Slik åpner du kontrollpanelet i Windows 11 (9 metoder)

Microsoft jobber gradvis med å fjerne innstillinger fra kontrollpanelet og flytte dem til Windows-innstillingene. Noen av nøkkelinnstillingene er allerede migrert, inkludert programmer og funksjoner, diskopprydding, nettverksinnstillinger (DNS over HTTPS) og mye mer. Når det er sagt, er kontrollpanelet her for å bli i overskuelig fremtid, og du kan åpne kontrollpanelet i Windows 11 akkurat nå. Den inneholder alle de eldre innstillingene, inkludert sikkerhetskopiering og gjenoppretting, nettverks- og delingssenter osv. Så la oss ikke kaste bort tid og lære hvordan du finner og åpner kontrollpanelet i Windows 11.

Åpne kontrollpanelet i Windows 11 (2022)

Vi har nevnt 9 forskjellige måter å få tilgang til kontrollpanelet i Windows 11 i denne artikkelen. Du kan utvide tabellen nedenfor for å lære hvordan du får tilgang til kontrollpanelet ved å bruke Start-menyen, snarveien på skrivebordet, ledeteksten og andre enkle metoder.

1. Trykk først på Windows-tasten og skriv «kontroll». Kontrollpanelet vises som det øverste søkeresultatet, og du kan klikke for å åpne det.

2. Kontrollpanelet åpnes der på din Windows 11 PC. Nå kan du gå videre og avinstallere programmer på Windows 11, få tilgang til nettverks- og delingssenter og gjøre mye mer.

  Kan du bruke AirDrop på en Windows-PC eller Android-telefon?

3. Du kan klikke på «Se etter»-alternativet øverst til høyre og endre utseendet til «Store ikoner». Dette vil få kontrollpanelet til å se mer ut som Windows 10s kontrollpanel.

Åpne kontrollpanelet i Windows 11 ved å bruke dialogboksen Kjør

1. Du kan også utføre en Kjør-kommando for å raskt åpne kontrollpanelet i Windows 11. Bruk Windows 11-hurtigtasten «Win + R» for å åpne Kjør-dialogboksen. Her, skriv kontroll og trykk Enter.

2. Dette vil umiddelbart åpne kontrollpanelet i Windows 11.

Finn Kontrollpanel i Windows 11 fra Windows Verktøy

1. Åpne Start-menyen i Windows 11 og klikk på «Alle apper» øverst til høyre.

2. Rull deretter ned og se etter «Windows-verktøy». Klikk for å åpne den.

3. Under Windows Verktøy-vinduet, finn og åpne «Kontrollpanel» på PC-en.

4. Og det er slik du kan få tilgang til kontrollpanelet fra Windows-verktøy i Windows 11.

Åpne Kontrollpanel i Windows 11 fra ledetekst eller PowerShell

Du kan også åpne kommandoprompt i Windows 11 fra kommandoprompt eller PowerShell, avhengig av hva som er din favorittterminal. Jeg elsker å bruke Windows Terminal fordi det gir meg tilpasningsmuligheter, og du kan åpne mange forekomster av forskjellige miljøskall. I denne opplæringen bruker jeg kommandoprompt for å åpne kontrollpanelet, men du kan også bruke PowerShell eller Windows Terminal.

1. Trykk på Windows-tasten, søk etter «cmd», og åpne «Ledetekst». Du trenger ikke å åpne CMD med administratorrettigheter, men hvis du alltid vil åpne apper med administratortilgang i Windows 11, følg den tilknyttede veiledningen.

2. Når du er i CMD-vinduet, skriv kontroll og trykk Enter.

3. Dette åpner kontrollpanelet i Windows 11 med en gang.

Åpne Kontrollpanel i Windows 11 ved å bruke Innstillinger-appen

1. Bruk hurtigtasten «Win + I» for å raskt åpne Windows-innstillinger. Du kan også åpne Windows-innstillinger fra Start-menyen.

  Hvordan øke hastigheten på Kodi i Windows 10

2. I Innstillinger-appen skriver du inn «kontrollpanel» i søkefeltet. Du vil få «Kontrollpanel»-forslaget med en gang og kan klikke på det for å få tilgang til eldre Windows-innstillinger.

3. Og det er slik du kan finne kontrollpanelet ved hjelp av Innstillinger-appen i Windows 11.

Åpne Kontrollpanel i Windows 11 fra Filutforsker

1. Bruk hurtigtasten «Win + E» for å åpne Filutforsker i Windows 11. Her, under adressefeltet, klikk på pilen nedover og velg «Kontrollpanel» fra rullegardinmenyen. Du kan gjøre dette fra hvilket som helst sted i Filutforsker.

2. Et kontrollpanelvindu åpnes umiddelbart.

Åpne Kontrollpanel i Windows 11 fra Oppgavebehandling

For å få tilgang til kontrollpanelet i Windows 11 fra Oppgavebehandling, følg trinnene nedenfor:

1. Først bruker du hurtigtasten «Ctrl + Shift + Esc» for å åpne Oppgavebehandling. I menyen øverst, klikk på «Fil» og velg «Kjør ny oppgave».

2. Skriv deretter kontroll og trykk Enter.

3. Dette vil automatisk åpne kontrollpanelet på din PC.

Lag en snarvei på skrivebordet for kontrollpanelet i Windows 11

Mens metodene ovenfor lar deg få tilgang til Kontrollpanel i Windows 11, følg instruksjonene nedenfor hvis du vil lage en skrivebordssnarvei for Kontrollpanel på skrivebordet eller et annet sted.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn «tema». Klikk nå på «Temaer og relaterte innstillinger» for å åpne Innstillinger-appen.

2. Her, rull ned og klikk på «Desktop icon settings».

3. Et popup-vindu åpnes. Her, aktiver avkrysningsboksen for «Kontrollpanel» og klikk på «OK».

4. Nå vil en snarvei fra kontrollpanelet bli lagt til skrivebordet ditt. Dobbeltklikk på den for å åpne kontrollpanelet.

  "Hvordan vil du åpne denne filen" på Windows 10

5. Hvis du vil lage en egendefinert snarvei med en kommando, høyreklikker du på skrivebordet og velger Ny -> Snarvei.

6. Under tekstfeltet, skriv inn banen nedenfor og klikk på «Neste».

%windir%System32control.exe

7. På neste side angir du et navn for snarveien. Jeg har gått inn i «Kontrollpanel». Klikk nå på «Fullfør».

8. En snarvei vil bli lagt til skrivebordet eller der du lager den egendefinerte snarveien.

9. Klikk nå på snarveien og kontrollpanelet vises på skjermen.

Åpne kontrollpanelverktøy i Windows 11 med gudmodus

Gud-modus på Windows 11 åpner ikke akkurat kontrollpanelet, men inneholder mange viktige Windows-verktøy og -innstillinger som generelt er tilgjengelige under kontrollpanelet. Du kan for eksempel få tilgang til sikkerhetskopiering og gjenoppretting, enheter og skrivere, Internett-alternativer, programmer og funksjoner og flere alternativer ved å bruke denne funksjonen.

Vi har allerede skrevet en detaljert opplæring om hvordan du aktiverer Gud-modus på Windows 11, slik at du kan følge den koblede artikkelen for å slå på denne smarte funksjonen. Når det er sagt, her er korte instruksjoner du kan følge.

1. Høyreklikk på skrivebordet og velg Ny -> Mappe.

2. Deretter endre navn til strengen nedenfor og trykk Enter.

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

3. Mappen blir til et kontrollpanellignende ikon. Åpne den nå, og du vil finne alle kontrollpanelverktøyene og innstillingene her.

Finn kontrollpanelet i Windows 11 enkelt

Så dette er de ni metodene du kan bruke for å finne kontrollpanelet i Windows 11. Fra utseendet til det ser det ikke ut til at Mircosoft er klar til å fjerne kontrollpanelet fra Windows 11 med det første. Visst, Microsoft jobber med å migrere mange funksjoner, men jeg er sikker på at det vil komme nye løsninger for å få tilgang til den eldre menyen. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil finne MAC-adressen i Windows 11, har vi en hendig guide for det. Og for å lære om de beste registerhakkene for Windows 11, følg vår tilknyttede veiledning. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.