Slik finner du MAC-adressen din i Windows 11 (5 metoder)

Hvis du prøver å sette opp en Raspberry Pi på PC-en din, må du kanskje finne IP-adressen til Windows 11-PC-en din sammen med andre detaljer som MAC-adressen. Hvis du vil blokkere eller tillate en PC i nettverket ditt, må du også finne MAC-adressen i Windows 11 for å bruke restriksjonspolicyen gjennom ruterinnstillingene. I slike scenarier fungerer en MAC-adresse bra fordi den ikke fortsetter å endre seg, i motsetning til en IP-adresse. Sidenotat, Windows 11 har muligheten til å randomisere MAC-adressen, men den er ikke aktivert som standard. Likevel, hvis du vil finne MAC-adressen din i Windows 11, gå gjennom vår detaljerte veiledning nedenfor. Vi har nevnt fem forskjellige måter å finne den fysiske adressen i Windows 11.

Finn MAC-adresse i Windows 11 (2022)

I denne opplæringen om hvordan du finner MAC-adressen i Windows 11, har vi nevnt fem metoder, alt fra Windows Settings-appen til kommandoprompt. Utvid tabellen nedenfor og gå til metoden du finner egnet for å sjekke den fysiske adressen til nettverkskort i Windows 11 med en gang.

  Slik avinstallerer du McAfee LiveSafe i Windows 10

Finn MAC-adresse i Windows 11 ved hjelp av Innstillinger-appen

1. Bruk først Windows 11-snarveien «Windows + I» for å åpne Innstillinger-appen. Her går du til «Nettverk og Internett»-innstillinger fra venstre sidefelt og åpner «Wi-Fi» i høyre rute hvis du har en trådløs tilkobling. Hvis du har koblet en Ethernet-kabel til PC-en, klikker du på «Ethernet».

2. Rull nå ned og klikk på «Maskinvareegenskaper».

3. Her finner du MAC-adressen til din Windows 11 PC nederst.

Finn MAC-adresse i Windows 11 fra kontrollpanelet

1. En annen enkel måte å finne MAC-adressen i Windows 11 er gjennom kontrollpanelet. Bare trykk «Windows + R» for å åpne Kjør-prompten. Her, skriv ncpa.cpl i tekstboksen og trykk Enter.

2. Dette åpner nettverks- og delingssenteret direkte. Se nå etter nettverket du er koblet til – det være seg Wi-Fi eller Ethernet. Hvis du bruker Wi-Fi, høyreklikk på «Wi-Fi»-adapteren og velg «Status». Hvis du bruker Ethernet, høyreklikk på det og gjør det samme.

3. Under Status-vinduet klikker du på «Detaljer».

4. Her finner du den «fysiske adressen» til nettverksadapteren. Det er faktisk MAC-adressen til din Windows 11 PC.

  Alle de ubrukelige Windows 10-funksjonene som Microsoft bør fjerne

Sjekk MAC-adresse i Windows 11 fra Systeminformasjon

Sammen med Windows-innstillinger og kontrollpanel, holder Systeminformasjon-appen i Windows 11 også en oversikt over MAC-adressen din. Så her er hvordan du kan sjekke den fysiske adressen til PC-en din:

1. Trykk på Windows-tasten én gang og søk etter «system». Åpne nå «Systeminformasjon».

2. Her, naviger til Komponenter -> Nettverk -> Adapter.

3. Se etter «MAC-adresse» i den høyre ruten. Verdien ved siden av er din Windows 11 MAC-adresse.

Sjekk MAC-adressen i Windows 11 ved å bruke ledeteksten

Kommandoprompten gir mange tips og triks under panseret, og en av kommandoene lar deg finne den fysiske adressen til nettverkskort i Windows 11. La oss se hvordan det fungerer:

1. Til å begynne med, trykk på Windows-tasten én gang og søk etter «cmd». Åpne nå «Ledetekst» fra søkeresultatene. Du trenger ikke å kjøre programmet som administrator i Windows 11.

2. Når du er i CMD-terminalen, utfør kommandoen nedenfor. Dette vil pent liste alle nettverkskortene og deres MAC-adresser på din Windows 11 PC. Merk at den «fysiske adressen» som er nevnt her, faktisk er MAC-adressen.

getmac /v /fo list

3. Bortsett fra det kan du kjøre en annen nettverkskommando i CMD. Dette vil vise enda mer informasjon, men du må se etter MAC-adressen til ditt nåværende nettverk. Hvis du er koblet til et Wi-Fi-nettverk, gå til delen «Wireless LAN Wi-Fi» og noter ned «Fysisk adresse». Det er MAC-adressen til din Windows 11-datamaskin.

ipconfig /all

Finn MAC-adresse i Windows 11 ved hjelp av PowerShell

1. Du kan også finne MAC-adressen til Wi-Fi- og Ethernet-nettverket ditt gjennom PowerShell. Trykk på Windows-tasten én gang og skriv «powershell» i søk. Nå åpner du appen. Igjen, du trenger ikke å åpne PowerShell med administratortillatelse.

  Slik slår du av flymodus i Windows 10 (fullstendig veiledning)

2. Deretter limer du inn kommandoen nedenfor i PowerShell-vinduet og trykker Enter. Dette vil umiddelbart vise MAC-adressen til alle nettverkskortene som er koblet til din Windows 11 PC i tabellform. Det er kult, ikke sant?

get-netadapter

Sjekk den fysiske adressen (MAC) på Windows 11-PCer

Så dette er fem enkle metoder for å finne MAC-adressen til nettverkskortene dine i Windows 11. For de fleste brukere vil appmetoden Windows Settings være tilstrekkelig. Men hvis du er godt kjent med Windows, kan du åpne terminalen og få tilgang til flere detaljer for nettverket ditt. Uansett, det er stort sett det for denne opplæringen. Hvis Wi-Fi fortsetter å koble fra på din Windows 11 PC, følg veiledningen vår og fiks problemet med en gang. Og i tilfelle du får feilmeldingen «Nettverksoppdagelse er slått av», har vi en praktisk guide for det også. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.