Slik bruker du Shazam på iPhone uten å laste ned appen

Shazam har lenge vært den mest elskede musikkgjenkjennings- og oppdagelsesappen blant brukere. Hvis du noen gang kommer over en kul sang som spilles i nærheten og ikke kan gjenkjenne den, kan du bruke appen til å umiddelbart finne ut sangtittelen og artisten. Men vet du at du kan bruke Shazam på iPhone og iPad uten å laste ned appen? Ja, du har rett! Du trenger ikke å laste ned denne musikkoppdagingsappen på iOS for å identifisere sanger som spilles i bakgrunnen. Les videre for å lære hvordan du bruker Shazam på den enkleste måten på iPhone.

Bruk Shazam uten å laste ned appen på iPhone (2022)

Krav for å legge til Shazam-ikonet i kontrollsenteret

Etter å ha kjøpt opp Shazam i 2018, introduserte Apple en Shazam-drevet sanggjenkjenningsfunksjon på systemnivå på iPhone og iPad med utgivelsen av iOS 14.2/iPadOS 14.2 i fjor. Så sørg for at enheten din kjører iOS 14.2 eller nyere for å være kompatibel for å få den opprinnelige musikkgjenkjenningsfunksjonen drevet av Shazam.

  Slik finner du serienummeret og IMEI for Apple Watch

For en forandring kan du legge til et Shazam-ikon i kontrollsenteret på iPhone eller iPad for å gjenkjenne sanger rett fra kontrollsenteret, selv fra låseskjermen. Hvis du foretrekker å bruke Siri, kan du også bruke stemmeassistenten til å identifisere sanger. Apples stemmeassistent utnytter også Shazams musikkoppdagelsesrepertoar for umiddelbar sanggjenkjenning.

Legg til Shazam-ikonet til kontrollsenteret på iPhone og iPad

1. For å komme i gang, åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad. Nå, bla ned og trykk på «Kontrollsenter».

2. Under «Flere kontroller»-delen finner du musikkgjenkjenningskontrollen og trykker på «+»-knappen ved siden av den for å legge den til i kontrollsenteret.

3. Nå skal alternativet for musikkgjenkjenning vises under delen «Inkluderte kontroller». Avhengig av dine behov kan du omorganisere rekkefølgen kontrollene vises i i kontrollsenteret. For å gjøre det, trykk og hold på de tre horisontale linjene rett ved siden av alternativet for musikkgjenkjenning og dra det til ønsket sted.

4. Sveip nå ned fra øverst til høyre på iPhones med Face ID eller sveip opp fra bunnen på iPhones med Touch ID for å åpne kontrollsenteret. Du vil se Shazam-ikonet her, som avbildet nedenfor:

  Slik gjør du smarthjemmet ditt enklere å bruke for andre

Bruk Shazam Music Recognition Tool for å identifisere sanger på iPhone

Når du har lagt til Shazams musikkgjenkjenningsikon i kontrollsenteret, er det en lek å identifisere sanger. Følg trinnene nedenfor for å finne ut hvordan det fungerer:

1. Først henter du opp kontrollsenteret på enheten din ved å bruke den støttede bevegelsen.

  • På iPhone og iPad uten hjemknapp: Sveip ned fra øvre høyre hjørne av skjermen for å få tilgang til kontrollsenteret.
  • På iPhone og iPad med en hjemknapp: Sveip opp fra bunnen av skjermen for å få frem kontrollsenteret.

2. Trykk nå på Shazam-ikonet. Du vil se ikonet animere, og teksten «Shazam Music Recognition: On» vises øverst i kontrollsenteret.

3. Hvis en sang spilles rundt deg, vil Shazam umiddelbart gjenkjenne den og varsle deg om navnet på sangen sammen med artistens navn.

Enheten din vil umiddelbart gjenkjenne sangen og vise navnet øverst. Ved å trykke på dette varselet kommer du til Apple Music, hvor du kan spille av sangen. Ganske kult, ikke sant?

Selv om Shazam er designet for å fungere sømløst med Apple Music, kan du også koble Shazam til Spotify hvis du ikke er en fan av Apples musikkstrømmetjeneste. Etter at du har koblet Shazam til Spotify-kontoen din, vil musikkoppdagingsappen vise deg Spotify-lenker når du bruker den til å gjenkjenne en sang.

  Gratis LogMeIn-alternativ for skjermdeling og fjerntilgang

Identifiser sanger ved hjelp av Siri på iPhone og iPad

Drevet av Shazam er Siri også flink til å identifisere sanger. Så hvis du noen gang hører en sang spille rundt, påkall Siri og si: «Hvilken sang er dette?». Stemmeassistenten vil umiddelbart identifisere sangen og vise navnet øverst på skjermen. Hvis du ønsker å få mest mulig ut av Siri, naviger til denne artikkelen for å sjekke ut 50 kule Siri-triks.

Se sanger du har identifisert ved bruk av Shazam på iPhone

Du kan raskt se historien til alle sangene du har identifisert ved hjelp av Shazam rett fra kontrollsenteret på enheten din. Slik fungerer det:

1. Gå først til kontrollsenteret på iPhone eller iPad.

2. Deretter trykker og holder du Shazam-ikonet for å se hele historien til sanger du har identifisert ved hjelp av tjenesten på enheten.

Få mest mulig ut av Shazam uten å laste ned appen

Så, det avslutter denne veiledningen om bruk av Shazam uten å laste ned appen på iPhone og iPad. Fra det vi har erfart fungerer Shazams musikkgjenkjenningsverktøy som en sjarm. Når du får mest mulig ut av systemomfattende integrasjon, føles musikkoppdagingsverktøyet ganske intuitivt og sømløst. Hva synes du om Shazams musikkoppdagelsesverktøy? Ikke glem å dele tilbakemeldingen din, og sørg for å sjekke Shazams superhendige Chrome-utvidelse hvis du vil låse opp dets fulle potensial. Bare i tilfelle du ikke er fornøyd med Shazam, gå over til oppsummeringen vår av de beste mobil- og nettappene for å identifisere sanger.