Hvordan lage appmapper i Windows 11 Startmeny

Windows 11 22H2-oppdateringen kommer til alle brukere i oktober 2022, og den gir en lang liste med funksjoner. Blant alle de nye Windows 11 22H2-funksjonene er muligheten til å lage appmapper i Start-menyen et av de beste tilleggene til Microsofts nyeste operativsystem. Dette var et av de viktigste smertepunktene for brukere som oppgraderte fra Windows 10 til Windows 11, og det blir fikset. Faktisk jobber Microsoft også med en kommende Windows 11-funksjon som lar deg lage appmapper på skrivebordet. Det er kult, ikke sant? Likevel, i denne artikkelen skal vi lære hvordan du grupperer apper i en mappe i Start-menyen.

I denne opplæringen har vi inkludert trinn for å lage appmapper i Windows 11 Start-menyen, sammen med trinnene for å navngi appmappene og fjerne dem. På det notatet, la oss begynne.

Merk: For å opprette app-mapper i Start-menyen på Windows 11, må du være på utgivelsesforhåndsvisningskanalen (bygg 22621 eller høyere). For øyeblikket fungerer appmappefunksjonen bare for Windows Insider. Generelle brukere vil få funksjonen for appmappe i oktober 2022 som en del av Windows 11 22H2-oppdateringen.

  Endre enkelt mappefarge i bulk på Windows med Rainbow-mapper

Med det ute av veien, her er trinnene du må følge for å lage appmapper i Windows 11 Start-menyen:

1. For å begynne, må du først åpne Start-menyen. For å gjøre det, trykk på Windows-tasten eller klikk på Windows-ikonet på oppgavelinjen.

2. Før du lager en app-mappe, må du gå til «Alle apper»-delen i Start-menyen og «Pin to Start» alle appene du ønsker å kombinere i en mappe.

3. Deretter kan du dra en app til en annen app for å opprette en appmappe i Windows 11 umiddelbart. Du kan dra mer enn 12 apper inn i en mappe hvis du vil, men den utvides til et rullbart grensesnitt.

1. Du kan også merke en app-mappe i Start-menyen. Bare åpne mappen og klikk på «Rediger navn»-alternativet øverst og gi nytt navn til appmappen.

2. Der har du det! Merkede appmapper i Start-menyen på Windows 11.

  Reparer WiFi-alternativet som ikke vises i Windows 10

Nå føles funksjonen barebones akkurat nå da det ikke er noen direkte måte å legge til eller fjerne programmer i appmapper. For å fjerne apper, må du fjerne hver enkelt enkelt og kan ikke slette mappen direkte. Slik fungerer det:

1. For å fjerne en app-mappe, dra alle appene ut av mappen.

2. Til slutt vil app-mappen i Start-menyen bli fjernet.

Totalt sett føles appmappefunksjonen i Windows 11 mangelfull og krever mer oppmerksomhet. Microsoft bør gjøre det enklere å legge til eller fjerne apper fra mappen før du slipper funksjonen i Windows 11 22H2.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Sp. Hvordan lage appmapper i Windows 11 Start-menyen?

Åpne Start-menyen og dra en app til en annen app for å opprette en app-mappe i Windows 11. Du kan følge vår trinnvise veiledning for detaljerte instruksjoner.

Q. Hvor mange apper kan du legge til appmapper i Windows 11 Start-menyen?

Du kan legge til så mange apper du vil. I standardgrensesnittet støtter appmappen opptil 12 apper, og hvis du legger til flere apper, utvides den til et rullbart grensesnitt.

  Slik ser du hvilke apper som bruker mikrofonen din på Windows 10

Sp. Jeg kan ikke opprette appmapper i Windows 11. Hvorfor?

Funksjonen er for øyeblikket kun tilgjengelig for Windows 11 Insider-brukere i kanalen for forhåndsvisning av utgivelser. I oktober 2022 vil Windows 11 22H2-oppdateringen være tilgjengelig for alle, og da vil generelle brukere kunne bruke denne funksjonen.

Så dette er hvordan du kan gruppere apper i en mappe i Start-menyen på Windows 11. Du kan lage flere appmapper for produktivitet, kontorverktøy, musikk, arbeid osv. Appmappefunksjonen i Windows 11 ligner ikke på Windows 10 og tilbyr en mindre forhåndsvisningsplass, men det fungerer likevel. Uansett, det er alt for denne guiden. Hvis du vil legge til live-fliser på Windows 11-skrivebordet, kan du gjøre det med en tredjepartsapp. Og for å tilpasse Windows 11 Start-menyen ytterligere, følg vår koblede artikkel. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.