Hvordan endre Facebook-passord

Å endre Facebook-passordet ditt er et effektivt tiltak for å forbedre sikkerheten til kontoen din, spesielt hvis du har gjenbrukt passordet ditt andre steder eller det ble kompromittert i et databrudd. Facebook tilbyr muligheten til å endre kontopassordet på tvers av alle plattformer, og du kan tilbakestille det samme fra skrivebordsnettstedet, Android- og iPhone-apper. I denne artikkelen vil vi lede deg gjennom trinnene for å angi et nytt passord for Facebook-kontoen din.

Endre Facebook-passord (2022)

Vi har forklart hvordan du kan endre passordet til kontoen din fra nettsiden, Facebooks Android-app eller iOS-appen. Bruk gjerne innholdsfortegnelsen nedenfor for å hoppe til den aktuelle delen. Med det sagt, la oss komme rett inn i det.

Endre Facebook-passord på datamaskin ved å bruke nettstedet

1. Logg på Facebook-kontoen din og klikk på nedoverpilen øverst til høyre. Nå utvider du «Innstillinger og personvern»-menyen for å få tilgang til alternativet for å se Facebook-innstillinger.

  Slik slår du av varsler i Facebook Messenger

2. Deretter klikker du på «Innstillinger» for å se Facebook-innstillingssiden.

3. Fra «Sikkerhet og pålogging»-siden klikker du på «Rediger»-knappen ved siden av «Endre passord» for å angi et nytt passord for Facebook-kontoen din.

4. Skriv inn ditt nåværende passord i «Gjeldende»-feltet og skriv inn ditt nye passord i «Nytt»- og «Typ nytt»-feltene. Når du er ferdig, klikker du på «Lagre endringer» for å begynne å bruke ditt nye Facebook-passord.

5. Du vil nå se en bekreftelsesmelding om passordendring. Du kan enten velge å forbli pålogget på andre enheter eller se gjennom aktive økter. Selv om du bør se gjennom enhetene hvis du tror noen kan ha fått tilgang til kontoen din, er det greit å velge «Forbli pålogget» så lenge du oppdaterer passordet ditt som et sikkerhetstiltak.

Endre Facebook-passord på Android

1. Åpne Facebook-appen og trykk på hamburgermenyen øverst til høyre. Trykk nå på «Innstillinger og personvern» og velg «Innstillinger» for å gå inn i Facebook-innstillingene.

  Slik slår du av automatisk avspilling av videoer på Facebook

2. Under «Konto»-innstillinger, velg «Passord og sikkerhet» og trykk på «Endre passord» for å endre Facebook-passordet ditt.

3. Skriv inn ditt gamle Facebook-passord og skriv inn det nye passordet. Til slutt, trykk «Oppdater passord» for å endre passordet. Som nevnt ovenfor har du muligheten til å se gjennom andre aktive økter eller forbli pålogget på alle enhetene dine.

Endre Facebook-passord på iPhone

1. Åpne Facebook på iPhone og trykk på hamburgermenyen nederst til høyre. Utvid nå «Innstillinger og personvern» og velg «Innstillinger».

2. Når du er på innstillingssiden, velg «Passord og sikkerhet» og trykk på «Endre passord».

3. Skriv inn ditt nåværende passord sammen med ditt nye passord. Trykk på «Lagre endringer» for å bekrefte ditt nye Facebook-passord.

Glemt Facebook-passord? Slik tilbakestiller du den

I tilfelle du har glemt passordet til Facebook-kontoen din, kan du velge å tilbakestille det. Slik endrer du Facebook-passordet uten et gammelt passord:

  Hvordan søke gjennom meldinger i Facebook Messenger

1. For å komme i gang, klikk på «Glemt passord?» alternativet fra påloggingsskjermen.

2. Du bør nå skrive inn din e-postadresse eller telefonnummer for å finne kontoen din. Bruk en av disse detaljene og klikk på «Søk»-knappen.

3. Når Facebook har identifisert kontoen din, velg «Send kode via e-post» for å motta tilbakestillingskoden via e-post, og klikk «Fortsett». Skriv inn koden for å tilbakestille passordet ditt og angi et nytt.

Tilbakestill Facebook-passord på mobil (Android og iOS)

1. For å tilbakestille Facebook-passordet på telefonen, trykk «Glemt passord?» fra påloggingsskjermen og skriv inn din e-postadresse eller telefonnummer på neste side.

2. Facebook vil nå sende deg en bekreftelseskode på din registrerte e-post. Trykk på «Fortsett» for å sende koden og skriv inn den 6-sifrede koden på neste side. Etter å ha bekreftet koden, kan du fortsette å tilbakestille passordet.

Finn og tilbakestill Facebook-passordet ditt

Så ja, det er trinnene du kan følge for å enkelt endre passordet til Facebook-kontoen din. Mens du er i gang, anbefaler vi også at du prøver en passordbehandler for å lagre passordene dine sikkert uten å måtte huske dem. I mellomtiden, hvis Facebook-kontoen din er deaktivert, kan du sjekke den tilknyttede guiden vår for tips for å gjenopprette den.