fall bør du starte Windows 11-PC-en på nytt og vente i minst en halv time før du går for å fikse. Hvis du fortsatt har et problem med svart skjerm etter omstart, gå til neste trinn.

2. Start Windows Utforsker på nytt

Denne løsningen er spesielt nyttig for brukere som får en svart skjerm med en markør på Windows 11 etter pålogging. Det betyr at PC-en din fungerer bra, det er bare det at på grunn av et problem med Utforsker eller grafikk, kan ikke Windows 11 vise deg skrivebordsskallet. Her er hva du skal gjøre i et slikt scenario.

1. Trykk på Windows 11-snarveien «Ctrl + Alt + Delete» for å åpne den avanserte menyskjermen. Her klikker du på «Task Manager».

  Hvordan fikse Windows 11 Start-menyen som ikke reagerer

2. Klikk nå på «Fil» og velg «Kjør ny oppgave».

3. Skriv deretter explorer.exe i tekstboksen og trykk Enter. Dette vil laste inn Explorer-skallet på nytt, og den svarte skjermen vil være borte. Hvis det ikke fungerer etter hensikten, gå til neste metode.

3. Start grafikkdriveren på nytt

Windows 11 har en skjult hurtigtast som lar deg starte grafikkdriveren på nytt uten å få tilgang til noen innstillinger. Hvis PC-en din står overfor noen grafikkdriverrelaterte problemer, vil dette fikse den svarte skjermen på Windows 11 umiddelbart.

1. Bare trykk «Windows + Ctrl + Shift + B»-tastene samtidig og Windows 11 vil starte grafikkdriveren på nytt. Gi PC-en et minutt, og den svarte skjermen skal være borte på din Windows 11-PC.

4. Rediger Explorer Shell Registry

Hvis Explorer-skallet har blitt endret i registeret, viser Windows 11 vanligvis en svart skjerm. Følg trinnene nedenfor for å tilbakestille disse endringene. Dette vil laste inn Explorer-skallet riktig og fikse problemet med svart skjerm på PC-en.

1. For brukere som får en svart skjerm med en markør etter pålogging på Windows 11, trykk «Ctrl + Alt + Delete» og åpne «Oppgavebehandling».

2. Klikk på «Fil» på den øverste menylinjen og åpne «Kjør ny oppgave».

3. Skriv inn regedit i tekstboksen her og aktiver avmerkingsboksen «Opprett denne oppgaven med administratorrettigheter». Nå, trykk Enter.

4. Registerredigering åpnes nå. Her følger du denne stien: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> MICROSOFT -> Windows NT -> CurrentVersion -> Winlogon.

5. I den høyre ruten finner du «Shell». Dobbeltklikk for å åpne den og sørg for at explorer.exe er til stede under «Verdidata». Hvis den ikke er der, endre teksten og klikk på «OK».

6. Start nå PC-en på nytt, og problemet med svart skjerm på Windows 11 vil bli fikset.

5. Oppstartsreparasjon

Noen brukere får en svart skjerm allerede før påloggingsskjermen på Windows 11. Det betyr at Windows ikke lastes inn riktig, og det kan være noen interne systemproblemer. I slike tilfeller kan du ikke få tilgang til Task Manager eller starte Explorer på nytt. Så du må kickstarte Windows 11s feilsøking for å fikse problemet. Her er hvordan du går frem.

1. Slå først av PC-en. Nå, slå den på, og når Windows-lasteskiltet vises, slå av igjen. Slå på PC-en og slå den av igjen. Gjør dette 2-3 ganger, og Windows vil bli tvunget til å laste gjenopprettingsskjermen. På noen datamaskiner, trykker du på F2, F8 eller F12 under oppstart, åpner du også oppstartsgjenopprettingsskjermen, så prøv disse tastene også.

2. Når du er på gjenopprettingsskjermen, klikk på «Avanserte alternativer».

  Slik justerer du lysstyrken på en Windows 10 PC

3. Deretter åpner du «Feilsøking».

4. Åpne «Avanserte alternativer» igjen og klikk deretter på «Oppstartsreparasjon».

5. PC-en din vil nå starte på nytt, og Windows vil prøve å fikse problemet med svart skjerm av seg selv. Hvis det ikke fungerer, gå til neste metode.

6. Start opp i sikkermodus

Hvis metoden ovenfor ikke fungerte, og du fortsatt får en svart skjerm før du logger på din Windows 11-PC, kan oppstart i sikker modus løse problemet. Her er trinnene du må følge:

1. Først av alt, start opp i sikkermodus på Windows 11 ved å følge vår tilknyttede guide. Fra «Recovery»-skjermen må du følge denne banen: Feilsøking -> Avanserte alternativer -> Oppstartsinnstillinger -> Start på nytt.

2. Trykk her «4» eller «F4»-tasten for å starte Windows 11 i sikkermodus.

3. Når du er i sikkermodus, foreslår jeg at du bare starter PC-en på nytt. Noen ganger løser du bare oppstart i sikkermodus problemet med svart skjerm på Windows 11. Sjekk om du kan logge på datamaskinen din og om alt fungerer bra. Hvis ikke, gå til neste trinn.

4. Start tilbake til sikkermodus og avinstaller mistenkelige programmer på Windows 11. Noen ganger stopper noen skadelige programmer Windows 11 fra å laste inn komponentene på riktig måte, så fjern de irriterende appene du ikke har noen anelse om.

5. Jeg anbefaler også at du åpner Windows-innstillinger ved å trykke «Windows + I». Her går du til System -> Skjerm -> Avansert skjerm. Her endrer du oppdateringsfrekvensen til 60Hz eller 30Hz, i henhold til skjermens spesifikasjoner. Start PC-en på nytt, og dette kan løse problemet med svart skjerm.

6. Til slutt, hvis du fortsatt står overfor problemet med svart skjerm, start tilbake til sikkermodusskjermen og trykk på «5»- eller «F5»-tasten for å starte opp i sikkermodus med Internett-alternativet. Du trenger en kablet Ethernet-tilkobling for å bruke Internett i sikkermodus. Hvis du ikke har Ethernet, koble til smarttelefonen via en USB-kabel og bruk USB-tilknytning.

7. Nå som du har Internett-tilkobling i sikkermodus, åpner du Enhetsbehandling og oppdaterer grafikkdriveren. Du kan følge vår guide for hvordan du oppdaterer drivere på Windows 11 for detaljerte instruksjoner.

8. Når grafikkdriveren er oppdatert, start PC-en på nytt, og denne gangen skal du ikke møte noen svart skjerm-feil.

7. Avinstaller siste oppdatering

Hvis Windows 11 viser en svart skjerm etter en nylig oppdatering, har det kanskje å gjøre med den siste oppdateringen som kan ha ødelagt noen systemkomponenter. I så fall er det best å avinstallere den siste oppdateringen. Følg trinnene nedenfor for detaljerte instruksjoner.

1. For å avinstallere den siste oppdateringen på Windows 11, må vi tvinge gjenopprettingsmenyen på samme måte som vi gjorde ovenfor i metode #5. Start PC-en på nytt og slå den av i det øyeblikket Windows-logoen vises. Gjenta denne prosessen 2-3 ganger, og gjenopprettingsskjermen vises.

  Reparer Windows 10 Netwtw04.sys Blue Screen Error

2. Her klikker du på Avanserte alternativer -> Feilsøking -> Avanserte alternativer -> Avinstaller oppdateringer.

3. Du finner to alternativer: kvalitetsoppdatering og funksjonsoppdatering. Kvalitetsoppdateringer er vanlige og mindre i størrelse, mens funksjonsoppdateringer er større og kommer to ganger i året. Hvis du ikke er sikker på hvilken oppdatering det var, klikk på «Avinstaller siste kvalitetsoppdatering» og se om det løser problemet med svart skjerm.

4. Hvis det ikke fungerer, klikker du på «Avinstaller siste funksjonsoppdatering» og venter i en god time. Når prosessen er fullført, starter PC-en på nytt. Sjekk nå om problemet med svart skjerm er løst eller ikke.

8. Systemgjenoppretting

Hvis du føler at du møter en svart skjerm etter å ha installert et ukjent program eller gjort store endringer, kan du gå tilbake til en fungerende tilstand gjennom Systemgjenoppretting. Merk at det også vil angre alle endringene du har gjort på PC-en, inkludert endringene i filer og mapper. I utgangspunktet går du tilbake i tid med Systemgjenoppretting. Her er hvordan du går frem.

1. Åpne gjenopprettingsmenyen på Windows 11 ved å slå av og starte PC-en på nytt. Når du er på gjenopprettingsmenyen, åpner du Avanserte alternativer -> Feilsøking -> Avanserte alternativer -> Systemgjenoppretting.

2. Følg instruksjonene på skjermen og velg gjenopprettingspunktet. Datamaskinen vil nå starte på nytt, og problemet med svart skjerm skal løses. Vær oppmerksom på at denne prosessen vil ta mye tid, så vær tålmodig.

9. Tilbakestill PC-en

Til slutt, hvis ingen av metodene ovenfor fungerte for å løse problemet med svart skjerm, må du tilbakestille Windows 11-PC-en for å komme tilbake til en funksjonell tilstand. Dette vil tilbakestille din Windows 11-PC til fabrikkstandard og vil sikkert fikse problemet med svart skjerm. Ikke bekymre deg, siden alle filene og mappene dine fra andre stasjoner vil ikke bli slettet bortsett fra dataene i C-stasjonen (skrivebord, dokumenter, nedlastinger og mer). Alle de installerte programmene dine vil imidlertid bli fjernet.

1. På gjenopprettingsskjermen klikker du på Avanserte alternativer -> Feilsøking -> Tilbakestill denne PCen.

2. Velg deretter «Behold filene mine». Nå vil den installere Windows 11 på nytt på PC-en din, og problemet med svart skjerm vil være borte.

Svart skjerm på Windows 11 etter eller før pålogging? Finn en løsning her

Så dette er de beste metodene du kan bruke for å fikse den svarte skjermen på Windows 11. Selv om du får en svart skjerm før eller etter pålogging, har vi passende løsninger for problemet ditt. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil lære hvordan du aktiverer sikker oppstart på Windows 11 eller bare vil oppdatere Windows 11, følg artiklene våre med lenke. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.